www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 8 nr. 2
oktober 2015

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Het Wintervuur

De gure herfst dit jaar maakte een abrubt einde aan de zomerperiode. Intussen brandt de kachel, en kunnen de kraaien zich 'smudgen' met de rook uit de schoorsteen, om hun verenkleed van parasieten te ontdoen. De stralende gloed van het wintervuur zal ons komende tijd diep vanbinnen verwarmen, terwijl oude belemmerende structuren in onzelf opbranden... dankbaar voor de dingen die ons tot hier hebben gebracht, maar die we nu moeten loslaten om verder te groeien. Ik zie uit naar de leegte... wanneer het wintervuur alles tot witte as heeft teruggebracht, en we weer herboren mogen worden in licht, aan het einde van onze duisternisretraite met Midwinter.

Blik op de Toekomst

We hebben weer twee modules van onze opleiding afgerond, en wat is het toch heerlijk om te zien hoe de katalyserende impuls van trancedans zich, via de harten en het werk onze deelnemers, verspreidt over de wereld. Mooie mensen, met het hart op de juiste plek, die we de komende tijd aan jullie zullen voorstellen.

Het was ook een spannend jaar, waarin we ons werk voor het eerst in de duitse taal hebben aangeboden: www.trancetanz.net. Deze nieuwe start voelde als een 'oerknal', een eerste klank, een eerste vibratie of trilling, waarmee ons werk in het duitse taalgebied zal gaan resoneren, als een spel van ritmes en melodieën... zoals het lied dat ons bestaan vormgeeft.

 

~ activiteit in de kijker ~

The Vision Quest Journey
Trancedance & Dreamtime Intensive met Live Muziek!
29 november 2015
met:
Roel Crabbe en Aernoudt Knecht

 

Vind jouw visioen...
omarm je ware bestemming!


Grijp je kans!

Maart 2012 was de laatste keer dat begeleiders Roel Crabbé en Aernoudt Knecht hun krachten bundelden. Nu komen ze opnieuw samen voor deze unieke, intensieve dagworkshop, waarin ze je zullen meenemen, met zinderende ritmes, op een reis naar kracht!

Trancedansen met
Live Muziek!


djembés, douns, congas, sjamaantroms, ratels, bellen, rituele gezangen en spiritliederen, didgeridoo, native american flute, klankschalen, gongs en hapi drums...

 

*Ochtend*

Zelfbevrijding &
Herwinnen van Kracht


Laat los wat je belemmert
om voor je droom te gaan,
en omarm nieuwe kracht voor je leven
meer lezen>

*Middag*

The Vision Quest Journey

Reis naar diepere lagen,
gedragen door de rituele klanken,
op zoek naar je ware visioen.

Omarm het medicijn van je ziel
- je unieke gave voor deze wereld -
en keer terug met je geschenken voor het leven.
meer lezen>deelname: €85
€75 betaald vóór 29 oktober
€70 p/p als je met 2 of meer komt

-- Info & inschrijven >

 

~ collega in de kijker ~

Emmy van Keeken ~ Beweeg je Leven!

 
 

Het doet ons altijd heel veel deugd om krachtige mensen in onze cirkel te mogen ontvangen, vol zelfvertrouwen en inspiratie, en om te zien hoe ze Trancedans in hun medicijnbundel opnemen. Zo leerden we afgelopen seizoen Emmy van Keeken kennen, een heldere, nuchtere en gepassioneerde vrouw, waar we de komende jaren nog veel van mogen verwachten. Twee weken geleden rondde ze onze opleiding af, en vertelde ze ons wat het in haar leven had gebracht, en hoe ze trancedans in haar werk gaat integreren, volgens eigen kracht en inspiratie.

‘DANS alsof niemand je ziet’ ~ Emmy
www.beweeg-je-leven.nl

Emmy biedt verschillende vormen van dans aan, zoals Vrij Dansen, Flow Dance, Spirit Dance, ... en besteed veel aandacht aan het creëren van een veilige en ontspannen sfeer, waarin je je thuis kunt voelen en waar ruimte en aandacht is voor elkaar. Beweeg je Leven staat voor VRIJ dansen. Dansen zonder vaste vorm, pasjes of voorwaarden en vooral ook zonder oordeel. Je mag dansen zoals jij dat wilt en op jouw geheel eigen unieke wijze expressie geven aan de energieën die van binnenuit naar buiten willen komen. Naast dansen biedt Emmy via haar blog en website ook inspiratie over gezondheid en voeding.

activiteit in de kijker:

Trancedans 'Heilig Vuur' ~ met Emmy van Keeken
zondag 13 /12/2015 ~ Amsterdam Noord


Het Herfstseizoen is bij uitstek een periode om op te ruimen en plaats te maken. Afscheid nemen van wat geweest is, het oude en ruimte maken voor wat komen zal, het nieuwe. Tijdens deze Trancedans werken we met een krachtige intentie, namelijk ‘loslaten’. Je zal worden uitgenodigd om al dansend oude ballast en dat wat niet meer dient van je af te schudden en los te laten. Je gaat schoon schip maken zodat je gezuiverd en ontvankelijk de Winter in kunt gaan... info & inschrijven>

 
 

~ muziekbespreking ~
door Emmy van Keeken

Omar Faruk Tekbilek

 
 

De muziek van Omar Faruk Tekbilek raakte me vanaf het eerste moment dat ik het hoorde. Dat was tijdens een les Egyptische dans in 2007. De muziek roept iets mystieks op en doet me afreizen naar het verre oosten. Vooral de fluit zorgt ervoor dat ik naar een plek ga waar ik over een stad kan uitkijken, als een vogel. Een plek die in goud gehuld is en waar alles en iedereen nog slaapt. Er hangen sluiers van mist. Het is alsof de fluit symbool staat voor een plek waar alles in harmonie is... Het nummer Ghizemli sluit hier mooi bij aan.

