Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Shiva Rea - Yoga Trance Dance

uit: Trancedans E-zine, oktober 2010
gepost door: Els Van Sonhoven

< vorige pagina

Trancedans Muziek - Shiva Rea - Yoga Trance Dance

Ik hou ervan om elke dag wat te dansen, waarbij ik stretch- en andere oefeningen verwerk in mijn dans. Daarbij laat ik komen wat vanzelf ontstaat en waar mijn lichaam zin in heeft. Onlangs vond ik op de boekenafdeling van emusic het audioboek ‘Yoga Trancedance’ van yogadocente en danslerares Shiva Rea, bestaande uit 2 CD’s, die elk ongeveer 70 minuten duren.

-- audioboek en muziek bestellen bij Bol.com -->

 

Op CD 1 neemt Shiva Rea je (in het engels) mee naar de beweging waar yoga en dans elkaar ontmoeten. Haar stem begeleidt je doorheen een reeks oefeningen die tegelijkertijd work-out, meditatie en dans zijn. Ze bouwt de oefeningen langzaam op, van liggend naar zittend, en na een halfuurtje begint de trancedans. Soms kan ik goed volgen maar soms begrijp ik niet wat ze bedoelt. Dat heeft veel te maken met mijn beperkte kennis van yoga en het zou fijn zijn om er beelden bij te hebben. Er bestaat een DVD van Shiva Rea met dezelfde titel, maar die is (nog) niet verkrijgbaar in België en Nederland. Ik geniet er wel van en doe ondertussen nieuwe inspiratie op voor mijn dansimprovisaties.

Trancedans Muziek - Shiva Rea - Ypga Trance Dance

Het geheel wordt gedragen door de muziek van Geoffrey Gordon en Ben Leinbach. CD2 bevat dezelfde muziek als CD1, maar zonder de stem van Shiva Rea. Erg lekkere muziek om als dansend te mediteren en in trance te gaan

Geoffrey Gordon is sinds 1968 professioneel muzikant en een pionier in de wereldmuziek. Hij begon zijn muzikale carriere als drummer samen met gitarist en filmcomponist David Torn (David Bowie, Tori Amos). Geoffrey werkte mee aan een overweldigend aantal projecten in de theater- dans- en filmwereld en gaf les aan verschillende universiteiten en trainingen. Hij maakte muziek met en voor Carlos Nakai, Nawang Khechog, Tulku, Gabrielle Roth, Krishna Das, Shiva Rea, Merce Cunningham en vele anderen... Naast muziek studeerde hij ook psychologie, filosofie en yoga en verdiepte hij zich in verschillende spirituele en muzikale stromingen.

-- CD ‘Breath of Rama’ beluisteren op MySpace -->

Geluidskunstenaar Ben Leinbach won verschillende prijzen als multi-instrumentalist, componist en producer. Hij produceert allerlei soorten muziek, van hip hop tot meditatiemuziek. Uit de intensieve samenwerking met Jai Uttal werden oa. de projecten ‘Spirit for Yoga’ en ‘Music for Yoga and other Joys’ geboren. Ben werkte ook samen met Deva Premal &Miten, en heeft zijn eigen opnamestudio in Californië.

-- audioboek en muziek bestellen bij Bol.com -->

 

< vorige pagina