www.Trancedans.net

Trancedans E-zine Wellspring
jaargang 7 nr. 2 - maart 2014

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Zie je geen afbeeldingen: online versie
Tips en reacties zijn welkom: contact
Doorsturen aan een:
vriend(in)

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Els Van Sonhoven

Dansen in de Wind

 
 

TrancedansVandaag word ik weer naar buiten gelokt door het heldere zonlicht. Wanneer de wind de takken van de elzen en hazelaars streelt, worden goudgele wolken stuifmeel de lucht in geblazen. Hoog in de hemel vliegen v-vormige groepen ganzen snaterend de lente tegemoet. De tuin draagt een kleed van lentegroen met krokus- en narciskleurige accenten. De in de herfst aangeplante fruithagen worden wakker uit hun winterslaap op de symfonische klanken van een vogelorkest. Ik kijk uit naar de volgende lente-doevakantie van 24 tot 30 maart, waarin we oa een hugelbed in de tuin zullen aanleggen. En ik heb zin om het bos in te gaan, en te dansen als een boom in de wind...

Wil jij ons werk ondersteunen?

We zijn erg dankbaar voor alle hulp die we de afgelopen jaren kregen bij het opstarten van Wellspring. Enkele mensen vroegen hoe ze ons verder kunnen steunen, of stelden voor om een maandelijkse bijdrage te betalen.

Vrienden van Wellspring
Wil jij ook donateur worden van Wellspring, en onze werking ondersteunen met een financiële gift? Je bijdrage zal o.a. gebruikt worden om een educatief bijenproject op te starten. Je kan ons ook verder helpen met concrete dingen, zoals dekens en plantgoed.

- Meer informatie vind je hier ->

Je steunt ons natuurlijk ook door deel te nemen aan één van onze activiteiten, onze groepsruimte met danszaal te huren, of onze Facebookpagina te ‘liken’.

Veel lentepret en dansplezier!
Els

 
 

~ activiteit in de kijker ~
Voorjaar 2014

 

Dansen langs de Levensboom
Trancedansen en Natuurbeleving in het Kyllwoud
Voorjaar 2014: 15 t/m 18 mei

Op reis door de
onder-, midden- en bovenwereld
Trancedans
De levensboom schenkt niet enkel leven, als wereldboom structureert ze ook het universum en verbindt alle dimensies van het leven en alle levende wezens met elkaar.


Muziek - Dansen - Meditaties
Natuurbeleving


De wereldboom, of axis mundi (wereldas), is de levende én symbolische verbinding tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld.

4-daagse workshop:
15 t/m 18 mei
met: Els Van Sonhoven
en Aernoudt Knecht

deelname: 445 euro
incl. verblijf en maaltijden

 

Met haar wortels diep in de aarde, haar stam boven de grond, en haar takken die tot hoog in de hemel reiken, verbindt de levensboom de onderwereld, de middenwereld en de bovenwereld met elkaar. Langs haar wortels, stam en takken reizen sjamanen al duizenden jaren lang Trancedansnaar de spirituele dimensies om er op zoek te gaan naar genezing en oplossingen voor hun gemeenschap.

In deze retraite gaan we op zoek naar visie, kracht en wijsheid, door het doen van trancedansen in de benedenwereld, bovenwereld en middenwereld.

We werken met klank, adem, beweging, dans en muziek, en maken ook elke dag een wandeling naar een plek in de natuur die verbonden is met één van deze drie werelden, waar we meditaties en rituelen zullen doen.

Info & inschrijven:
well-spring.eu/levensboom

Locatie en verblijf:

Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655

 

St. Thomas, Kyllwoud, Eifel

Anderhalf uur van Luik/Maastricht

 

~ boekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Jean Shinoda Bolen: Like a Tree (Als een Boom)

How Trees, Women, And Tree People Can Save The Planet

208 pagina's | april 2011 | Conari Press

 
 

"Zijn als een boom gaat over zijn in een samenwerkend universum, in relatie met al het leven. De boom is een symbolische verbinding tussen hemel en aarde. De rol van de priester(es) of sjamaan als bemiddelaar tussen deze wereld (aarde) en de spirituele wereld (hemel) is symbolisch als die van een boom" Jean Bolen

Jean Shinoda Bolen (1941) is een Amerikaans-Japanse psychiater in de traditie van de Zwitserse psychiater Gustav Jung. Ze doceerde jarenlang klinische psychologie aan de universiteit van Californië. Ik leerde haar zo’n 20 jaar geleden kennen als auteur van ‘Godinnen in elke vrouw’ en ‘Goden in elke man’, waarin ze de menselijke psyche onderzoekt aan de hand van archetypes uit de Griekse mythologie. Intussen verschenen er vele boeken van haar hand, waaronder ‘Like a tree’ uit 2011. Het boek ontstond toen een oude boom naast haar huis werd omgehakt, terwijl ze op een vergadering over vrouwenrechten van de Verenigde Naties was. De rode draad doorheen de tekst, is Jean Bolen’s overtuiging dat bomen, vrouwen en ‘boom-mensen’ (mensen die van bomen houden en zich met hen verbonden voelen) de planeet kunnen redden. Persoonlijke ervaringen en ideeën worden afgewisseld met interessante informatie en verhalen uit verschillende culturen.

