www.Trancedans.net

Trancedans E-zine Wellspring
jaargang 7 nr. 4 - oktober 2014

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

onze nieuwsbrief ook ontvangen?
naam:
email:

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Open jezelf voor de subtiele kracht
In St. Thomas, de plek waar wij veel van onze programma's organiseren, is gelukkig geen lichtvervuiling. Hier wordt het écht donker 's nachts, zodra de straatlichten om 1:00 uur uit gaan. En dan merk je pas hoeveel licht de maan en de sterren eigenlijk geven, en hoezeer je zintuigen zich openen als je een tijdje in het donker bent. Overal zijn er subtiele geluiden, geuren en gevoelens te ontdekken, waar we meestal aan voorbijgaan, verblind door het licht als we zijn.

Ceremoniële duisternis is magisch, een kracht die verborgen energiën zichtbaar maakt, een kracht die geleefd mag worden. Wil jij ook eens echt de tijd nemen om jezelf te openen voor het subtiele en magische in jouw leven? Wees welkom tijdens onze volgende 5-daagse Duisternis retraite.

Trancedans in Amsterdam
Dit seizoen is Esta begonnen met het organiseren van wekelijkse rituele dansavonden in Amsterdam. Elke woensdag kan je komen meedansen! De komende periode kan je ook komen trancedansen in Antwerpen, Delft, Den Haag, Diest, Eindhoven en Leuven.

We wensen je een goed einde van 2014 en hopen je binnenkort, of volgend jaar, weer te zien!

 
 

~ activiteit in de kijker ~

 

10 t/m 14 december 2014
5-daagse retraite: Zien in Duisternis

Wil jij écht ontspannen, en veilig op ontdekking gaan
in baarmoederlijke duisternis,
om opnieuw geboren te worden in licht?

 

Thuiskomen aan de Bron

In deze bijzondere retraite breng je het grootste deel van de tijd door in volledige duisternis. Een korte periode van duisternis, zoals tijdens een meditatie kan al erg veel deugd doen. Wanneer je langer in duisternis bent, komt de drukte in je hoofd tot rust en ontstaan er helderheid en ruimte voor diepgaand contact met de bron van levenskracht en creativiteit in jezelf.

 

Waarom Duisternis?

In deze video deelt Aernoudt zijn inspiratie over de waarde van ceremoniële duisternis.

 

Enkele ervaringen van onze deelnemers

"Een magische workshop vakkundig voorbereid en goed georganiseerd neergezet door een team van vier prachtige mensen, een team dat oog heeft voor de flow van de groep en openstaat voor wat zich aanbiedt in het Nu.

Een unieke ervaring! Een onderdompeling in een bad van klank, geur en zorg! Een ware sensatie voor de gehoorbeentjes en de smaakpapillen. Een echte aanrader voor al wie de krachten van het Duister waardeert op zijn zoektocht naar het Goddelijke Licht." Danny Bogaert

"Letterlijk tot mezelf gekomen. Een ervaring die de investering meer dan waard is."Ron van Maarel

"Dankbaar kijk ik terug op deze boeiende innerlijke reis die me meer mens maakte. Mijn ziel wordt doorheen mijn lichaam zichtbaar en zingt van liefde." Gisele Lievens

 

Deelname €595, alles inclusief

meer info & inschrijven:
www.Well-spring.eu/Thuiskomen

 

~ fotoalbum ~
door Wim Demaere

Nieuwe Trancedans foto's

 
 

-Foto's bekijken >

In de zomer van 2012 organiseerden Dimitri De Veerman met zijn vrienden Cindy Blockeel, Maarten Adriaensen, Nicolas Mortelmans e.a. een Trancedans in de openlucht in Gent.
Wim Demaere maakte foto's.

-Foto's bekijken >

 
 

~ nieuwe rimpelingen ~

Nieuw: Trancedans in Amsterdam!
met Esta Goossens

 
 

Esta Goossens draait al vele jaren onder de naam DJ Polyesta dans- en loungemuziek oa. bij Little Buddha in Amsterdam, in Ruigoord en op festivals. Ze neemt je graag mee op een muzikale reis rond de wereld. Esta deed in 2012 de opleiding Trancedans en Transformatie, en organiseert vanaf dit najaar Trancedansen in Amsterdam.

Wekelijks op woensdagavond
aan het IJ in Amsterdam
Tolhuistuin: Solid ground Studio, Buiksloterweg 5C

Esta: "Het lichaam weet wat het wil. Het zit in onze cellen. Voor generaties hebben onze voorouders gedanst en geschud met hun lijf om allerlei gebeurtenissen in het leven te vieren of te verwerken. Ik wil je uitnodigen om de danser in je wakker te maken en zelf de helende, ontspannende en inspirerende eigenschappen van de dans te ontdekken."

 

www.facebook.com/StadsrituelenEnTrancedans

 

~ Muziekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

de muziek van Praful

 
 

In 2012 schreef Esta een lovende recensie over het album ‘We are One’ van Red Fulka, en sindsdien trancedansen we graag op deze heerlijke muziek. Red Fulka is een project van fluitist / saxofonist Praful en DJ Kareem Raihani. Voor Praful is 2014 een productief jaar, waarin hij maar liefst 2 albums maakte.

