Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Carlos Nakai - Desert Dance

uit: Trancedans E-zine augustus 2009
gepost door: Els Van Sonhoven

< vorige pagina

“De geschiedenis kan niet veranderd worden, maar de toekomst wel. Ik wil mensen aanmoedigen om te veranderen, om positiever te worden, om ons samen te reorganiseren en heroriënteren in plaats van muren te bouwen.” (R. Carlos Nakai)

Desert Dance schept een wereld van droommuziek die je meeneemt op een reis vol innerlijke vrede. Carlos Nakai combineert fluit, drum en zang tot een gedicht zonder woorden.

--- bestel CD bij Bol.com ->

 

R. Carlos Nakai (1946) werd geboren in Arizona uit Navajo en Ute voorouders. Hij volgde lessen in klassieke trompet en muziektheorie en bespeelt de traditionele cederhouten fluit. Vertrekkend vanuit de traditionele muziek ontwikkelt hij nieuwe vormen van muzikale expressie. Het R. Carlos Nakai Quartet brengt multiculturele fusiemuziek geïnspireerd door elk continent en elke cultuur op aarde.

Sinds zijn eerste album Changes uit 1983, maakte Carlos Nakai meer dan 35 albums bij het Canyon label. Canyon Trilogy en Earth Spirit, zijn de enige twee traditioneel Amerikaanse fluitalbums die goud werden (500.000 verkocht). Nakai’s financiële succes maakt het mogelijk voor Canyon Records om de tradities van meerdere traditioneel Amerikaanse groepen te documenteren. Naast zijn vele solo albums, werkt Carlos Nakai ook samen met andere muzikanten en componisten.

A Distant Place – met de Tibetaanse fluitspeler Nawang Khechog
Island of Bows – met het Japanse ensemble Wind Travelin’ Band
Our Beloved Land – met Hawaïaanse gitarist en zanger Keola Beamer
Voyager – met de Israëlische cellist Udi Bar-David
Piano Concerto No. 2 – met de Amerikaanse componist Philip Glass

bekijk het filmpje --- R. Carlos Nakai: Shaman’s Song -->

 

< vorige pagina