Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!
Foto: Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand - Home

gepost door: Aernoudt Knecht

Speelduur: 93 Min.

De Aarde vanuit de Hemel

Yann Arthus-Bertrand is een fotograaf, die we vooral kennen van zijn prachtige boek en 13-delige documentaire De Aarde vanuit de Hemel.

Zijn eerste film 'Home' vertelt het verhaal van de evolutie van onze planeet, met beelden van meer dan 50 landen vanuit de lucht, een perspectief dat een bewustzijnsverruimend effect heeft op de kijker. Arthus-Bertrand vertrok van een script van één pagina, en het narratief bij deze contemplatieve film ontstond tijdens de opnames. Arthus-Bertrand: "Ik hou van de traagte van verwondering, dus ik wilde dat de film de tijd nam. Het gewicht van de apparatuur, en het filmen vanuit een helicopter, resulteerde erin dat we veel van de beelden hebben gefilmd in slow-motion".

Foto: Yann Arthus-Bertrand

Liefde voor de Planeet

Foto: Yann Arthus-Bertrand

´Home´ is 'carbon offset', wat wil zeggen dat alle CO2 emissies die er bij het maken van deze film zijn ontstaan werden berekend en gecompenseerd met geld voor projecten die schone energie mogelijk maken. Arthus-Bertrand werkt al 10 jaar op deze manier. Hieronder vind je de trailer, op YouTube kan je de hele film gratis bekijken, met toestemming van de auteur. Klik hiervoor op de link onder de trailer.

 

-- bekijk de hele film op Youtube -->

-- The Making Of -->

 

Officiële website: www.home-2009.com

Website van Arthus-Bertrand: www.goodplanet.org


Wil je meer weten over manieren
om de levenskwaliteit op de planeet te verbeteren?


Lees dan het artikel ´Trancedans in Transitie´
en neem eens een kijkje op www.moederaarde.org.