Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Trancedans ervaring

     deelnemer aan de Trancedans met Live Droomtijd Concert

 

Mijn eerste ervaring met trancedans... ik begin eraan met zo weinig mogelijk verwachtingen. Onmiddellijk voel ik me welkom in de groep. Er is ruimte om aan te komen, er is ruimte om vragen te stellen, maar de duidelijke en rustige uitleg vooraf maakt veel vragen overbodig. Ik ondervind aan den lijve hoe ik energie opwek met de vuurademhaling en maak diep contact met mijn eigen energie. Het geblinddoekt zijn vind ik fantastisch, omdat ik al mijn zintuigen en mijn hele lichaam veel scherper voel.
Aanvankelijk ben ik erg gefocust op mijn intentie (een vraag aan mijn spirits over mijn werksituatie). Misschien lukt het me daardoor niet direct om mijn ruimte in te nemen en ik bots verschillende keren tegen anderen aan. De kentering komt op het moment dat ik loslaat en me volledig overgeef aan de muziek. LOSLATEN IS OVERGAVE AAN WAT IS. Het gevoel dat ik zoveel meer bent dan mijn fysieke omhulsel, vervult mij met vreugde. Ik voel dat de spirits met me meedansen. Ik voel dat ik veilig kan zijn wie ik ben.

De energie begint volop te stromen in en rond mijn lichaam, en het is net of mijn handen in vuur en vlam staan. Mijn handen dansen hun eigen dans. Ik kan me vrij verplaatsen en met mijn handen de energie van de ander voelen zonder die persoon aan te raken, zoals insecten hun voelsprieten gebruiken om hun weg te vinden.
 
Wanneer de dans eindigt krijg ik een matje toegeschoven. Ik lig nog maar net neer, of er wordt met veel warmte en zachtheid een dekentje over mij heen gelegd. Dat is een zalig gevoel! Het piano-ligconcert voelt heel anders dan de eerste keer, waarschijnlijk door de dans die eraan vooraf ging, en is vervuld van ontroering, ontroering, ontroering. Ik maak een reis naar mijn krachtdier en die reis is veel duidelijker dan anders, en vol met licht! Ik krijg niet het antwoord dat ik verwachtte, maar wel ontzettend veel liefde, een witte zakdoek om mijn tranen te drogen en een vogeltje. Ik krijg veel boodschappen dat ik mijn STEM mag laten horen, hoe en wanneer en waar dat word me nog wel duidelijk.

Een belangrijk moment is ook het samen delen, niet alleen in woorden, maar in de kring elkaar de handen geven. Ik voel zoveel verbondenheid, ik voel de energie doorstromen in de kring. Dat maakt mijn persoonlijke ervaring zoveel krachtiger. Als we de hemel op aarde willen brengen is SAMEN het toverwoord. Dank je wel, Aernoudt en Steven, vanuit mijn hart en ziel, want ik voel me sinds zaterdag veel krachtiger, ook in mijn werksituatie! Tot de volgende!

Ann, Assenede