Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

En de drummers waren vrouwen
over de framedrum en het werk van Layne Redmond


gepost door: Els Van Sonhoven

In deze film spreekt Layne Redmond over de ontdekkingen die ze deed tijdens het schrijven van 'En de drummers waren vrouwen', het verhaal van een vergeten aspect van de vrouwelijke spirituele geschiedenis.

Speelduur 14:23

Nieuwe
film-tips
ontvangen?

 

naam:

email:

 

 

Trancedans e-zine 'De Geblinddoekte Danser' verschijnt eens per kwartaal, zie archief ->

 

 

Op 28 oktober 2013 verliet Layne Redmond haar aardse lichaam. Layne was een prachtige vrouw, die de levens van veel mensen beroerde. Ze werd geboren op 19 augustus 1952 en groeide op in Florida. Als getalenteerd framedrumster speelde ze oa. samen met Glen Velez en Tommy Brunjes. Layne deed belangrijk historisch onderzoek naar de geschiedenis van de framedrum, en zette zich met hart en ziel in voor het welzijn van de bijen. 

Toen ze voor het eerst borstkanker kreeg, bracht ze veel tijd door bij de bijen, en zo ontstond het album ‘Hymns from the Hive’. In juni 2013 werd opnieuw borstkanker vastgesteld. Layne noemde de laatste maanden voor ze stierf de mooiste tijd van haar leven, waarin ze veel vreugde beleefde aan het maken van de film Axé Orixá, over de Orisha goden en godinnen van de Yoruba in Brazilië. Ze was ook bezig met een nieuwe versie van ‘When the Drummers were Women’, met nog meer afbeeldingen van framedrummers.  Ze laat een waardevolle erfenis achter voor ons en de komende generaties.

Dank je wel, Layne, voor de prachtige geschenken die ik van je mocht ontvangen. Mijn hart is vol van vreugde, omdat ik weet dat ik je nog vaak zal ontmoeten, dansend op je prachtige muziek, spelend op de lotustamboerijn, tijdens het doen van de bijenmeditatie, ...

Els