De Geblinddoekte Danser
 
 
Trancedans E-zine
jaargang 10 nr. 1 ~ maart 2017
 

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 
 
Volg ons op Facebook: Facebook
Inhoud
 
 
Voorwoord: Inka Q'ero sjamanisme
Activiteit: The Living Mesa
Activiteit: Pachamama Ceremony
Activiteit: Individuele Healing sessies
Muziek: SUKAY
Video: Wisdomkeepers
Agenda: Activiteiten
 
~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht
 
Profetie: De terugkeer van de Inka-Q’ero Sjamanen
Trancedans
Q’ero sjamanen, ook wel Paqo’s – priester genezers – genoemd, zijn directe afstammelingen van de Inka’s, ook wel de kinderen van de zon genoemd. Het Q’ero sjamanisme heeft zich de afgelopen 500 jaar hoog in de Andes schuil gehouden. Q’ero indianen leefden eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld en wisten zich onder het Spaanse bewind onvindbaar te maken. Daardoor zijn de oorspronkelijke tradities goed bewaard gebleven. 

Op basis van een profetie zijn Q’ero sjamanen onlangs begonnen met het inwijden van westerse mensen in hun kennis en wijsheid. Deze profetie heeft betrekking op het jaar 2012, en op komst van een nieuwe tijd: 'Taripay Pacha', 'de eeuw waarin wij onszelf weer ontmoeten'. Het moment dat bij de Q’ero de ijskappen begonnen smelten, was voor hen het teken om hun kennis en wijsheid uit te dragen, en zijn ze uit de bergen tevoorschijn gekomen. De profetie van de Andes belooft een gouden eeuw van bewustwording.

Trancedans
Kindertijd in Zuid-Amerika
Een periode van mijn vroege kindertijd heb ik in Zuid-Amerika geleefd. Mijn ouders verhuisden naar Ecuador toen ik 5 jaar oud was, en dat heeft een diepe indruk op mij nagelaten. Uiteraard was ik op die leeftijd nog niet bewust met sjamanisme bezig, maar later in mijn leven werden de indianen uit het Amazone-regenwoud en Andes-gebergte, hun cultuur, spiritualiteit en muziek, een grote bron van inspiratie op mijn levenspad. Met veel enthousiasme kondig ik dan ook het bezoek aan van de 92 jarige Q'ero sjamaan Don Marcos, in mei van dit jaar.

Unieke kans: bezoek van 92 jarige Q’ero Paqo!

Don Marcos komt uit Peru, en bezoekt Wellspring samen met zijn leerling Richard Aguyago, in het weekend van 19 t/m 21 mei. Don Marcos draagt zijn kennis over aan iedereen die interesse heeft. In een bijzondere trainingsdag leer je over de heilige traditie van de Andes, en er is ook ruimte voor individuele healing sessies. Meer daarover in deze nieuwsbrief.

Doe-vakantie, herbronningsweek en training

Uiteraard is er komend seizoen weer een leuke doe-vakantie gepland, is er een krachtdierdans in de Maloka van The Key Of Life, en ben je in de zomer ook welkom tijdens de herbronnigsweek in Toskana Therme. Voor het komende opleidingsjaar, waarvan de eerste module in september begint, kan je intussen ook inschrijven. Wees welkom!

 
 
 
   
 
 
Trainingsdag 'The Living Mesa'
Een dag om de wijsheid van de Inka-Q'ero Mesa te leren kennen
 
Een getraumatiseerde samenleving
In deze training leer je van Don Marcos en Richard Aguayo, hoe de 'Levende Mesa' het beste kan worden opgebouwd, gevouwen en gebruikt volgens de oude traditie van de Inca Q'ero uit de regio van Hatun Q'ero, Peru.

De Mesa is veel meer dan een geweven doek met stenen. Khuyas, wakker gemaakte stenen, komen vanzelf op je pad, maar dat gebeurd niet zomaar en ook niet dagelijks, de stenen vinden jou en meestal zijn dat slechts een paar Khuyas in je leven. Het is goed om te beginnen met de stenen die je eerder hebt gevonden en jou aanspreken. Na deze lessen, als je actief met jouw Mesa werkt in je eigen dagelijkse leven, zul je meer of andere Khuyas gaan vinden die jou hebben geroepen.

