www.Trancedans.net

Trancedans E-zine Wellspring
jaargang 7 nr. 5 - december 2014

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Els en Aernoudt

 
 

De geboorte van een nieuw Zonnejaar

Bedankt lieve mensen, voor de openheid en het vertrouwen. Wij voelen ons gezegend met de liefde en de magie die velen van jullie in onze ruimte en in onze cirkels hebben gebracht.

We wensen iedereen een jaar vol gezondheid en geluk!

Els en Aernoudt


Op verzoek - Extra data: Zien in Duisternis
KROKUS - 18 t/m 22 februari 2015


"Ik voel me springlevend en opnieuw geboren in mijn leven!" Wendy

Het was weer vervullend, ontspannend, verhelderend, verwarmend en verkwikkend, onze laatste retraite vorige week. Wanneer er een sterke basis van veiligheid, openheid en liefde wordt gecreeerd, zoals in deze cirkel, ontstaat er zoveel rust, helderheid en inspiratie, dat het hernieuwde contact met het verloren zelf duurzaam hersteld wordt. Lotte deelde achteraf met haar vrienden op Facebook:

"Helemaal thuisgekomen bij/in mezelf, terug naar m'n innerlijke bron van liefde, wijsheid, heling, inspiratie en pure levenslust. Een echte aanrader!" Lotte

Op verzoek organiseren we een extra retraite tijdens de Belgische krokusvakantie, de derde week van februari, zodat ook leerkrachten kunnen deelnemen. Er zijn nog plekken vrij, en we geven ook nog eens korting de komende maand.

Nieuwjaarskorting voor Vroege Vogels!

Aan al onze abonnees: wie zich in januari inschrijft voor een retraite krijgt 10% korting!

WINTER: Zien in Duisternis - 60 euro korting
LENTE: Dansen langs de Levensboom - 50 euro korting
ZOMER: Herbronningsweek - 60 euro korting


Verwijs dan bij je inschrijving dan even naar onze 'Nieuwjaarskorting'.

 
 

~ activiteit in de kijker ~

 

enkele ervaringen van onze deelnemers
Opleiding: Trancedans & Transformatie

Een thuiskomen bij mezelf, op weg naar essentie.


"Deze opleiding is een perfecte mix waarin de juiste voeding
voor hoofd en hart worden samengebracht.
Ik hou van de manier waarop Aernoudt en Els een ruimte creëren
waarin ik helemaal kan thuiskomen in mezelf.
"
Dimitri De Veerman


"Ik heb bij Aernoudt en Els geleerd nederigheid te betrachten
voor de processen die in de ruimte plaatsvinden.

Naast het trancedansen hebben we prachtige andere ceremonies en oefeningen gedaan
die de openheid in mezelf vergrootten, waardoor ik alsmaar makkelijker en dieper
in trance kon gaan."
Mariëtte Koop

"Een gedegen opleiding waar theorie en praktijk harmonisch in mekaar vloeien.
Waar vrijheid en diepgaand ervaren in alle zuiverheid ruimte krijgen.

Een thuiskomen bij mezelf, op weg naar essentie."
Sonia KrahyLesjaar 2015
M1: 20 april t/m 26 april - M2: 8 t/m 11 oktober
www.trancedans.net/opleiding/

 

~ benefiet veiling ~
door Aernoudt Knecht

Help ons Griet & Roel's Anam Cara te steunen
en dans een heel seizoen met ons mee!

 
 

Onze lieve vrienden Griet Heylen en Roel Crabbe bouwen aan hun prachtige centrum, bekend bij veel mensen in België: Anam Cara. De afgelopen jaren hebben ze met hart en ziel processen van heling en transformatie in hun gemeenschap ondersteund, en honderden mensen zijn door het werk van deze twee engelen in hun eigen kracht gekomen.

