www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 5 nr. 4 - augustus 2012

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact
Inschrijven voor: abonnement op e-zine

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Els Van Sonhoven

 
 

Dansen voor Vrede
De Zomer van Vrede is volop aan de gang. Overal sluiten mensen zich aan en ontstaan er nieuwe initiatieven. In dit e-zine kan je lezen hoe je door Trancedans kan bijdragen aan wereldvrede. Je kan komen trancedansen voor vrede op 22 september in Gent (België) bij Dimitri, en in St.Thomas (Duitsland) bij Els en Aernoudt. Nicole organiseert op 28 september een vredesdans in Heerlen (Nederland). Meer info vind je in onze nieuwe trancedanskalender.

Doe-vakantie
Tijdens de zomerse doe-vakantie mochten we dankbaar genieten van de hulp van Mirjam, Sandra en Agnes. Iedereen koos ervoor om mee de tuin te ontginnen, als voorbereiding voor de aanleg van de permacultuurtuin. Deugddoend en pittig werk, waarbij de dames een sterk staaltje vrouwenkracht lieten zien. We hebben ook lekker gedanst, heerlijk in het bos gewandeld, en diep contact gemaakt met ons essentiële zelf. Van 29 oktober t/m 4 november is er weer een doe-vakantie gepland. Je bent welkom voor de hele week of voor enkele dagen.

We wensen jullie een vredevolle nazomer...

 
 

~ nieuws ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Nieuwe Trancedans Kalender

Sinds kort vind je op onze website een nieuwe overzichtelijke kalender, met de trancedans workshops van de begeleiders uit ons groeiende netwerk in Nederland en Vlaanderen. Je kan heel gemakkelijk door het aanbod bladeren door te klikken op de tabbladen bovenaan, en bijvoorbeeld een trancedans bij jou in de buurt zoeken.

We organiseren trancedansen in Antwerpen, Bilzen, Breda, Diest, Eindhoven, Gent, Groningen, Hasselt, Heerlen, Leuven, Mechelen, Rijswijk, Tienen, ...

www.Trancedans.net/Activiteiten

 
 

Vertel er ook je vrienden over:
Facebook Twitter Hyves Facebook More...

 
 

~ nieuwe website ~
door Els Van Sonhoven

Earthdance.be

 
 

Op zaterdag 22 en zondag 23 september dansen wereldwijd mensen voor vrede. Dit evenement wordt georganiseerd door Earthdance International, en iedereen kan er bij aansluiten. Hoe meer mensen er meedansen, hoe sterker het effect.

Earthdance International organiseert dit festival voor vrede al sinds 1997. Omdat Earthdance nog weinig bekend is in België, willen we je via de website Earthdance.be uitnodigen om mee te dansen, in 2012, in 2013, en alle jaren die daarop volgen... Via dit e-zine houden we je op de hoogte van de evolutie van Earthdance België.

Dj Polyesta draait dit jaar op Earthdance Ruigoord (bij Amsterdam). Op zaterdag 22/09 wordt er gevierd met een psytrance party, die zondag overgaat in een wereldmuziekfeest met dj's en live muzikanten: www.ruigoord.nl

 
 

www.EarthDance.be

 
 

~ activiteit in de kijker ~
3-daagse verdiepingsworkshop ~ najaar 2012

 

Maskerdans
De Magie van het Sjamanenkostuum
3-daagse residentiele workshop

data:
19 t/m 21 oktober 2012

met:
Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht
locatie:
Wellspring, St. Thomas, Eifel
deelname:
vanaf 265 euro
inclusief materiaal, maaltijden en verblijf

Wellspring Dans

Bezieling

Creativiteit

Spirit

 

 

WellspringOorspronkelijk droeg een sjamaan tijdens trancewerk een compleet magisch kostuum, dat hem/haar hielp om in trance te gaan. Het gebruik van dit sjamanenkostuum is bij veel sjamaanse volken langzaamaan verdwenen, maar vaak zie je dat ze nog wel een masker, hoofdtooi of blinddoek blijven gebruiken, het meest essentiële onderdeel van het sjamanenkostuum.

Dans je Masker tot Leven!
Tijdens deze 3-daagse workshop doen we verschillende trancedansen en maken we een masker. Je kiest zelf je eigen thema en stemt je af op jouw persoonlijke proces. Je kan je bijvoorbeeld verbinden met een archetype, je relatie met een krachtdier verdiepen, een talent uit je schaduw halen en activeren, ... Je kan er ook voor kiezen om een masker te maken voor een aspect van jezelf dat je graag wil loslaten...

Je maakt je eigen masker, dat je tot leven brengt in de dansen die je (ermee) zal doen. Wij zorgen voor materiaal om een masker te maken. Als je specifieke symbolen of materialen wil gebruiken, kan je die het best zelf meebrengen. Ervaring met Trancedans is geen vereiste.

 
 

Max. 10 deelnemers.
Inschrijven:
www.Well-spring.eu/Maskerdans

 
 

~ nieuw artikel ~
door Els Van Sonhoven

 
 

Extase als Vredeskracht

Door te mediteren kunnen we vrede in onszelf cultiveren, en zo meer levenskwaliteit en een meer vredevolle wereld cocreëren. Groepen mensen die samen mediteren met dezelfde intentie, kunnen zelfs de criminaliteitscijfers doen dalen. Ook tijdens een Trancedans kunnen de dansers met dezelfde intentie dansen en hun krachten bundelen.

In het artikel ‘Extase als Vredeskracht ’ kan je hier meer over lezen, en kom je te weten welke organisaties wetenschappelijk onderzoek doen naar de effecten van groepsmeditaties en hoe dat onderzoek gebeurt.

