www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 5 nr. 5 - 21 december 2012

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact
Inschrijven voor: abonnement op e-zine

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Els en Aernoudt

Geboorte van het Licht

 
 

Midwinter is een periode waarin de tijd even stil lijkt te staan, terwijl we terugblikken en vooruitkijken naar het zich steeds ontvouwende evolutieproces, waarin we liefdevol betrokken zijn.

We hebben afgelopen tijd, individueel en wereldwijd, veel illusies en valse zekerheden mogen loslaten en teruggeven aan de aarde om te composteren tot de voedingsbodem voor het voedsel van morgen.
Terwijl we genieten van de warme vlammengloed in de kachel, kijken we vol vertrouwen uit naar de terugkeer van het licht en het ontluiken van de nieuwe lente...

 
 

De Dageraad

Moge het komende jaar
de start zijn van een nieuw tijdperk
waarin de veranderingen ons nieuwe kansen bieden,
om te leven vanuit éénheid en liefdevolle verbondenheid
.

We wensen je veel liefde en levenskracht!

 
 

~ nieuws ~

 
 

Huwelijk
We bezegelden onze liefde en onze samenwerking met een huwelijk. In stilte en eenvoud zijn we getrouwd.
Tijdens een intieme ceremonie begeleid door dierbare vrienden, verbonden we onze harten aan elkaar en de wereld. Na de registratie op het gemeentehuis, gingen we op reis naar het zonovergoten Kreta, zwommen in de zee, en ontdekten oude sporen van muziek en dans.

We willen iedereen hartelijk bedanken die ons doorheen de jaren heeft gesteund
.

 
 

~ geschenk ~

 
 

Korting van 30 euro!

We bieden een korting van 30 euro,
aan iedereen die lid is van ons e-zine
en die in januari inschrijft op één van deze programma's:

Maak je eigen Medicijnbundel
5-daagse ~ 17 t/m 21 april 2013

Ontwaken aan de Bron
4-daagse ~ 9 t/m 12 mei 2013

Dansen Langs de Levensboom
4-daagse ~ 6 t/m 9 juni 2013


Laat bij inschrijving even weten dat je deze mail ontvangen hebt: -- contact ->

 
 

~ in de kijker ~

Maak je eigen Medicijnbundel

 
 

5-daagse retraite ~ lente
17 t/m 21 april 2013

met: Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht
locatie:
Wellspring, Zuid-Eifel

 

deelname: vanaf 545 euro
inclusief materiaal, verblijf en alle maaltijden

Max. 10 deelnemers

-- Info & Inschrijven->


 

Wellspring
Tijdens deze retraite maak je een persoonlijke medicijnbundel met krachtvoorwerpen en technieken die je helpen om een prachtig leven te leiden. We doen als groep verschillende helende meditaties, affirmaties, gebeden, visualisaties en oefeningen. Daarnaast ga je op zoek naar je persoonlijke 'medicijn' door het doen van droomtijdreizen, trancedansen en activiteiten in de natuur.

Je maakt o.a. je eigen ratel en medicijnsnoer, waaraan je je persoonlijke meditaties, gebeden en oefeningen verbindt.

 
 

Wellspring Medicijnsnoer

Een medicijnsnoer is een kralenketting waaraan je meditaties, gebeden en oefeningen verbindt, die voor jou genezend en transformerend werken. Je medicijnsnoer kan een krachtig hulpmiddel zijn in je dagelijkse leven en de veranderingsprocessen in jezelf en je omgeving ondersteunen.

 

Wellspring Sjamanenratel

Je maakt gedurende deze retraite een ratel van kalebas. Zelfs jarenlang vastgelopen energie kan met enkele eenvoudige vibraties van een ratel losgemaakt en getransformeerd worden. Je kiest je eigen klank en vulling, en werkt de ratel af vanuit jouw persoonlijke inspiratie.