Jean Bolen streeft ernaar dat de Verenigde Naties een vijfde vrouwenconferentie organiseren (de laatste werd gehouden in 1995), om de belangrijke rol die vrouwen hebben in deze overgangsperiode te bekrachtigen. Je kan haar hierbij steunen door deze petitie te ondertekenen.

‘Like a tree’ is niet vertaald naar het Nederlands, maar wel te koop bij Bol.com:

 

-- Boek (papier) bestellen ->
-- E-boek (digitaal) bestellen ->

 

~ collega in de kijker ~

Joyz
Earth Awaken

 
 

Dansen om je verbinding met moeder Aarde sterker te maken
Samen dansen en samen groeien in kracht en liefde
Voor een wakkere vredevolle wereld
Een nieuwe manier van zijn
Geboren uit licht
Gezegend in liefde
Gedreven door waarheid
Leeft in het hart dat klopt in ieder van ons!


Joyz – www.shivaya.net

 
 

Trancedansbegeleider Joyz nodigt dansers uit om zich te verbinden met Moeder Aarde en zo het eenheidsbewustzijn op de planeet te versterken. Joyz organiseert de Earth Awaken trancedans doorheen het jaar op verschillende locaties. Je kan haar uitnodigen om bij jou in de buurt deze dans te komen geven.

De eerste Earth Awaken trancedansen van Joyz gaan door op 20 maart in Hasselt, op 22 maart in Diest en op 25 maart in Tessenderlo. Voor meer info en om in te schrijven, mail naar: joyznoiz@hotmail.com

 
 

~ muziekbespreking ~
door Joyz

Dakini Records

 
 

Dakini Records is een label met prachtige, mystieke muziek. Dakini is een godin die in veel Aziatische landen voorkomt, en die veel vormen kan aannemen. De letterlijke vertaling van Dakini is ‘luchtdanser’, en je kan haar vergelijken met een engel of een muze. Een Dakini brengt inspiratie en visie, en nodigt je uit om het Pad van Waarheid te volgen.

Het Japanse label Dakini Records bestaat sinds 1999 en heeft verschillende artiesten onder haar vleugels, die samen staan voor een totaalconcept van genieten en wegdromen op klank. De muziek is divers, diepgaand, vloeiend en vaak fijngevoelig, met oriëntaalse invloeden, prachtige details en bijzondere instrumenten. Het ene nummer past al beter in een trancedans dan het andere... Zo is de muziek van Ishq dromerig en heel zacht, terwijl Adham Shaikh heel opzwepend en ritmisch klanken brengt. De compilatie-cd's zijn een goed begin, zeker de Tribal Matrix cd's bevatten echte parels voor een trancedans! Ook de hoesjes van de cd's zijn kunstwerken op zich.

Het label is klein en in de huidige download-cultuur, is het financieel amper haalbaar om nog tastbare juweeltjes van geluid te maken en te verkopen. Als er al cd's gedrukt worden, dan is de oplage beperkt en moet je er vaak op tijd bij zijn. Laat je meevoeren door de magie van de Dakini en voeg wat prachtige muziek toe aan je verzameling! Je kan de cd's (gedeeltelijk) beluisteren en kopen op de website.

 

www.DakiniRecords.com

 

~ nieuwe rimpelingen ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Nieuw: Trancedansen
in het Droomatelier van Stekene

We werden onlangs uitgenodigd door Lotte De Greveleer om Trancedansen te komen verzorgen in het Droomatelier van Stekene; Ontmoetingsplaats voor individuele evolutie & collectieve belevingskunst.

Datum: 22 maart 2014
Tijdstip: van 14u tot 17u
LOcatie: Droomatelier, Huikstraat 6, 9190 Stekene
Bijdrage: 15€
Begeleiding: Aernoudt
Meebrengen: blinddoek, dekentje
Schrijf je in op: 0486/946113 Lotte De Greveleer

 

www.lightflower.org/com-droomatelier/

 

~ activiteiten ~

 
 
Kalender Trancedansen
Nederland en Vlaanderen ~
komend seizoen -->


...van Antwerpen tot Groningen!

 
 

MAART: Doe-vakantie in de Eifel
24 t/m 30 maart 2014 ~ Wellspring ~ St. Thomas ~ info & inschrijven ->

Een leuke en betaalbare vakantie voor dansers en doeners

 
 

APRIL: Zien in Duisternis
13 t/m 17 april 2014 ~ Wellspring ~ info & ischrijven ->

Veilig ontspannen, in baarmoederlijke duisternis,
en opnieuw geboren worden in Licht

 
 

MEI: Dansen langs de Levensboom
15 t/m 18 mei 2014 ~ Wellspring ~ St. Thomas ~ info & inschrijven ->

Trancedansen en natuurbeleving in het Kyllwoud

 
 

SEPT: Opleiding voor Trancedans begeleiders
volgende 2 modules vanaf 27 september 2014 ~ info & inschrijven ->

Module 1: van zaterdag 27 september t/m zaterdag 4 oktober 2014
Module 2: van donderdag 29 januari t/m zondag 1 februari 2015

 
 


Workshop op jouw locatie?
Programma op maat? -contact>

 

Groepsverblijf met zaal en gastenkamers te huur
Wellspring, Hauptstrasse 13, D-54655

 

Wellspring, St. Thomas,
Kyllwoud, Eifel


Anderhalf uur van Luik/Maastricht

 

www.Trancedans.netBericht doorsturen