Tijdens deze workshopdag zal uitgelegd worden hoe dat werkt en gaan we samen met de paqo's onze eigen Mesa samenstellen, leggen en ceremonieel gebruiken. Deze dag is interessant voor mensen die nog geen Mesa hebben en graag willen leren hoe zij een Levende Mesa volgens de oude Q'ero traditie kunnen opbouwen en gebruiken. Deze dag is ook zeer interessant voor diegenen die een Mesa hebben en zich afvragen of hun Mesa eigenlijk wel goed samengesteld is en op de juiste manier gebruikt wordt zodat het een 'Levende Mesa' is en blijft.
 
Bijdrage €145,-
incl. lunch met soep, koffie, thee, water en versnaperingen
zondag 21 mei 2017 van 9.00 - 17.00
 
Info & inschrijven: Well-spring.eu/Paqo/
 
 
   
 
 
Pachamama Ceremony
een ritueel voor Moeder Aarde met Don Marcos en Richard Aguayo
 
 
Trancedans
Op deze avond zal een ceremony voor pachamama, moeder aarde worden gehouden, op traditionele wijze, belangrijk is dat deze helemaal samen uitgevoerd kan worden. Er zal aan de deelnemers gevraagd worden rode, gele en kleine witte bloemen mee te nemen.

Neem je Mesa, muziekinstrumenten en traditionele kleding mee. Wil je iets moois aan moeder aarde geven, of aan de Kosmische Moeder, of aan je eigen moeder, of aan alle moeders en zou dat graag in de ceremony mee willen nemen, zoals een bepaalde bloem, een klein briefje, een hartje, een lint, zolang het maar niet te groot en van natuurlijke materialen is, neem dat zeker mee.
 
Bijdrage €25,-
inclusief koffie, thee, water en versnaperingen
zaterdag 20 mei 2017 van 19.00 - 22.30 uur
 
Info & inschrijven: Well-spring.eu/Paqo/
 
 
   
 
 
Individuele Healing Sessies
met de 92 jarige Q'ero sjamaan Don Marcos
 
Trancedans
Don Marcos is 92 jaar, geboren in het hooggebergte van Peru één van de kleine dorpen die de Q'ero gemeenschap rijk is. Richard heeft 30 jaar lessen bij de paqo's gevolgd en zal alles vanuit het Quechua in het engels vertalen.

Don Marcos en Richard Aguayo hebben van hun ouders en voorouders krachtige healingtechnieken geleerd om mensen te helpen met lichamelijke of geestelijke problemen. Een healing sessie duurt 45 minuten. Je zal een krachtige verandering in jouw eigen energieveld voelen, tijdens en na de healing. Dit zal je blijvend veranderen en helpen bij het vervolgens van je weg.
 
Bijdrage €90,-
sessie duurt 45 min, inclusief koffie, thee & water
vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2017 van 9.00 - 17.00 uur
 
Info & inschrijven: Well-spring.eu/Paqo/
 
 
   
 
 
~ muziekbespreking ~
door Aernoudt Knecht
 
SUKAY
Return of the Inca & Andean Pan Pipes
 
Trancedans
Nog steeds merk ik dat, zodra ik inheemse muziek uit de Andes hoor, mijn hart opengaat. Mijn kindertijd in Ecuador heeft een innerlijke resonantie met deze muziek nagelaten, dus ik ben bevooroordeeld, maar de hartservaring die ik beschrijf zit 'm ook in de klanken zelf. Naast de trance-opwekkende klanken van de trommels, de snaren en stemmen, wordt er veel met (pan)fluiten gespeeld. Dit soort klanken openen het hart heel gemakkelijk, of je nu een connectie voelt met de streek of niet.

Trancedans
In de trancedansen die ik faciliteer gebruik ik regelmatig muziek uit de Andes. Dit heeft een upliftend effect in het ritueel, en soms doe ik dat bewust, wanneer de energie tijdens de dans gezakt is, of zwaar is geworden. Een artiest die ik in dit verband met jullie wil delen is Sukay, met een groot euvre aan albums.

Samples beluisteren en MP3's kopen op Amazon>

Ik ken niet alle muziek van Sukay, maar er zijn twee albums die ik goed ken, en waarvan ik regelmatig tracks gebruik: Return of the Inca en Andean Pan Pipes. Zo is er het prachtige nummer 'Kullawas' van het album 'Return of the Inca'. Het nummer 'Sambo Rodrigo' is heerlijk trance-opwekkend, en ook 'Kolokolito' en het opzwepende 'Condor Solitario', van het album 'Andean Pan Pipes', zijn zeer de moeite waard.
 