 
 

Verblijf en maaltijden
Een weldaad voor lichaam en geest!
Dit programma is een zorgvuldig afgestemd geheel.
Het proces zal gedragen worden door een groene, voedende en gezonde omgeving.
Je verblijft in het Kyllwald, in de prachtige Zuid-Eifel, en onze Ayurvedische kok
zal gezonde en heerlijke maaltijden voor ons bereiden.
-- info & inschrijven->

 
 

~ muziekbespreking ~
door Nens Stam

Deva Premal, Miten & Manose

 
 

Toen ik de muziek van Deva Premal en Miten voor het eerst hoorde, ergens in een winkel, was ik pardoes vergeten waarvoor ik kwam. Diep geraakt luisterde ik naar de warme stemmen en omhullende melodieën. Intens genietend werd ik opgetild naar hogere sferen. Mijn hart opende zich en mijn geest werd stil. Pure magie!

Deva Premal en Miten komen uit heel verschillende werelden. Deva, in Duitsland geboren, groeide op in een omgeving die gevuld was met oosterse spiritualiteit en waar mantra's werden gezongen voor het slapen gaan. Ze genoot een klassieke opleiding waarin vioolspelen, pianoles en stemtraining centraal stonden. Miten zag voor het eerst het levenslicht in Engeland. Hij begon zijn muzikale carrière als zanger en songwriter in de wereld van de rock and roll in de jaren ’60 en ’70. Hij nam platen op met The Kinks en toerde oa met Fleetwood Mac en Ry Cooder. Miten ontmoette Deva Premal in 1990 in India, waar hij op dat moment verantwoordelijk was voor de muziek van de avondmeditaties in een ashram. Deva Premal en Miten hebben eeuwenoude mantra's voor een groot publiek toegankelijk gemaakt. Daarnaast brengen ze ook veel eigen muziek. Wellspring

Op 9 mei 2011 had ik de eer om naar een live optreden te gaan van Deva Premal en Miten in Antwerpen, waar ze begeleid werden door de Nepalese fluitspeler Manose. Toen de wind op een nacht bamboefluitmuziek door zijn slaapkamerraam naar binnen voerde, werd Manose als achtjarige verliefd op dit bijzondere instrument. Manose heeft technisch meesterschap verworven door de veeleisende studie van de Noord-Indiase klassieke muziek. Hij heeft een verbazingwekkend vermogen om te improviseren. Ik smelt helemaal tijdens het beluisteren van oa het lied Twameva waar hij op zijn bamboefluit Deva op speelse wijze begeleidt en daarna zelf even het vocale overneemt. Hemels! Pure schoonheid! Dit raakt me tot in het diepst van m’n ziel:

 
 

-- Deva Premal, Miten en Manose in concert -->

-- Albums van Deva Premal & Miten bestellen/beluisteren->
-- Albums van Manose bestellen/beluisteren ->

 
 

~ collega in de kijker ~

Debbie von Hebel

 
 

We genieten elke keer enorm van de rimpelingen die onze trancedans opleiding in de wereld brengt, en hoe deze zich verspreiden. De puls reikt deze keer opnieuw tot in het hoge noorden waar Debbie, die ons raakte met haar stralende openheid, bescheidenheid en enthousiasme, in februari een trancedans organiseert.

“Trancedans is dansen van binnenuit. Het is je beschikbaar maken voor wat er in jou geleefd of gekend wil worden. Of je nu danst voor inzicht, healing, het ontmoeten van je spirit helpers of gewoon omdat het heerlijk is, trancedans leeft diep in ons en wil gedanst worden.”
Debbie

 
 

nieuwe rimpeling:

Trancedans in Wildervank/Veendam Groningen
zaterdag 16 februari 2013 ~ met Debbie von Hebel

Van 19u30 tot ongeveer 22u. Welkom vanaf 19u.
Locatie afhankelijk van het aantal deelnemers.
Aanmelden via:

dkvonhebel@gmail.nl

 
 

~ onze favoriete kok ~

Rhea's Veda
koken met de kennis van moeder natuur

 
 

Rhea Labree is onze favoriete kok. We leerden haar in 2003 kennen als een gepassioneerde trancedanseres. Tijdens onze workshops, retraites en trainingen wordt veel en intens gedanst, en worden er vaak diepgaande processen in beweging gezet. Daarbij is het belangrijk om goed verzorgd te worden en gezond en lekker te eten.

