Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!
Aernoudt Knecht

Docent, inspirator

 

Aernoudt Knecht MSc

Het onderstaande netwerk van trancedansbegeleiders is door Aernoudt Knecht in het leven geroepen. Aernoudt is psycholoog (Radboud Universiteit Nijmegen) en verdiept zich in cultuur- en godsdienstpsychologie, sjamanisme en mystiek. Hij geeft voordrachten, workshops, retraites en trainingen in Nederland, België en Duitsland, rond thema’s als neo-sjamanisme, sacrale duisternis en interculturele spiritualiteit, en organiseert jaarlijks de Trancedance Facilitator Training.

<<--- terug

 

Netwerk van Trancedans begeleiders

die met succes de Trancedance Facilitator Training hebben afgerond

Dimitri De Veerman


Dimitri De Veerman

Onder de naam Dancing Spirit organiseert Dimitri De Veerman sinds 2010 geblinddoekte dans rituelen in België. Neem een kijkje op zijn website: www.dancingspirit.be en bekijk de eerstkomende activiteiten, lees boeiende artikels, luister gratis muzikale dansreizen en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Joyz

Joyz

“Ik hou van kleur, klank en beweging in mijn leven… al trancedansend, als fotografe, als schrijfster, als reizigster,… In de natuur kom ik tot rust, zij is de basis van mijn kracht en ik maakte reeds lange reizen om haar pracht te verkennen. Op mijn weg laat ik me leiden door wat puur is, met mijn wortels in het chakrasysteem en het natuursjamanisme, en gefascineerd door energetisch veldwerk, massage, soundhealing en trancedans.

Vanuit mijn jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening wil ik graag een coachingpraktijk voor tieners uitbouwen om hen te begeleiden, en ik ben nog op zoek naar een plek om dit te realiseren.” www.shivaya.net

Nicole Nacinovic

Nicole Nacinovic

“Dansen is altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Als klein meisje deed ik klassiek ballet, later ontdekte ik de oerkracht van Afrikaanse dans en de vrouwelijke kracht van buikdans. Vanuit mijn levensvragen begon ik met een studie theologie en momenteel volg ik de jaaropleiding sjamanisme bij Roelien de Lange.

In de opleiding tot Trancedans begeleider kwamen deze passies samen. Trancedans is een krachtige manier om mijzelf te mogen dansen vanuit het diepst van mijn ziel, een magische reis die mij de dans zelf doet worden. Trancedans is een helingsdans die mij veel vreugde brengt en inzichten geeft, die mijn spirituele pad heeft verdiept en de ‘vrouwelijke krijger’ in mij heeft wakker gemaakt. Dat wil ik graag delen met anderen.”

Nandi van Houwelingen

Nandi van Houwelingen

Nandi deed in 2010 de opleiding tot trancedans begeleider. Nandi is Natuurgeneeskundig Holistisch Psychotherapeute en deed daarnaast nog een heleboel andere opleidingen. Ze is de bezielster van Centrum N-Joy in Etten-Leur (NL), waar ze samen met haar man Frans individuele consulten geeft en groepen begeleidt.

“Via Trancedans ontdekte ik de magische wereld die achter mijn blinddoek verscholen zit. In het donker zag ik een wereld van ongekende schoonheid, een wereld vol met wijsheid. In die duisternis heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen en ben ik  weer een beetje verder gekomen op mijn levenspad. Het voelt als mijn levenstaak en als thuiskomen voor mijn ziel, om deze wijsheid in te zetten om mijn medemensen kennis te laten maken met hun eigen prachtige innerlijke wereld.”

Afra Kortram

Afra Kortram

"Reeds in mijn kindertijd was ik geboeid door het alternatieve en het spirituele, maar op dat moment wist ik niet goed wat er mee te doen. Na vele uren lezen in de bibliotheek werd het een en ander me langzaam duidelijk. In mijn jeugdjaren kreeg ik regelmatig visioenen, en merkte ik dat ik energieën van mensen kon aanvoelen, ik wist ook van te voren dat bepaalde situaties gingen gebeuren.