Omar wordt gezien als vredestichter en zijn werk overstijgt politieke grenzen maar respecteert de traditionele gevoeligheden. De vier hoeken van zijn creativiteit gaan uit van mystiek, folklore, romantiek en verbeelding. Omar zelf symboliseert zijn muziek als diversiteit-in-eenheid.

Hij is geboren in Adana, Turkije en is in een muzikale familie groot gebracht. Toen Omar 8 jaar was is hij begonnen met spelen op de kaval, een diatonische fluit. Zijn interesse voor muziek maken werd in zijn jongere jaren gevoed door zijn oudere broer en een sympathieke oom. Deze oom gaf hem na schooltijd muziekles in ruil dat Omar hem af toe hielp in de winkel. Naast muziek maken bestudeerde Omar ook religie met het idee om later een geestelijke of imam te worden. Omar heeft het bespelen van diverse muziekinstrumenten onder de knie, zoals de ney (bamboefluit), de zurna (dubbelriet hobo) en de percussie. Toen Omar 12 jaar was is zijn professionele carrière begonnen. In 1967 is hij naar Istanbul verhuisd en daar ontmoette hij de Mevlevi Dervishes en het hoofd van die orde is een bron van inspiratie geworden voor Omar. Hij werd diep geraakt door de mystieke aanpak en de samensmelting van geluid en spirit. Tijdens 1 van zijn toeren is hij zijn huidige vrouw tegengekomen en is toen naar New York verhuisd om met haar te trouwen. De muziek die Omar maakt geeft een vertrouwd gevoel en je kunt duidelijk horen (en voelen) dat de muziek bezield is. Het spreekt mij het meeste aan dat waar Omar door geïnspireerd is geraakt, de Mevlevi Dervishes, zelf weet over te brengen in zijn muziek. In zijn muziek smelten spirit en geluid ook samen.

Op de website van Omar Faruk Tekbilek vind je meer informatie.
Hier staan ook zijn cd’s en kun je zijn muziek downloaden:

www.OmarFarukTekbilek.com

Op youtube is ook veel van Omar te beluisteren. Hier is een link naar het nummer Ghizemli van het album "Tree of Patience”: https://www.youtube.com/watch?v=UslPfyRAg_U

 
 

~ filmbespreking ~
door Aernoudt Knecht

e-motion
If your subconscious mind is 100 times more powerfull
than your conscious mind,
what controls it?

 
 

E-motion is een prachtige film, gemaakt in de dezelfde stijl als de film What The Bleep do we know!?, waarin vooraanstaande denkers, helers en wetenschappers laten zien hoe onze mentale en fysieke gezondheid beheerst wordt door de onverwerkte emoties die in ons lichaam zijn opgesloten. Ons lichaam is ons onderbewuste, en omdat we ongewenste gevoelens graag onder de oppervlakte houden leeft ons lichaam eigenlijk voortdurend in het verleden; alsof de bedreigende of pijnlijke situatie die de emoties veroorzaakte nog steeds actueel is.

Deze film is echt een enorme aanrader, als je graag meer wil weten over het lichaam, emoties, en hoe je levenskwaliteit kan verhogen. De film verschijnt in Nederland en België pas in de loop van het najaar op DVD, maar via onderstaande link kan je de film al kopen op internet, als MP4 dowload. Voor $6,95 kan je de film 48 uur lang bekijken, en voor $16,95 kan je de film in hoge resolutie downloaden naar je PC, laptop of tablet, om 'm zo vaak te bekijken als je wil.

 

Trailer bekijken op onze website: e-motion - trailer
Film downloaden (MP4) op internet: e-motion - ' full movie' - mp4 download

 

~ activiteit in de kijker ~

 

Midwinter
16 t/m 20 december 2015

'Zien in Duisternis'
Een magische workshop... Een unieke ervaring!
Wil jij écht ontspannen, en veilig op ontdekking gaan,
in baarmoederlijke duisternis,
om opnieuw geboren te worden in licht?


16 t/m 20 december: info & inschrijven>

Zoek je meer inspiratie over ceremoniële duisternis?
Video ~ Artikel

 

~ overzicht activiteiten ~

 
 
Kalender Trancedansen
Nederland en Vlaanderen ~ komend seizoen -->

Antwerpen 23/10, Amsterdam 13/12, Delft 24/10,
Diest 12/12, Eindhoven 25/10, Holsbeek 23/10, ...
 
 


The Vision Quest Journey ~ live muziek!
29 november 2015 ~ Antwerpen ~ info & inschrijven ->

 
 


Zien in Duisternis ~ 5-daagse retraite
16 t/m 20 december 2015 ~ St. Thomas ~ info & ischrijven ->

 
 


Opleiding voor Trancedans begeleiders
M1: van maandag 7 t/m zondag 13 maart 2016 ~ info & inschrijven ->
M2: van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober 2016

 
 


Workshop op jouw locatie?
Programma op maat? -contact>

 

Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655

 

Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel


Anderhalf uur van Luik/Maastricht

 

www.Trancedans.netBericht doorsturen