De Geblinddoekte Danser
 
 
Trancedans E-zine
jaargang 10 nr. 2 ~ oktober 2017
 

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 
 
Volg ons op Facebook: Facebook
Inhoud
 
 
Voorwoord: Privacyverklaring
Video: Facilitator Training
Activiteit: Psy-Fi Festival 2018
Video: Sfeerimpressie Psy-Fi Festival
Muziek: Shpongle
Agenda: Activiteiten
 
~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht
 
Privacy
 
Trancedans

Op 25 mei 2018 werd de nieuwe Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), van kracht. Bij deze brengen wij jou ook op de hoogte van ons privacybeleid. Kort gezegd komt het er op neer dat wij jou nooit ongevraagd mails toesturen, en dat we jouw gegevens nooit delen met anderen. Wij hebben er altijd al voor gekozen om jouw privacy te respecteren. Daarmee liepen we 10 jaar geleden al vooruit op de wet die er nu is. Omdat je jezelf actief voor deze nieuwsbrief hebt aangemeld met een z.g.n. confirmed-opt-in, en je daarmee toestemming hebt gegeven om jou emails te sturen, hoeven we je nu niet meer om toestemming te vragen.

Indien je graag op de hoogte wil blijven en het prima vindt dat wij je af en toe een informatief berichtje toesturen, hoef je niks te doen. Als je jouw abonnement wil wijzigen, of in het geheel geen bericht meer wenst te ontvangen dan kan je, bij elke nieuwsbrief, helemaal onderaan op "Mijn abonnement" klikken. Lees hier onze beknopte en uitgebreide Privacyverklaring online.

 
Zomerprogramma ~ Training en Doe-vakantie
 

Trancedans
Deze zomer start opnieuw ons internationaal opleidingsprogramma, de Trancedance Facilitator Training, voor de negende keer alweer. We zien weer uit naar een mooie groep deelnemers uit verschillende landen, zoals Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Als je nog last-minute beslist om mee te doen kan je hier aanmelden. Verder organiseren we, op de plek waar onze opleiding en retraites doorgaan, opnieuw een leuke doe-vakantie, waarin we voortwerken aan de plek, afgewisseld met een programma van dans, meditatie, natuurbeleving en muziek. Zin om enkele uurtjes per dag de handen uit de mouwen te steken? Zin in een leuke en betaalbare vakantie in de Eifel? Schrijf je hier in. En wat je ook gaat doen, we wensen je een fantastische zomer!
 
 
   
 
 
~ video ~
 
"What is Trancedance?"

 

Heb je wel eens aan iemand willen uitleggen wat trancedans is, en gezocht naar de juiste woorden? Een beeld zegt meer dan duizend woorden, zeggen ze wel eens. In deze video zijn mooie beelden van een trancedans verwerkt, met krachtige muziek. De beelden worden afgewisseld met delen van een interview waarin Aernoudt Knecht uitlegt wat Trancedans is, en wat er in de training aan bod komt.
Een mooie video om te delen met je vrienden!
Trancedans
Trancedance Facilitator Training
 
 
   
 
 
~ activiteit in de kijker ~
 
PSY-FI Festival 2018 ~ A Shamanic Experience
5 days and 4 nights of Psychedelic culture

 
Trancedans

Deze zomer vindt de 6e editie van het Psy-Fi-festival plaats in recreatiegebied De Groene Ster in de buurt van Leeuwarden. Het festival gaat over veel meer dan alleen de Psy-Trance muziek. Het gaat over het verbinden van mensen van over de hele wereld. Ongeacht geslacht, ras, religie of kleur komen we samen als één.

De dansvloeren zijn heilige ruimtes bedoeld voor zelfexpressie en persoonlijke groei. Hier verbinden mensen zich als één levend organisme, waarbij de muziek de bindende factor is. Een andere bindende factor is de wederzijdse liefde voor psychedelische en visionaire kunst, je vindt het overal op het festival in verschillende kunstgalerieën, bossen en op de dansvloeren. Het festivalterrein bevat:

Trancedans

- 6 Beaches, 5 Stages, 2 Islands
- Swim lakes, free camping on the lake side
- Supermarkets, market street on the beach
- Art gallery of worlds finest Psychedelic art
- Flea market, post office, Healing garden
- Lecture programs, Workshops, Ambient forest
- Art installations, Open air cinema, Head shop
- Campfires on the beach, Sweat lodge
- Hot and cold Showers, Lockers, Massages
- Laser shows, 3d Projections and mapping
- Mushroom ceremonies, Fire performances
- Lots and lots of nature
 
The Sacred Island ~ Lezingen en Workshops
Lezing en Workshop door Aernoudt Knecht

Trancedans


Op The Sacred Island, een mooi en rustig eiland op het festivalterrein, wordt een uitgebreid leerprogramma georganiseerd van lezingen, workshops, ceremonies en cinema. In samenwerking met The Learning Circle in Zuid-Afrika zijn er veel gastsprekers, genezers, sjamanen en workshop begeleiders van over de hele wereld uitgenodigd, om hun kennis met je te delen.

