Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Layne Remond & Tommy Brunjes: Trance Union

uit: Trancedans E-zine november 2013
gepost door: Aernoudt Knecht

< vorige pagina

Tommy Brunjes is gepassioneerd door ritmische klanken, zoals die van framedrums, stokjes, bellen, ratels en andere oerinstrumenten. Tommy is een multi-instrumentalist en componist. Hij werkte samen met veel bekende artiesten, zoals Layne Redmond, en gaf les aan Berklee College of Music.

In 2002 maakten Layne en Tommy samen een prachtig album, Trance Union, waardoor ik mezelf al vaak heb laten meevoeren. Anders dan bijvoorbeeld de snelle ritmes van de Afrikaanse trommelaar Guem, brengen de zachtere, pulserende, tikkende, schuddende, rinkelende en zoemende klanken van Tommy en Layne mij altijd weer in vervoering én tot rust tegelijkertijd.

Overgave is relatief gemakkelijk als je rondspringt op het opzwepende tempo van een djembe. Maar ik heb gemerkt dat het voor veel mensen niet zo gemakkelijk is om hun onrustige westerse geest over te geven aan de zachtere bezwerende klanken van dit album. Daarom speel ik deze muziek meestal niet op een open middag- of avondworkshop. Ik reserveer het eerder voor retraites of meerdaagse programma's, waarin we tijd hebben om onszelf écht te openen en te laten meevoeren naar enorme dieptes en grote hoogtes.

Redmond & Brunjes
Trance Union

 
Release: April 2002
Label: CD Baby
Lengte: 51 min
ASIN: B000AYA4OS

Track beluisteren:

 

Amazon: MP3 - >
Amazon: CD - >
iTunes: MP3 - >

 

 

< vorige pagina