Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Droomtijd Muziek
Deva Premal, Miten & Manose

gepost door: Nens Stam

< vorige pagina

Deva Premal, Miten & Manose

Toen ik de muziek van Deva Premal en Miten voor het eerst hoorde, ergens in een winkel, was ik pardoes vergeten waarvoor ik kwam. Diep geraakt luisterde ik naar de warme stemmen en omhullende melodieën. Intens genietend werd ik opgetild naar hogere sferen. Mijn hart opende zich en mijn geest werd stil. Pure magie!

Deva Premal en Miten komen uit heel verschillende werelden. Deva, in Duitsland geboren, groeide op in een omgeving die gevuld was met oosterse spiritualiteit en waar mantra's werden gezongen voor het slapen gaan. Ze genoot een klassieke opleiding waarin vioolspelen, pianoles en stemtraining centraal stonden. Miten zag voor het eerst het levenslicht in Engeland. Hij begon zijn muzikale carrière als zanger en songwriter in de wereld van de rock and roll in de jaren ’60 en ’70. Hij nam platen op met The Kinks en toerde oa met Fleetwood Mac en Ry Cooder. Miten ontmoette Deva Premal in 1990 in India, waar hij op dat moment verantwoordelijk was voor de muziek van de avondmeditaties in een ashram. Deva Premal en Miten hebben eeuwenoude mantra's voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Daarnaast brengen ze ook veel eigen muziek.

Op 9 mei 2011 had ik de eer om naar een live optreden te gaan van Deva Premal en Miten in Antwerpen, waar ze begeleid werden door de Nepalese fluitspeler Manose. Toen de wind op een nacht bamboefluitmuziek door zijn slaapkamerraam naar binnen voerde, werd Manose als achtjarige verliefd op dit bijzondere instrument. Manose heeft technisch meesterschap verworven door de veeleisende studie van de Noord-Indiase klassieke muziek. Hij heeft een verbazingwekkend vermogen om te improviseren. Ik smelt helemaal tijdens het beluisteren van oa het lied Twameva waar hij op zijn bamboefluit Deva op speelse wijze begeleidt en daarna zelf even het vocale overneemt. Hemels! Pure schoonheid! Dit raakt me tot in het diepst van m’n ziel:

   

 

Deva Premal, Miten & Manose
in concert

luisteren & bestellen:
-- bij Bol.com ->

 

Deva Premal & Miten

luisteren & bestellen:
-- bij Bol.com ->

 

Manose


luisteren & bestellen:
-- bij Bol.com ->

 

< vorige pagina