Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Enra ~ Licht dansen in de Duisternis

gepost door: Els Van Sonhoven

Tijdens het surfen op de golven van het wereldwijde web, klik ik op het filmpje ‘Pleiades’ van Enra (http://enra.jp/) . Al na enkele seconden kijken, word ik overspoeld door herinneringen…

Herinneringen aan een Lanterna Magica voorstelling in Praag, waar ik als 17-jarig meisje erg van onder de indruk was… Herinneringen aan trancedansen die ik deed… dansen met en tussen de sterren… met m’n vingertoppen lichtslingers tekenen in het blinddoekdonker… een fontein van lichtsprankels die vanuit m’n kruin de ruimte vult… Het is verwonderlijk hoeveel licht en kleur er is in de wereld achter m’n blinddoek.

Enra is een entertainment groep die sinds 2012 magie creëert door technologie en podiumkunst te combineren. Regisseur Nobuyuki Hanabusa werkt samen met verschillende kunstenaars, die een fusie brengen van dans, acrobatiek, kung-fu en geprojecteerde beelden. Van hun voorstellingen zijn verschillende filmpjes te vinden op het internet. De esthetiek en het animatie-achtige karakter van de filmpjes nodigt uit om ze meerdere keren te bekijken.

Enra ~ Pleiades

Speelduur: 22 min