Begin 2008 kwam ik op het punt dat ik wist wat ik kan en wilde en vond ik de tijd rijp om een eigen praktijk te starten. Ik heb bewust gekozen voor een thuispraktijk, ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt en het geeft mezelf ook een 'kleinschaliger' gevoel, gevoelsmatig is dit voor mij beter. In mijn thuispraktijk en op locatie geef ik consulten: healingen, Bach bloesems, Moxa, Kleurenpunctuur, Massages, Trancedans,... "
www.Freewebs.com/Afrak/

Anna de Kuyer

Anna De Kuyer

“Mijn inspiratie komt voort uit de helende werking van dans. Niets kan meer stil blijven staan wanneer je je lichaam in beweging brengt. Elke cel, tot in de vingertoppen, danst mee, extatisch of verstild. Wat me ontroert is de verrassing die ik bij mensen zie als ze ervaren dat dans hun leven verandert en vreugdevoller maakt.”

Anna is een bevlogen danseres en danslerares. Ze kreeg jarenlang les in traditionele dansvormen en volgde een opleiding voor danstherapie, waarna ze zich specialiseerde in dansexpressie, improvisatie, ritmes en danstechnieken, en het maken van dansproducties. Sinds 2013 heeft ze in Groningen een centrum voor dans, bewustwording, theater en sjamanisme: www.dekolibrie.info

Nens Stam

Nens Stam

“Ik koester de rimpelingen die dartelen over het water wanneer mijn adem zich vermengt met de twinkelende golven. Mijn ziel ontwaakt, een diepe zucht, dansend naar een nieuw leven...”

Nens is een bijzonder fijne en liefdevolle vrouw, die met haar sprankelende wijsheid en ontroerende nederigheid, het groeiende netwerk van trancedans begeleiders verrijkt. We verwelkomen Nens als gewaardeerd collega. www.FlowEnergy.be

Maggie Nauwelaers

Hartenmagie

"We vinden alle antwoorden als we naar binnen gaan, als we contact durven maken met ons lichaam, met onze gevoelens en emoties, met onze ziel, met ons eigen hart.  Rituele geblinddoekte dans is voor mij een uiterst krachtig transformatie-tool dat ons in staat stelt om daadwerkelijk en moedig doorheen oude blokkades te bewegen en nieuwe mogelijkheden te creëren."

Maggie brengt deze rituele helende transformerende dansvorm voornamelijk voor volwassenen, ook voor jongeren.  Meestal als onderdeel van een rituele dagworkshop 'Sacred Heart Alchemy' rond specifieke thema's (Inner Child healing, White Temple, Divine Feminine Wisdom, Holy Feminine & Masculine Sexuality, Hieros Gamos, Sacred Union) of op verzoek ook als individuele begeleiding rond een welbepaald thema (relatie, blokkade, trauma,...).  Regelmatig worden ook meerdaagse trajecten en/of verdiepende Alchemistische reizen naar krachtplaatsen aangeboden waarbij deze helende dansvorm in de natuur begeleid wordt.  Meer info : www.hartenmagie.be

Gert Daniels

Hartenmagie

"Na tientallen jaren ervaring en opleidingen in dansen met de ogen open, was het erg belangrijk voor me om de dans met gesloten ogen, de dans in het donker aan te gaan! Ik koos bewust voor Aernoudt en Els als teachers in trancedans, omdat ze integere, liefdevolle en open mensen zijn die een mooie visie van en voor Moeder Aarde doorgeven in hun trainingen! Erg dankbaar voor hun levenswerk!"