 
 

-- lees over 'Extase als Vredeskracht' op onze website ->

 
 

~ collega in de kijker ~

Esta Goossens

 
 

Esta Goossens draait onder de naam DJ Polyesta dans- en loungemuziek oa. bij Little Buddha in Amsterdam, in Ruigoord en op festivals. Ze neemt je graag mee op een muzikale reis rond de wereld. Haar brede muziekkennis en de diversiteit van haar muziekkeuze weerspiegelen haar veelzijdige persoonlijkheid. Een vrouw die overstroomt van wijsheid en liefde, en die ons bij elke ontmoeting weer een warm gevoel bezorgt. Op 23 september draait ze op het Earthdance Vredesfestival in Ruigoord.

Trancedans in Amsterdam
Esta deed onlangs de opleiding Trancedans en Transformatie. Ze zal Trancedansen gaan organiseren in (de buurt van) Amsterdam, en is nog op zoek naar een geschikte ruimte. Je blijft op de hoogte van haar trancedans activiteiten via de kalender op onze website, of je kan rechtstreeks contact met haar opnemen via: djpolyesta@yahoo.com


Neem eens een kijkje op: www.Polyesta.net

 
 

Beluister Polyesta's DJ-mixen: Soundcloud.com/DJ-Polyesta

 
 

~ muziekbespreking ~
door Esta Goossens

Red Fulka ~ We are One

 
 

Red Fulka bestaat uit DJ / producer Kareem Raihani en saxofonist / fluitist / componist Praful. Samen hebben zij muziek gecomponeerd die het hart verwarmt, de ziel raakt en de heupen in beweging brengt. De akoestische instrumenten en elektronische beats versterken elkaar en slaan bruggen tussen verschillende werelden. Praful's prachtige melodieën en Kareem's diepe grooves nemen je mee op een extatische reis.

Red Fulka's muziek laat zich niet vangen in enkele woorden. Het virtuoze samenspel van de heren loodst de luisteraar vloeiend langs verschillende stijlen. Laat je verwonderen door onder andere: Zuid- Amerikaanse warmte, tribal beats, Indiase invloeden, oosterse geluiden, diepe dansvloer grooves en percussie uit alle windstreken. De hele wereld komt samen.

Langzame nummers worden afgewisseld met rustigere nummers. De dansnummers hebben een goede beat, maar zijn niet opdringerig. Ik krijg er een zacht en energiek gevoel van.

Ik houd er zelf van om met wat langere nummers te werken, zodat de danser lekker diep in de sfeer van het nummer kan gaan. De meeste tracks op dit album zijn lang genoeg.

 
 

We are One beluisteren: www.RedFulka.com
MP3's downloaden: www.Amazon.com

 
 

~ boekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

James O'Dea ~ Cultivating Peace

 
 

“Dit briljante manifest weeft wetenschap, spiritualiteit en sociale genezing samen tot een landkaart voor vrede voor ons allemaal.” (Deepak Chopra)

‘Cultivating Peace’ van James O’Dea rolde enkele maanden geleden van de pers. Dit boek verdient een plaats in de medicijnbundel van iedereen die zich bezig houdt met persoonlijke en planetaire transformatie. Het beeld van de vredestichter als naïeve zwakkeling is niet meer van deze tijd. Vredeswerk is voor moedige mensen met een heldere visie, die er niet voor terugdeinzen om hun eigen schaduw onder ogen te zien, en die kiezen voor liefdeskracht in het vuur van vijandigheid. James geeft de lezer inzicht in de dynamiek van vrede en reikt praktische vaardigheden aan om vrede cultiveren in je eigen hart, je familie, je school, je werk,… Onderwerpen die aan bod komen: omgaan met pesten, het transformeren van schadelijke energie,wereldbeelden overbruggen, de verbinding tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld, Wellspringde kracht van dialoog, het genezen van culturele wonden, systeemsjamanisme, …

<- boekfragment in Nederlands --

James O’Dea heeft meer dan 20 jaar ervaring in vredesdialogen en sociale genezingsprocessen. Hij was de directeur van Amnesty International Washington en het Institute of Noetic Sciences. Als codirecteur van ‘The Social Healing Project’ reisde hij oa naar Rwanda, Israel en Palestina en Noord-Ierland. James trainde duizenden mensen om vredesambassadeurs te worden en zet de traditie van Gandhi en King voort.

 
 

-- meer info en filmpjes op onze website -->
-- boek bestellen bij Amazon -->

 
 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode

 


~ Workshops ~

 

Agenda Trancedans Activiteiten, NL en BE
Antwerpen 28/9, Bilzen 4/10, Breda 26/1, Diest 10/11, Eindhoven 29/9, Gent 2/9, Groningen 7/9, Hasselt 12/9, Heerlen 28/9, Leuven 2/9, Mechelen 7/9, Rijswijk 28/10, Tienen 30/9, ...

-- zie volledig overzicht op onze website --->

 


~ Doe-vakantie ~

 

Herfstweek ~ 7-daagse doe-vakantie
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
29 oktober t/m 4 november 2012 -- info & inschrijven --->

 


~ Verdieping en Retraites ~

 

Gemaskerde Trancedans ~ 3-daagse workshop
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
19 t/m 21 oktober 2012 -- info & inschrijven --->

Sacrale Duisternis ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
13 t/m 16 december 2012 -- info & inschrijven --->

Planetair Geboortefeest ~ 4-daagse viering
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
20 t/m 23 december 2012 -- info & inschrijven --->

Ontwaken aan de Bron ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
9 t/m 12 mei 2013 -- info & inschrijven --->

 


~ Opleiding ~

 

Trancedans en Transformatie ~ 2 modules
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel, 2 modules
volgende groep start 29/7/2013 -- info & inschrijven --->Workshop op locatie, programma op maat?

www.Trancedans.netBericht doorsturen