Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

R. Carlos Nakai: Shaman’s Song

gepost door: Els Van Sonhoven

“De geschiedenis kan niet veranderd worden, maar de toekomst wel. Ik wil mensen aanmoedigen om te veranderen, om positiever te worden, om ons samen te reorganiseren en heroriënteren in plaats van muren te bouwen.” (R. Carlos Nakai)

R. Carlos Nakai (1946) werd geboren in Arizona uit Navajo en Ute voorouders. Hij volgde lessen in klassieke trompet en muziektheorie en bespeelt de traditionele cederhouten fluit. Vertrekkend vanuit de traditionele muziek ontwikkelt hij nieuwe vormen van muzikale expressie. Het R. Carlos Nakai Quartet brengt multiculturele fusiemuziek geïnspireerd door elk continent en elke cultuur op aarde.

Sinds zijn eerste album Changes uit 1983, maakte Carlos Nakai meer dan 35 albums bij het Canyon label, zowel solo als samen met anderen. Canyon Trilogy en Earth Spirit, zijn de enige twee traditioneel Amerikaanse fluitalbums die goud werden (500.000 verkocht). Nakai’s financiële succes maakt het mogelijk voor Canyon Records om de tradities van meerdere traditioneel Amerikaanse groepen te documenteren.

Speelduur - 2:57 min