Gert verbindt zijn jarenlange studies met sjamanen, soundhealers en danstherapeuten met alle facetten van zijn eigen leven, en is zich de laatste jaren vooral gaan focussen op het begeleiden van mannen. Ook runt hij samen met een team danscoaches de vzw WCU-Dance tvv straatkinderen. Gert geeft workshops in België, Nederland en Spanje (Gran Canaria). www.wcud.be - www.mannennetwerk.eu


Joyz

Esta Goossens

Esta Goossens draait onder de naam DJ Polyesta dans- en loungemuziek oa. bij Little Buddha in Amsterdam, in Ruigoord en op festivals. Ze neemt je graag mee op een muzikale reis rond de wereld. Haar brede muziekkennis en de diversiteit van haar muziekkeuze weerspiegelen haar veelzijdige persoonlijkheid. Een vrouw die overstroomt van wijsheid en liefde, en die ons bij elke ontmoeting weer een warm gevoel bezorgt. www.Polyesta.net - Soundcloud.com/DJ-Polyesta

 

Debbie von Hebel

Debbie von Hebel

Debbie raakte ons met haar stralende openheid, bescheidenheid en enthousiasme. Ze organiseert trancedansen in Groningen.

“Trancedans is dansen van binnenuit. Het is je beschikbaar maken voor wat er in jou geleefd of gekend wil worden. Of je nu danst voor inzicht, healing, het ontmoeten van je spirit helpers of gewoon omdat het heerlijk is, trancedans leeft diep in ons en wil gedanst worden.”
 

Eveline Mientjes

Eveline Mientjes

“Toen ik voor het eerst bij jullie ging trancedansen is er een vonk in mij ontstoken, die telkens als ik weer dans een grotere vlam wordt. Alsof ik iets dat ik vanbinnen al lang kende heb weergevonden, een plek waar ik mezelf kan helen en waar ik een grote vreugde vind. Levensvreugde, enorme vreugde voor het feit dat ik leef! Ik vind het belangrijk om wat ik leerde tijdens de opleiding ‘Trancedans en Transformatie’ weer door te geven in de wereld.”

Eveline Mientjes is een zachte en krachtige, warme en wijze vrouw. Ze is transpersoonlijk therapeut (Centrum Boswijk), coach en communicatietrainer en heeft zich gespecialiseerd in het werken met dromen. Samen met haar partner Hans biedt ze een programma aan waarin ze het werken met dromen en trancedansen samenbrengt. Neem eens een kijkje op haar website: www.LevenVanuitVreugde.nl

Cin

Cin

“Al jaren was ik op zoek naar oplossingen om me beter te voelen. Trancedans heeft mij weer op mijn zielenpad gebracht. De blinddoek is een belangrijk instrument in mijn leven geworden. Tijdens de meeste activiteiten die ik aanbied, draag je een blinddoek.”

Cin is een enthousiaste trancedancer en –begeleider, die met subtiele kracht en dienstbaarheid een groot gevoel van veiligheid weet te scheppen. Cin geeft trancedans voor kleine groepjes, trancedans en rituelen op maat, en etentjes met blinddoek in de omgeving van Gent. Wil je haar boeken of op de hoogte gehouden worden van haar activiteiten? Stuur dan een mailtje naar: trancindance@hotmail.com.

Mariëtte Koop

Mariëtte Koop

“De spirits die aanwezig zijn tijdens de dans, die mensen bij elkaar brengen of juist uit elkaar drijven en hen het juiste meegeven, heeft diepe indruk op me gemaakt. Het raakt me als ik zie hoe mensen hun omhulsel afwerpen en oprecht aan het dansen zijn.”

Mariëtte is een open, nuchtere en heldere vrouw, en we zijn blij dat zij met trancedans rimpelingen creëert in Den Haag. Begin 2013 rondde ze onze opleiding voor Trancedans begeleiders af, en ze biedt ze trancedansen voor vrouwen aan in Centrum WAJID, de plek waar ze zelf haar eerste trancedansen meemaakte.

 


<<--- terug