Intussen bouwen ze bij Anam Cara verder aan hun nieuwe plek, en onlangs hebben ze een grote benefiet-veiling gelanceerd, om hun project te helpen financieren. Ik doneer voor de fundraiser-veiling van Anam Cara twee trancedans-reeksen. Je kan deze reeks kopen op de website van Anam Cara (even registreren voor de veiling) voor slechts 79 euro. Dus, als je één van deze reeksen koopt dan steun je niet alleen dit mooie project, maar dans je ook nog eens mee met 35% korting!

Trancedans reeksen
Antwerpen: januari t/m juni 2015

Eindhoven: januari t/m juni 2015

Grijp je kans: 6 x dansen voor slechts 79 euro!

www.BuildingTheAnamCaraCentre.com

 
 

~ Muziekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Nuptul Rinpoche: Peace of Mind

 
 

Nuptul Rinpoche, geboren in 1984, is een boeddhistische monnik uit de Tibetaanse traditie. Hij woont in het Nubi klooster in Nepal en reist veel met als doel meer vrede en compassie in de wereld te brengen. Op de CD ‘Peace of Mind’ zingt Nuptul Rinpoche traditionele Tibetaanse gezangen op eigen muziek, met begeleiding van verschillende muziekinstrumenten.

‘Peace of Mind’ is de perfecte titel voor dit album... de klanken zorgen voor een rustige geest en hebben een aardend effect op me... alsof ik in balans gehouden wordt door een bal van warme en rustige energie in m’n onderbuik. Ik hou ervan om op deze muziek te bewegen tijdens yoga en andere meditatieve oefeningen. Je kan deze muziek gebruiken aan het einde van een trancedansreis, net voor de ohm-klank. Maar de muziek is ook geschikt om een trancedans te beginnen, om langzaam in beweging en balans te komen, en je spieren voor te bereiden op een snellere dans.

Een geschenk van Nupul Rinpoche aan Anam Cara
Wanneer je een gift van 25 € doet op Indiegogo om het prachtige project van Griet en Roel te steunen, ontvang je het album ‘Peace of Mind’ als MP3, samen met nog een heleboel andere muziek en meditaties.

Maar er zijn ook leuke muzikale geschenken voor mensen met een kleiner en groter budget. Wanneer je 5 € schenkt, krijg je een meditatie, muziek van Deva Premal en Miten, en het volledige album ‘Waters of Wisdom’ met hangmuziek van Anandamin. Je kan het album hier beluisteren. Geef je 100€, dan ontvang je muziek van meer dan 20 muziekkunstenaars, zowel internationale beroemdheden als talent van Belgische bodem. Wanneer je een gift doet voor 5 januari, maak je ook kans om een Art Giclee Print van het prachtige kunstwerk ‘Yemanja’ van Andrew Gonzalez te winnen.

Ga naar deze website om Griet en Roel te steunen en prachtige muziek te ontvangen:
www.indiegogo.com/projects/the-anam-cara-project

Wanneer je een gift wil doen, maar niet over paypal of kredietkaart beschikt, kan je rechtstreeks contact opnemen met Griet en Roel via deze link: buildingtheanamcaracentre.com/contact/

 
 

~ boekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Ted Andrews: De Mythische Kracht van Dieren
Spirituele Lessen uit de Natuur

 
 

"Ik voel me een deel van de natuur. Als deel ervan acht ik het mijn verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk te weten van de omgeving waarin ik leef. Hoe beter ik alles om mij heen begrijp, hoe beter ik mijzelf begrijp" Ted Andrews

In 2008 recenseerde ik op onze website het boek ‘Luisteren naar Dieren’ van Ted Andrews. Enkele weken geleden ontving ik een berichtje van Patricia, die op zoek was naar het boek.

In ‘Luisteren naar Dieren’ beschreef Ted Andrews (1952-2009) het natuurlijke gedrag en de symboliek van tientallen zoogdieren, vogels, insecten en reptielen. Dit waardevolle naslagwerk verdient een plaatsje in de boekenkast van elke trancereiziger die werkt met krachtdieren. Daarom voelde ik even een golf van teleurstelling door me heen gaan toen bleek dat het boek enkel nog tweedehands te koop is... en de website van de uitgeverij Altamira-Becht verdwenen is van het internet...