Aernoudt Knecht geeft hier ook een lezing getiteld "The Science and Mysticism of Trance and Dance", en zal ook een Trancedans workshop begeleiden, in samenwerking met Jan Geens en Siegried Verryt.

 
Info & tickets: www.Psy-Fi.nl
 
 
   
 
 
~ video ~
 
Sfeerimpressie PSY-FI 2017
Trancedans
 
 
   
 
 
~ muziekbespreking ~
 
Shpongle
 
Trancedans
Aansluitend op het Psy-Fi Festival, en het Psychedelic Trance muziekgenre, bespreken we deze keer de muziek van Shpongle. Shpongle is een Britse band, die bestaat uit Simon Posford (Hallucinogen) en Raja Ram (The Infinity Project), en een van de meest invloedrijke psychedelic chillout-acts van de laatste jaren is. Hun muziek is een mix van westerse psychedelische muziek van synthesizers, en samples van Oosterse instrumenten, aangevuld met teksten van onder andere Terence McKenna (een Amerikaanse mysticus, psychonaut, docent, auteur, etnobotanicus, en pleitbezorger voor het verantwoord gebruik van natuurlijk voorkomende psychedelische planten).

Trancedans
Het debuutalbum "Are You Shpongled?" kwam uit in 1998 (Twisted Records), en was een van de meest vooruitstrevende in die tijd. "Are You Shpongled?" en Shpongles eerste downtempocompilatie "...and the Day Turned to Night" hadden een grote impact op de psychedelische scene in 1998 en zorgden voor een verruiming van het downtempo-genre. In 2001 kwam het tweede album uit, "Tales of the Inexpressible". Dit album was minder downtempo, bevatte meer Zuid-Amerikaanse invloeden en muziek- en tekstsamples over psychedelische ervaringen. Hun derde studioalbum "Nothing Lasts...But Nothing Is Lost" kwam uit in 2005. Op het album zijn acht tracks te vinden, opgedeeld in twintig delen. Naar eigen zeggen is dit gedaan zodat elk deel een fase in de droomsequentie voorstelt. De titel wekte de suggestie dat dit Shpongles laatste studioalbum zou zijn, wat destijds werd bevestigd door Simon Posford. Maar in 2 november 2009 werd hun vierde studioalbum "Ineffable Mysteries from Shpongleland" uitgebracht, en daarna volgden nog twee albums.

Wat me vooral aanspreekt bij Shpongle is de volheid en rijkheid van de muziek. De mix is steeds gevuld met enorm veel prachtige, zowel electronische als organische, klanken. Het neemt je mee op reis in de hogere sferen en diepe regionen van de ziel. De hoge geluidskwaliteit, de eclectische mix van muzieksamples, instrumenten en synthesizers, en de progressie van het album zorgden ervoor dat deze albums zeer goed te gebruiken zijn om te trancedansen.

Trancedans
Hier zijn alle albums (samples te beluisteren):

 
 
   
 
Alle activiteiten komend seizoen:
 
 
 
 
Opleiding: Trancedance Facilitator Training
Intensief opleidingsprogramma
 
Trancedans Trancedans Trancedans
Module 1: 2 t/m 8 juli 2018
Module 2: 1 t/m 4 november 2018
Info & inschrijven: trancedans.net/opleiding
 
 
 
 
 
Vakantie: Doe-week in de Eifel
6 t/m 12 augustus 2018
 
Trancedans Trancedans Trancedans
Info & inschrijven: well-spring.eu/doe-week
 
 
 
 
 
Festival: PSY-FI 2018
5 days & 4 nights of psychedelice culture
 
Trancedans Trancedans Trancedans
Info & tickets: psy-fi.nl
 
 
 
Workshop op jouw locatie? | Programma op maat? -contact>
 
Wellspring
Opleidingscentrum in de Eifel
Workshop op jouw locatie? Programma op maat? -contact>
 
Groepsverblijf met zaal en
gastenkamers te huur
 
Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
 
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht Wellspring, St. Thomas, Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht
 
bezoek onze website:
www.Trancedans.net
 
De Geblinddoekte Danser
 
Bericht doorsturen