Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

De wereld van de Awá

gepost door: Els Van Sonhoven

De Awá zijn één van de laatste jager-verzamelaarsvolken in het Amazonegebied. De stam bestaat uit ongeveer 450 mensen en ze leven in een reservaat in het oostelijke Amazonegebied. Sommige leden van deze stam mijden tot op heden ieder contact met de buitenwereld. De Awá zijn één met het woud, als dit vernietigd wordt dan sterven zij, samen met het ecosysteem waarvan zij deel uitmaken.

Het land van de Awá is wettelijk afgebakend, maar de grenzen werden niet erkend door houtkappers, veeboeren en kolonisten. De afgelopen jaren drongen zij illegaal het leefgebied van de Awá binnen, kapten bomen en verbrandden stukken bos. 30% van het gebied werd vernietigd en er werden verschillende stamleden gedood.

Daarom startte Survival International een campagne om de Awá te helpen. Meer dan 57000 mensen uit 38 landen stuurden een e-mail naar de Braziliaanse minister van justitie. Na maanden actievoeren kwam er in 2014 resultaat. Het Braziliaanse leger vernietigde de illegale houtzagerijen en alle 427 indringers werden uit het gebied verwijderd.

In dit filmpje zie je hoe de Awá zich voorbereiden op een tranceritueel bij volle maan, waarin ze op reis gaan naar het rijk van de woudspirits voorbij de sterren, waar ze de zielen van hun voorouders ontmoeten:

 

2:20 min

 

 

Hier zie je hoe de Awá, babydieren grootbrengen:

1:31 min