Gelukkig vertelde Wikipedia me dat Altamira-Becht nu deel uitmaakt van de Gottmer Uitgevers Groep. En gelukkig heeft het boek er een nieuw leven gekregen. Het werd opnieuw uitgegeven onder de naam: ‘De mythische kracht van dieren’, verpakt in een mooie subtiele omslag. Je kan het kopen bij Bol.com:

 

boek kopen: Bol.com>

 

~ videobespreking ~
door Els Van Sonhoven

Licht dansen in de duisternis...

 
 

Tijdens het surfen op de golven van het wereldwijde web, klik ik op het filmpje ‘Pleiades’ van Enra. Al na enkele seconden kijken, word ik overspoeld door herinneringen...

Herinneringen aan een Lanterna Magica voorstelling in Praag, waar ik als 17-jarig meisje erg van onder de indruk was... Herinneringen aan trancedansen die ik deed... dansen met en tussen de sterren... met m’n vingertoppen lichtslingers tekenen in het blinddoekdonker... een fontein van lichtsprankels die vanuit m’n kruin de ruimte vult... Het is verwonderlijk hoeveel licht en kleur er is in de wereld achter m’n blinddoek.

Enra is een entertainment groep die sinds 2012 magie creëert door technologie en podiumkunst te combineren. Regisseur Nobuyuki Hanabusa werkt samen met verschillende kunstenaars, die een fusie brengen van dans, acrobatiek, kung-fu en geprojecteerde beelden. Van hun voorstellingen zijn verschillende filmpjes te vinden op het internet. De esthetiek en het animatie-achtige karakter van de filmpjes nodigt uit om ze meerdere keren te bekijken.

 

video bekijken op onze website>

 

~ een ervaring ~
door Angela Van Berlaer De Sarabia

Onvermoede Danskrachten

 
 

Heel mijn leven had ik een soort vrees om me te laten gaan op de dansvloer. Ik had complexen omdat ik dacht dat de mensen me onnozel en belachelijk zouden vinden.

Sinds ik deze trancedans avonden heb ontdekt, waarin ik geblinddoekt kon dansen, heb ik mijn vrees overwonnen.

Ik ben uit de bol gegaan en nu durf ik overal te dansen omdat ik mijn vrees overwonnen heb, en onvermoede danskrachten heb ontdekt !

Leve de trancedans ! Ik beweeg dus ik dans !

 
 

~ activiteiten ~

 
 
Kalender Trancedansen
Nederland en Vlaanderen ~ komend seizoen -->

...van Antwerpen tot Delft!

 
 

Zien in Duisternis ~ 5-daagse retraite
Nieuwe data! ~ 18 t/m 22 februari 2015 ~ info & ischrijven ->
Een magische workshop... Een unieke ervaring...

 
 

Doe-vakantie ~ 7-daagse doe-week
16 t/m 22 maart 2015 ~ info & inschrijven ->
Zalig, vervullend en verrijkend...

 
 

Opleiding voor Trancedans begeleiders
-Module 1: maandag 20 t/m zondag 26 april 2015 ~ info & inschrijven ->
-Module 2: van donderdag 8 t/m zondag 11 oktober 2015
Een thuiskomen bij mezelf, op weg naar essentie...

 
 


Dansen langs de Levensboom ~ 4-daagse retraite
28 t/m 31 mei 2015 ~ info & inschrijven ->

 
 


Herbronningsweek ~ 7-daagse retraite
24 t/m 31 augustus 2015 ~ info & ischrijven ->

 
 


Workshop op jouw locatie?
Programma op maat? -contact>

 

Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655

 

Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel


Anderhalf uur van Luik/Maastricht

 

www.Trancedans.netBericht doorsturen