De Geblinddoekte Danser
 
 
Trancedans E-zine
jaargang 11 nr. 2 ~ november 2018
 

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 
 
Volg ons op Facebook: Facebook
Inhoud
 
 
Voorwoord: Geboorte en Overgave
Activiteit: Visionary Darkness Retreat
Collega: Trancedans bij Ahawa
Muziek: Tommy Be - Theta Transport
Video: Translucent Path
Agenda: Activiteiten
 
~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht
 
Geboorte van mijn zoon
 
Trancedans

Pas geleden werd mijn zoontje geboren.. en werd ik vader. In de maanden voor de geboorte proberen mensen je te vertellen dat het moeilijk zal zijn ... dat je sociale leven voorbij is en dat je veel slaap zult verliezen.

Dat is allemaal waar, maar... sinds hij in de wereld is gekomen, beleef ik de meest verbazingwekkende, off-the-scale adoratie! De geur van zijn hoofdje, de vorm van zijn kleine handjes en voetjes, zijn zachte haartjes, ... alles aan hem is ongelooflijk!

Overgave aan het leven ~ van wilskracht naar bereidheid


Trancedans

Als ouder worden ons iets leert is het wel dat je het leven niet altijd kan plannen, niet altijd naar je hand kan zetten. Dat vinden wij, in onze maakbare maatschappij, geen gemakkelijk besef. We willen heel veel ván het leven, maar vergeten vaak om ons af te stemmen op wat het leven van óns wil. Over die verschuiving, van wilskracht naar bereidheid, spreken we vaak in trancedans groepen, als we het hebben over scheppingskracht en het realiseren van je dromen.

Als kersverse vader sta ik open voor die verschuiving; van willen realiseren van mijn dromen voor het leven van mijn zoon, naar het dienen van het proces van opgroeien dat zich ontvouwt. Moge hij beschermd zijn, liefde en verbinding ervaren, en al zijn diepste dromen realiseren, maar vooral.... moge hij zijn ware bestemming vinden, en zijn potentie ten volle leven!

 
Afgestudeerde Trancedans Faciliteerders
 
Trancedans

Het afgelopen seizoen is er weer een mooie groep mensen geweest die, vol passie en toewijding, de Trancedance Facilitator Training hebben gevolgd. Ik heb me gelukkig geprijsd met zulke open, authentieke, liefdevolle en krachtige mensen. Er waren deelnemers uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. We hebben gedanst, gelachen, gehuild, ... en onszelf overgegeven aan de transformerende kracht van Trancedans. Begin november studeerden ze af, en binnenkort zullen we hen, en hun workshops, aan je voorstellen...

 
 
   
 
 
~ activiteit in de kijker ~
 
5-daagse winterretraite: Duisternis als Kracht!
 
Trancedans

De winter komt er weer aan, en dat betekent kortere dagen en langere nachten. Anders gezegd: het licht neemt af, en de duisternis neemt toe. Onze cultuur is zeer sterk gericht op het licht, en heeft een slechte relatie me de duisternis. Zelfs in het veld van rituelen en workshops is opvallend veel aandacht voor het Licht. Er zijn bijzonder veel 'lichtwerkers', en met termen als 'verlichting' is het licht in onze cultuur een symbool voor het goede geworden. De waarde van duiternis is enorm 'onderbelicht', en duisternis is zelfs symbool geworden voor het kwade.

Trancedans

We zijn zozeer gericht op het licht, dat we er als het ware door 'verblind' zijn. Maar... iedere stap naar het licht gaat gepaard met, en volgt zelfs pas ná, een stap in de duisternis. De duisternis was er immers eerst, zo vertellen de grote scheppingsverhalen ons. Aan een nieuwe wereld gaat altijd duisternis vooraf; een ongediffenentiëerde toestand waarin God alles is, alles God is, en alles één is. Duisternis is de Moeder der Moeders, de wieg waaruit álles ontsproten is, zélfs het licht.

Trancedans

Ook deze winter organiseren we weer onze bijzondere duisternisretraite: Visionary Darkness. De essentie is om jezelf in duisternis, na enige worsteling en aarzeling, langzaam in een andere wereld te laten zinken. Het ego probeert zich in eerste instantie, via een stroom van gedachten en tijdsbesef, overeind te houden maar na een tijdje lost dit op. Alles vertraagt en het wordt stiller vanbinnen. De rationele geest lost op, je komt in het huidige moment en maakt weer deel uit van het geheel. Je komt in contact met het volledige scala van je zintuigen, en ervaart een dieper contact met jezelf. Zo ben je in staat om een nieuwe en andere toekomst binnen te gaan, zoals jij je die voorstelt, vanuit je diepere kern, en niet vanuit de regels, kaders en voorschriften van anderen.

 
Visionary Darkness Retreat
2 t/m 6 januari 2019
Een unieke ervaring! Een magische workshop!

 
Trancedans
5 dagen duisternis
In deze bijzondere retraite breng je het grootste deel van de tijd door in volledige duisternis. Een korte periode van duisternis, zoals tijdens een meditatie of een geblinddoekte trancedans, kan al erg veel deugd doen. Wanneer je langer in duisternis bent, komt de drukte in je hoofd tot rust en ontstaan er helderheid en ruimte voor diepgaand contact met de bron van levenskracht en creativiteit in jezelf.

