Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Trancedans ervaring

door: Carla Van Den Eeckhoudt

 

Al dansend verwerken, het kan!


"Na een moeilijke periode in mijn leven kwam ik bij Aernoudt terecht. In die tijd voelde ik mij vooral slachtoffer, geviseerd, tekort gedaan en teleurgesteld in het leven, de mensen en de maatschappij. Ik voelde zero naïviteit, zero vertrouwen en zero gevoel van liefde, vooral wrok en woede vanuit onmacht. De eerste trancedans was een ongelooflijke ervaring en bracht mij in verwarring. Ik kreeg een wijze boodschap, twijfelde aan de kracht van mijn 'ego', was enerzijds opgewonden, anderzijds voorzichtig, en vooral benieuwd naar een vervolg.

De tweede en de derde trancedans werd ik terug gekatapulteerd naar het verleden. Het allerlaatste wat ik wou was herbeleving, ik kwam immers om mij te ontspannen. Maar deze herbeleving gaf mij begrip, het begrip gaf mij inzicht en het inzicht gaf mij de kracht om los te laten. Ik heb gehuild, ik heb gelachen, ik heb gedanst. Geblinddoekt gaf ik mezelf terug de vrijheid van binnenuit en stap voor stap verlegde ik mijn grenzen. Ik brak los uit de vicieuze cirkel en stond open voor wat zou komen. Een loslaten dat nog lang zou nazinderen, ik was terug op weg.

Eén jaar na mijn eerste trancedans nam ik in Orval deel aan ‘Ontwaken in Spirit’, een lenteworkshop met Aernoudt, Els, Griet en Roel. Een mooi vervolg op 'mijn' jaar van verwerking want het heeft mijn hart geopend en mij nieuwe mogelijkheden getoond. Ik heb terug vertrouwen in het leven en in de mensen. Ik kan opnieuw voelen, genieten en houden van. Maar vooral heb ik rust en totale ontspanning gevonden.

Ik bewandel nu een pad waar ik van hou, en ik voel mij meer dan ooit tevoren mezelf. Ik ben zelfs dankbaar voor wat ik heb meegemaakt, ik ben dankbaar voor het moeilijke pad dat ik mocht bewandelen. Ik ben dankbaar voor mensen zoals Aernoudt, Els, Roel en Griet die de mogelijkheid creëren om deze weg te volgen want het heeft mij gebracht waar ik nu ben. 'Ik ben' en ik kijk er naar uit om stap per stap nog dichter bij mezelf te komen en nog meer 'te zijn'."

Carla Van Den Eeckhoudt - 2008