Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Kuan Yin en de Parel van Licht

gepost door: Els Van Sonhoven

delen:
Facebook
Kuan Yin Dans

Kuan Yin is het Chinese zusje van Maria. Als moedergodin is ze verbonden met de lichtdonkercyclus van de maan. Binnen het boeddhisme wordt ze gezien als de vrouwelijke vorm van Avalokiteshvara (India) of Chenrezig (Tibet), de bodhisattva die de compassie van alle boeddha’s belichaamt. Ze is Universele Liefde, en (net zoals haar Indische en Tibetaanse broertjes) heeft ze 1000 armen, om alle wezens te kunnen helpen die haar steun vragen.

In dit filmpje danst een groep dove dansers Kuan Yin.
Na een intro van 1 minuut begint de stralende dans:

Speelduur 8:00 min

Kuan Yin

“Op een dag verandert de zoon van de zeedrakenkoning zichzelf in een vis en wordt dan gevangen in de netten van een visser. Aan land is het voor hem onmogelijk om zijn drakenvorm weer aan te nemen, en zijn vader kan hem aan land niet helpen. De drakenprins schreeuwt om hulp. Kuan Yin hoort zijn schreeuw en stuurt haar leerling Shan Tsai naar de markt met al het geld dat ze bezit.

Veel mensen zijn naar de markt gekomen. Ze hebben gehoord dat er een bijzondere vis gevangen is, die lang na de vangst nog steeds leeft. De mensen denken dat het eten van deze vis hen onsterfelijk zal maken, en allemaal willen ze de vis kopen. Er worden gigantische bedragen geboden, en Shan Tsai heeft niet genoeg geld om de vis te redden. Daarom smeekt hij de visverkoper om het leven van de vis te sparen. De mensenmassa wordt woedend en wil hem aanvallen.

Dan klinkt de stem van Kuan Yin, die vanop afstand alles gevolgd heeft: “Een leven zou moeten behoren aan degene die het probeert te redden, en niet aan degene die het probeert te nemen.” Nu schamen de mensen zich over hun daden en verlangens, en ze gaan naar huis. Shan Tsai brengt de vis naar Kuan Yin, en zij laat de vis vrij in zee, waar hij terug in een draak verandert. Als dank schenkt de drakenkoning haar de Parel van Licht, het stralende juweel van de zee.”