Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Droomtijd Muziek: Byron Metcalf

uit: Trancedans E-zine november 2015
gepost door: Dionne Fritz

< vorige pagina

Ik leerde de muziek van Byron Metcalf voor het eerst kennen in 2010, toen ik een album kreeg van mijn vader: Dream Tracker. Ik luisterde de CD vaak in bed, voordat ik ging slapen. Ik vond de didgeridoo- en drumgeluiden zo mooi dat het mij op mooie plekken in Australië bracht, waar ik altijd al een reis naar wilde maken, maar fysiek nooit heb kunnen doen. Nu maakte ik de reis in geest en ziel.

Byron Metcalf is transpersoonlijk gids, opvoeder, sjamanist, onderzoeker en docent. Hij behaalde een PH.D. in de transpersoonlijke psychologie, een Master degree in counseling, is gecertificeerd als Grof Transpersonal Trainer, en in het programma van het Eupsychia instituut. Al meer dan twee decennia is Byron intensief betrokken bij onderzoek naar spirituele ontwikkeling en het transformerende potentieel van alternatieve staten van bewustzijn. Byron heeft getraind, gestudeerd en gewerkt met sjamanen, genezers en leraren uit vele delen van de wereld, waaronder Stan Grof, Jack Kornfield, Hameed Ali, John Davis, Don Americo, Yabar, Jose Compos en Sandra Ingerman.

Daarnaast heeft Byron 40 jaar ervaring als muzikant. Hij is drummer, percussionist, recording artiest en producent. Als drummer, percussionist en opnametechnicus, produceert Byron muziek voor diepere innerlijke exploratie, ademwerk, sjamaanse reizen, lichaamsgerichte therapie, en diverse meditatieve praktijken.

Tijdens de afgelopen tien jaar heeft Byron solo CD's geproduceerd, maar ook samenwerkingen met andere kunstenaars, waaronder Steve Roach, Mark Seelig, Ron Oates, Jack Coddington en diverse anderen. In 2005 is Byron een samenwerking aangegaan met The Monroe Institute om een ‘meta-music’-versie van de veelgeprezen ‘De shaman’s heart’ te produceren.

Kortom, Byron Metcalf produceerde een enorme reeks albums, waarvan je de meeste tracks als MP3's kan downloaden bij Amazon.

Albums/MP3's beluisteren:

Klik op de links hieronder om de MP3's te beluisteren en te downloaden:

The Spirit of Healing (met Sandra Ingerman)
Monuments of Ecstasy (met Steve Roach & Rob Thomas)
Intention (met Mark Seelig)

The Shaman's Heart Meditation Series
Tales From the Ultra Tribe (met Steve Roach)

Medicine Work (met Rob Thomas & Inlakesh)
Earth Om - Sacred Resonance
The Shaman's Heart II
Dream Tracker (met Steve Roach & Dashmesh Khalsa)
Nada Terma (met Steve Roach en Mark Seelig)
A Warning From the Elders
The Shaman's Heart

Mantram (met Steve Roach en Mark Seelig)
Wachuma's Wave
Not Without Risk
The Serpent's Lair (met Steve Roach)
Helpers, Guides & Allies

 

Neem ook eens een kijke op de website van Byron:

www.ByronMetcalf.com< vorige pagina