Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Trancedans Poëzie


Omar Nahas: gedichten en gedachten

Omar is oprichter van de Nederlandse Stichting Yoesuf, educatiecentrum voor de islam en maatschappelijke vraagstukken. De Yoesuf-methode is een model voor emancipatie waarin bevrijding en maatschappelijke rechtvaardigheid bereikt kunnen worden door eigen beheersing, integriteit en geduld. Deze methode is gebaseerd op het verhaal van de profeet Yoesuf (Jozef) van Egypte, dat zowel in de Koran als in de Bijbel voorkomt. Malaica is de opvolger van stichting Yoesuf die in 2008 afscheid heeft genomen.

Omar schreef verschillende boeken over homoseksualiteit en de Islam. Zijn laatste boek is getiteld 'De Andere Jihad'. Omar is ook verbonden aan een internationaal universitair programma over de 'Islam and Diaspora Communities in Europe': www.sit.edu. Tijdens de trancedans avondreeks in Antwerpen werd hij geïnspireerd tot het schrijven van de volgende gedichten:

 

Liefdesvisioen

 

Jezus door de deur

 


Omar Nahas

"Trancedans:

Iedere keer was het voor mij een trapje hoger van een mystieke ladder. Aan beide kanten van de ladder: onderaan en bovenaan, stond ik zelf."

Omar Nahas