In ‘The Silent Side of Satie’ blaast hij, samen met de franse klassieke harpiste Helvia Briggen, de pianostukken van Erik Satie (Gymnopedies en Gnossiennes) nieuw leven in. Dit is sprookjesachtige droomtijdmuziek waar je liggend van kan genieten, en ook traag op kan dansen. Hier kan je het album ‘voorproeven’: Satie Teaser

Het duo zoekt nog een label voor de grote officiële release. De CD kan al besteld worden voor €15, inclusief verzending naar Nederland, email hiervoor info@praful.nl Download is ook mogelijk via BandCamp.

De mantracomposities van Praful werden bekend door vocalisten zoals Deva Premal. De nieuwe CD ‘Into Being’ bevat composities die nooit eerder uitgebracht werden, en wordt afgerond met mooie instrumentale reizen, van ingetogen tot extatisch. Het album werd geproduceerd in samenwerking met zijn partner Vimal.

Praful & Friends
Live Concert en CD presentatie 'Into Being'
Do 23-10-2014, 19:30u, Podium Mozaïek, Amsterdam


Georganiseerd door Heartfire, is Praful voor het eerst in jaren weer in Amsterdam in een groot concert te zien – waar ook de nieuwe CD 'Into Being' gepresenteerd wordt. Begeleid wordt Praful door gastmuzikanten van het album en anderen, zoals de wereld-percussionist Afra Mussawisade (DE/Iran) en de engelse cellist Jonathan Hugh (van de band Bliss). Tickets: podiummozaiek / Facebook: www.facebook.com

Healing Sound, Healing Touch
Vr 24-10-2014, 19:30u, Tempel van Alledag,
Amsterdam Ijburg


Sinds jaren geeft Praful samen met zijn partner Prema Vimal Healing evenementen, waar je je zelfhelende kracht kan ontdekken en stimuleren. Mocht het evenement op vrijdag al van tevoren uitverkocht zijn, dan komt er eventueel een tweede op zaterdagochtend 25 oktober. Tickets: heartfire.nl / Facebook: www.facebook.com

 

www.prafulmusic.com
www.vimalgabrielsen.com

 

~ nieuws en film ~
door Els Van Sonhoven

De wereld van de Awá
Succesvolle campagne van Survival International

 
 

WellspringDe Awá zijn één van de laatste jager-verzamelaarsvolken in het Amazonegebied. De stam bestaat uit ongeveer 450 mensen en ze leven in een reservaat in het oostelijke Amazonegebied. Sommige leden van deze stam mijden tot op heden ieder contact met de buitenwereld. De Awá zijn één met het woud, als dit vernietigd wordt dan sterven zij, samen met het ecosysteem waarvan zij deel uitmaken.

Het land van de Awá is wettelijk afgebakend, maar de grenzen werden niet erkend door houtkappers, veeboeren en kolonisten. De afgelopen jaren drongen zij illegaal het leefgebied van de Awá binnen, kapten bomen en verbrandden stukken bos. 30% van het gebied werd vernietigd en er werden verschillende stamleden gedood.

Daarom startte Survival International een campagne om de Awá te helpen. Meer dan 57000 mensen uit 38 landen stuurden een e-mail naar de Braziliaanse minister van justitie. Na maanden actievoeren kwam er in 2014 resultaat. Het Braziliaanse leger vernietigde de illegale houtzagerijen en alle 427 indringers werden uit het gebied verwijderd.

 
 

Tranceritueel bij de Awá
In dit filmpje zie je hoe de Awá zich voorbereiden op een tranceritueel bij volle maan, waarin ze op reis gaan naar het rijk van de woudspirits voorbij de sterren, waar ze de zielen van hun voorouders ontmoeten:

Awá: Visiting the Spirit World ->

Hier zie je hoe de Awá babydieren grootbrengen:

Awá: Tribal pets ->

Lees meer over de Awá en andere inheemse stammen,
en steun het werk van Survival International via www.survivalinternational.nl

 
 

~ activiteiten ~

 
 
Kalender Trancedansen
Nederland en Vlaanderen ~ komend seizoen -->

...van Antwerpen tot Delft!

 
 

Zien in Duisternis ~ 5-daagse retraite
retraite ~ 10 t/m 14 december 2014 ~ info & ischrijven ->

Wil jij veilig ontspannen in baarmoederlijke duisternis
en opnieuw geboren worden in Licht?

 
 

Opleiding voor Trancedans begeleiders
volgende 2 modules vanafapril 2015 ~ info & inschrijven ->

Module 1: maandag 20 t/m zondag 26 april 2015
Module 2: van donderdag 8 t/m zondag 11 oktober 2015

 
 


Workshop op jouw locatie?
Programma op maat? -contact>

 

Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655

 

Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel


Anderhalf uur van Luik/Maastricht

 

www.Trancedans.netBericht doorsturen