Rhea is chefkok en ayurvedisch voedingsconsulent. Haar eten is altijd met liefde bereid, voedzaam en licht verteerbaar. Rhea maakt eetbare kunstwerkjes die je zintuigen betoveren en je meenemen naar een magische wereld vol heerlijke smaken, kleuren en geuren.

Van voedingsadvies tot Bio-Suikerspin
Onlangs ging de website 'Rhea's Veda' online, waarop Rhea haar kookkunsten, ayurvedische inzichten, voedingsadviezen, kooklessen, en haar speciale bio-suikerspin aanbiedt.

Zoek je een kok voor een groepsactiviteit?
Wil je persoonlijk Ayurvedisch voedingsadvies, of kooklessen?
Organiseer je een kinderfeestje, en wil je Bio-Suikerspin?

Neem eens een kijkje op Rhea's nieuwe website:

 
 

www.RheasVeda.com

 
 

~ boekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Sacred Woman, Sacred Dance:
Awakening Spirituality Through Movement and Ritual
256 pagina's | Inner Traditions | augustus 2000 | ISBN: 0892816058

 
 

In ‘Sacred Woman, Sacred Dance’ neemt Iris Stewart de lezeres mee op een reis naar de vrouwelijke wortels van de heilige dans. Tijdens het onderzoek voor dit boek, bezocht de schrijfster archeologische sites in Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Ik herlas het boek tijdens onze huwelijksreis naar Kreta, en we bezochten enkele plaatsen die door Iris Stewart in het boek worden genoemd. Volgens de Griekse klassieke traditie ligt de oorsprong van de dans in Kreta. Meer dan 5000 jaar geleden werden er al instrumenten bespeeld zoals de driehoekige harp, de 7-snarige lier en de dubbelfluit. Tijdens opgravingen werden duizenden jaren oude beeldjes en afbeeldingen gevonden van vrouwelijke en mannelijke dansers.

In veel oude culturen over de hele wereld werd er gedanst om het Grote Mysterie te eren en de directe verbinding met de scheppingskracht te ervaren. Er werd gedanst om de natuurlijke ritmes van de seizoenen en het leven te vieren. Dans als expressie van de vrouwelijke spiritualiteit werd erg gewaardeerd in culturen waarin de godin werd vereerd, zoals op Kreta, waar vrouwelijke genezers en priesteressen in hoog aanzien stonden. Maar ook in het jodendom en christendom nam dans een belangrijke plaats in. Iris Stewart vertelt waarom dans uit de rituelen verdween, en reikt verschillende mogelijkheden aan waarop we heilige dans weer in ons leven kunnen integreren. Dit boek is een schat vol informatie, verhalen en prachtige foto’s van de vrouwelijke spirituele expressie door dans.

 
 

--- boek bestellen bij Amazon.com -->

 
 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode

 


~ Workshops ~

 

Antwerpen -- 25 januari 2013 ->
Bilzen -- 25 januari 2013 ->
Breda -- 26 januari 2013 ->
Delft -- 28 april 2013 ->
Eindhoven -- 26 januari 2013 ->
Groningen -- 5 januari 2013 ->

Leuven -- 6 januari 2013 ->
Mechelen -- 6 januari 2013 ->

-- bekijk de volledige kalender online ->

 


~ Training ~

 

Trancedans en Transformatie ~ Training
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
2 modules vanaf 29/7/2013 -- info & inschrijven --->

 


~ Groei-vakanties ~

 

Doe-en-dans-vakanties ~
tegen onkostenvergoeding

Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
13 t/m 20 januari 2013
10 t/m 17 februari 2013
10 t/m 17 maart 2013 -- info & inschrijven --->

 


~ Retraites ~

 

Maak je eigen Medicijnbundel ~ 5-daagse
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
17 t/m 21 april 2013 -- info & inschrijven --->

Ontwaken aan de Bron ~ 4-daagse
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
9 t/m 12 mei 2013 -- info & inschrijven --->

Reizen langs de Levensboom ~ 4-daagse
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
6 t/m 9 juni 2013 -- info & inschrijven --->

Sacrale Duisternis ~ 5-daagse
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
data 2013 nog onbekend -- info & inschrijven --->Workshop op locatie? Programma op maat?

www.Trancedans.netBericht doorsturen