In duisternis worden we zieners
Trancedans
Ceremoniële duisternis speelt van oudsher een belangrijke rol in meditaties en sjamaans werk. Wanneer de geest de beelden van de zichtbare wereld veilig kan loslaten, worden onzichtbare landschappen van creatieve inspiratie zichtbaar.

We bieden een veilig kader waarin je jezelf kan overgeven aan je innerlijke reis. Momenten van stilte worden afgewisseld met activiteiten. We dansen, mediteren, maken muzikale droomreizen, we prikkelen onze zintuigen en zijn op verschillende manieren creatief. We ontdekken nieuwe manieren van waarneming en maken diep contact met onze levenskracht. Om aan het einde van de retraite vanuit de baarmoederlijke duisternis herboren te worden in het licht.
 
Info & inschrijven: Trancedans.net/Duisternis/
 
 
   
 
 
~ collega in de kijker ~
 
Trancedans bij AHAWA: Cin en Stefaan
 
Trancedans
Trancedans

In 2013 vertelden we je over Cin, die in het begin van dat jaar de Trancedance Facilitator Training afrondde:

“Al jaren was ik op zoek naar oplossingen om me beter te voelen. Trancedans heeft mij weer op mijn zielenpad gebracht. De blinddoek is een belangrijk instrument in mijn leven geworden. Via trancedans werd ik terug verliefd op het leven. Trancedans is mijn medicijn!”

Kort na haar start als Trancedans Faciliteerder ontmoette ze Stefaan, met wie ze AHAWA oprichtte: huis voor herbronning, levensverdieping, en healing vanuit de natuurtraditie. AHAWA, ongeveer 25 km ten zuiden van Gent, is ontstaan uit de liefde tussen Cin en Stefaan, en vanuit hun liefde voor de transformerende kracht van het Sjamanisme en Druïdisme.

Trancedans

AHAWA is een woord dat tijd- en vorm overstijgende Liefde wil uitdrukken. De activiteiten van Ahawa richten zich tot dit Pad naar Eénheid. Het Sjamanisme vormt de rode draad doorheen de activiteiten; uitgaande van het feit dat alles bezield en behuisd is door Spirits, maakt de sjamanistische beoefenaar contact met deze Spirits om gewenste informatie te verzamelen, te helen, te leren over het bestaan en de eigen plaats in het grote geheel. Een deel van de workshops en ceremoniën van AHAWA vertrekt vanuit het Druïdisme, een animistische levensvisie met sjamanistische elementen.

Bij AHAWA kan je regelmatig trancedansen, onder de bezielende en deskunsige begeleiding van Cin.

 
Meer info: www.Ahawa.be
 
 
   
 
 
~ muziekbespreking ~
 
Tommy Brunjes ~ Theta Transport
 
Trancedans
Tommy Brunjes, ook bekend als Tommy Be, is een veelgeprezen multi-instrumentalist, componist en meester van de framedrum. Hij heeft samengewerkt met platina verkopende artiesten als P.M. Dawn en drummer Layne Redmond, over wie we reeds recensies hebben geschreven in de e-zines van januari 2012 en november 2013. Tommy Be heeft onderwezen aan het Berklee College of Music. Hij woont in Woodstock, New York.

Trancedans
Brunjes specialiseert zich vooral op het scheppen van trance-opwekkende ritmes. Zijn album Theta Transport, is een muzikaal magisch tapijt naar de hersenfrequenties van creativiteit, intuïtie en inspiratie; de z.g.n. Theta-frequenties. De meerlagige muziek op deze CD is bedoeld om de luisteraar direct naar binnen te dragen in deze theta-staat, in een sessie van een uur. Het album is zorgvuldig ontworpen om meditatief en bewegingsgericht te ondersteunen, en om naadloos aan te sluiten bij de natuurlijke stroom van het leven. Het album is momenteel niet leverbaar bij Bol.com, maar is wel te koop op de website van Sounds True. Daar kan je ook een geluidsfragment beluistreren.
 
 
   
 
 
~ video ~
 
Translucent Path
Layne Redmond and Tommy Be

 

In deze video zie je Tommy Be die, samen met Layne Redmond,
een trance-ritme speelt op de framedrum.

Trancedans
 
 
   
 
Activiteiten komend seizoen:
 
 
 
 
Retraite: Visionary Darkness
5-daagse retraite - 2 t/m 6 januari 2019
 
Trancedans & Transformatie Trancedans & Transformatie Trancedans
Info & inschrijven: trancedans.net/duisternis/
 
 
 
 
Opleiding: Trancedance Facilitator Training
Intensief opleidingsprogramma
 
Trancedans Trancedans Trancedans
Module 1: 4 t/m 10 maart 2019
Module 2: 25 t/m 28 juli 2019
Info & inschrijven: trancedans.net/opleiding
 
 
 
Workshop op jouw locatie? | Programma op maat? -contact>
 
Wellspring
Opleidingscentrum in de Eifel
Workshop op jouw locatie? Programma op maat? -contact>
 
Groepsverblijf met zaal en
gastenkamers te huur
 
Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
 
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht Wellspring, St. Thomas, Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht
 
bezoek onze website:
www.Trancedans.net
 
De Geblinddoekte Danser
 
Bericht doorsturen