Return of the Inca kopen op Amazon>
Andean Pan Pipes kopen op Amazon>
 
 
   
 
 
~ video ~
 
Paqo Andino ~ Wisdomkeepers
 
Trancedans
Wisdomkeepers is een film, die op een prachtige manier de leefstijl en tradities van het Andesgebergte laat zien. Gefilmd op locatie in de Peruaanse hooglanden, neemt de film je mee op een ongekende reis naar het hart van een oude wijsheid en traditie.

De praktijk en mystieke leer van de Paqo Andino, Q'ero sjamanen, is een van de weinige eco-geestelijke lijnen op de planeet die ononderbroken is doorgegeven, sinds mensenheugenis. De film toont kijkers het dagelijks leven, verbonden met de natuurlijke leefwereld, en de actieve, wederzijdse relatie met de levenskracht. Een staat van zijn, gebaseerd op liefdevolle vriendelijkheid, onvoorwaardelijke wederkerigheid, duurzaamheid, en de sacraliteit van het dagelijks leven.

Meer informatie over deze inspirerende film kan je vinden op WisdomkeepersProject.org. Je kan de film bij Vimeo 48 uur streamen voor 9 euro, of kopen via een download en ongelimiteerde stream voor 13,64 euro. De prachtige soundtrack is ook te koop, en te beluisteren op deze plek: Wisdomkeepers, Paqo Andino, Motion Picture Soundtrack.
 
Trailer bekijken: Wisdomkeepers >
 
The Q'ero Nation
 
Trancedans
Het proces van het opgaan van een cultuur in de globale soep is een pijnlijk proces van loslaten. Het is ook een traag proces, waarin het spel van ideeën (geen evolutie van 'genen' maar van 'memen') zijn werk doet.

Maar zodra westerlingen zich beginnen inzetten voor het behoud van een cultuur, en de kennis van de Paqo's gedeeld wordt met de wereld, wordt ook ineens duidelijk dat het een mooi geboorteproces is, waarin de wijsheid van een cultuur de kans krijgt zich globaal te verspreiden.
 
video bekijken: The Q'ero Nation >
 
 
   
 
Alle activiteiten komend seizoen:
 
 
 
 
Vakantie: Doe-week in de Eifel
1 t/m 7 mei 2017
 
Wellspring Trancedans Trancedans & Transformatie
Info & inschrijven: well-spring.eu/doe-week
 
 
 
 
 
Special: Inka-Q'ero Sjamanisme
Trainingsdag 'Living Mesa', Pachamama Ceremonie & Healings
20 & 21 mei 2017
 
Wellspring Wellspring Wellspring
Info & inschrijven: well-spring.eu/paqo
 
 
 
 
 
Thema-workshop: Dans je Krachtdier
Dagworkshop in de Maloca van The Key Of Life
18 juni 2017
 
Wellspring Wellspring Wellspring
Info & inschrijven: trancedans.net
 
 
 
 
 
Zomerworkshop: F L O W
Soundhealing, Dans & Aqua Wellness Herbronningsvakantie
30 juli t/m 4 augustus 2017
 
Wellspring Wellspring Wellspring
Info & inschrijven: well-spring.eu/flow
 
 
 
 
 
Training: Trancedans & Transformatie
Intensieve opleiding voor dansers en begeleiders - Nieuwe data!
 
Trancedans & Transformatie Trancedans & Transformatie Trancedans & Transformatie
 
Module 1: 11 t/m 17 september 2017
Module 2: 18 t/m 21 januari 2018
Info & inschrijven: trancedans.net/opleiding
 
 
 
 
 
Retraite: Zien in Duisternis
Unieke 5-daagse retraite ~ winter 2017/2018
 
Trancedans & Transformatie Trancedans & Transformatie Trancedans & Transformatie
Info & inschrijven: trancedans.net/duisternis
 
 
     
 
Workshop op jouw locatie? | Programma op maat? -contact>
 
Wellspring
Opleidingscentrum in de Eifel
Workshop op jouw locatie? Programma op maat? -contact>
 
Groepsverblijf met zaal en
gastenkamers te huur
 
Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
 
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655
Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht Wellspring, St. Thomas, Kyllwoud, Eifel
 
Anderhalf uur van Luik/Maastricht
 
bezoek onze website:
www.Trancedans.net
 
De Geblinddoekte Danser
 
Bericht doorsturen