Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

World Children Unity Dance

gepost door: Els Van Sonhoven
film door: Natalie Leenders

World Children Unity Dance is een jonge Belgische organisatie die kinderen wereldwijd wil verenigen via dans. Via haar activiteiten zamelt WCU-Dance (lees: 'We See You Dance') geld in om straatkinderen een beter leven te geven. Elk schooljaar wordt een ander project gesteund. Een team van 15 medewerkers geeft creatieve en educatieve dansworkshops in scholen, op festivals en op kinderfeestjes. Elk jaar wordt er een internationale danswedstrijd georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar, waaraan scholen uit de hele wereld kunnen meedoen. Aan de danswedstrijd is een sponsoractie gekoppeld, waarbij door de deelnemende dansscholen geld wordt ingezameld voor straatkinderen.

In dit sfeervolle filmpje, gemaakt door Natalie Leenders, zie je de eindceremonie van de danswedstrijd schooljaar 2010-2011 waarbij Gert en Maggie (bezielers van WCU-Dance) samen met Jean Bosco Safari (peter van de organisatie), de winnende dansschool een verrassingsbezoek brachten. De wedstrijd werd gewonnen door de Funky Friends van het Dansateljee Kontich. De muziek bij het filmpje is van Jean Bosco Safari.

Speelduur 4:28


Op de website van World Children Unity Dance kan je meer lezen over de danswedstrijd, de choreografieën van de winnaars van de vorige danswedstrijd bekijken, of een dansworkshop bestellen:

www.World-Children-Unutu-Dance.be