www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 5 nr. 3 - juni 2012

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact
Inschrijven voor: abonnement op e-zine

 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht

 
 

De Zomer begint
Op 21 juni vieren we de zomerzonnewende. Vandaag en de komende dagen kan je op allerlei locaties in Nederland en Vlaanderen gaan trancedansen om Midzomer te vieren. Je bent welkom om te komen meedansen en -vieren in Antwerpen, Diest, Gent, Eindhoven, Hasselt, Heerlen en Eigenbilzen (tussen Hasselt en Maastricht).Trancedans
De zonnewende is ook het moment dat de zomer begint, en het belooft een bijzondere zomer te worden... een Zomer van Vrede. Tijdens deze Zomer van Vrede worden alle mensen op de planeet uitgenodigd om mee een cultuur van vrede te creëren. Het doel is om samen meer dan een miljard acties voor vrede te ondernemen.

De Zomer van Vrede begint op 22 juni en zal afgerond worden met een Wereldwijde Dans voor Vrede op 22-23 september. In ons volgende e-zine vertellen we je meer over dit dansevenement, en het wetenschappelijke onderzoek dat ermee samenhangt.

Voor mensen die zin hebben in een leuke vakantie, maar niet zo veel te besteden hebben en bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken, organiseren we dit jaar een doe-vakantie in de Eifel, met trancedans en andere activiteiten, en in verbinding met de Zomer van Vrede.

We wensen je een fantastische en vredevolle zomer toe!
Els en Aernoudt

 
 

~ activiteit in de kijker ~

 

doe-vakantie
Zomerweek in de Eifel

 

Trancedans Op zoek naar een leuke en betaalbare vakantie?
Zin om de handen uit de mouwen te steken?


Ons concept

Ons concept is eenvoudig: de helft van de dag werken en de andere helft vrij. Wij verzorgen in de vrije uren een activiteitenprogramma met trancedans, muziek, meditatie, creativiteit, wandelingen, ... Je verblijft een week in de prachtige Eifel, betaalt 95 euro voor de onkosten van je verblijf en het eten, en werkt 4 uur per dag (als je wil mag je ook meer uren per dag werken om daarmee je verblijf volledig te betalen, neem contact op voor meer info).

 
 

Trancedans
95 euro, all-in

Maximaal 10 deelnemers.

Inschrijven:
www.Well-spring.eu/Zomerweek

Werkzaamheden

  • aanleg permacultuurtuin
  • kluswerk in en rond het gebouw
Activiteiten
  • trancedansen
  • drum- en ritmecirkels
  • droomtijd klankreizen
  • meditaties
  • wandelen in de omgeving
  • zwemmen in de rivier
 


 

~ actualiteit ~
door Els Van Sonhoven

Zomer van Vrede 2012 - 22 juni tot 23 september

hoe kan je meedoen?

 
 

"Wees de verandering die je in de wereld wil zien"
(Ghandi)

Wil je meer vreugde en welzijn ervaren? Verlang je naar meer harmonieuze relaties? Wil je persoonlijke, familiale en culturele wonden helen? Wat doe jij om vrede te creëren in jezelf en in de wereld?

De Zomer Van Vrede is een voorbereiding op en een uitbreiding van Wereldvrededag op 21 september. De Zomer van Vrede is een cocreatie van de harten en geesten van vele vredesbouwers en vredesorganisaties. De Zomer van Vrede is een cocreatie van ons allemaal. Hier zijn enkele manieren waarop je kan aansluiten bij de Zomer van Vrede 2012.

- Vertel aan zoveel mogelijk mensen over Wereldvrededag op 21 september. Neem eens een kijkje op de website van PeaceOneDay en sluit je aan bij Wereldvrededag op Facebook.

- Doe mee aan de beweging ‘1 miljard acties voor vrede in 2012’. Je kan je vredesbelofte registreren op de website SummerOfPeace.net en mensen uitnodigen via Facebook en Twitter om ook een actie voor vrede te doen.

- Organiseer bijeenkomsten waarbij je samen mediteert, danst, muziek maakt, voedsel deelt, solidariteitsacties op touw zet, vredesgesprekken voert, ...

 
 

--- Lees meer over de Zomer van Vrede op onze website -->

 
 

~ filmbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Jeremy Gilley – Wereldvrededag op 21 september

 
 

De traditie van Wereldvrededag op 21 september ontstond vanuit de dromen en acties van acteur en filmmaker Jeremy Gilley. Op de educatiepagina van de Wellspring website kan je de volgende films van Jeremy Gilley (en zijn medewerkers) bekijken:

* Eén Dag van Vrede
(TedTalk - Engels met Nederlandse ondertitels - 18 min)
* The Day after Peace (Trailer - Engels – 2 min)
* The Day after Peace (Volledige film – Engels – 81 min)


---bekijk de films op onze website -->

 
 

~ muziekbespreking ~
door Aernoudt Knecht

Brainscapes ~ Son of Chakradancer

 
 

Alain Eskinasi, die we kennen van de albums van Professor Trance, en die wij in de zomer van 2009 interviewden (zie website voor het volledige interview met Alain Eskinasi), bracht afgelopen najaar een nieuw album uit onder de naam Brainscapes.

Alain, die zeer bedreven is in verschillende muziekgenres, legde de voorbije jaren regelmatig muziekstukken op de plank met de bedoeling ze ooit nog eens uit te brengen met Brainscapes. "Het duurt een tijd om zo'n album te creeeren.... het vraagt veel aandacht en liefde. Daarom breng ik niet zo vaak wat uit met Brainscapes", aldus Alain. Onlangs had hij genoeg verzameld voor verscheidene albums en benaderde hij Oreade muziek, die het materiaal direct aannam. De laatste release is 'Son of Chakradancer'.

Alain creëert met Brainscapes prachtige, zachte en sfeervolle klanken, waarop je heerlijk kunt wegdromen. In het overzicht van trancedans muziek op onze website vind je Brainscapes in het genre 'Droomtijd Muziek'. 'Son of Chakradancer' past goed in deze lijn. De klanken nemen je mee op reis naar nieuwe universums, en tegelijkertijd resoneren sommige klanken met de diepe herinneringen die ermee loskomen. Prachtige droomtijd muziek, perfect voor een rustige dans of liggende droomreis.

--- Tracks luisteren en CD bestellen ->

 
 

~ collega's in de kijker ~

Gert en Maggie ~ H a r t e n m a g i e

 
 

Maggie Nauwelaers en Gert Daniels zijn de bezielers van World Children Unity Dance, een vzw die zich inzet voor straatkinderen en die kinderen wereldwijd wil verenigen via dans. Als je graag danst en wel eens dansworkshops bezoekt dan ken je hen zeker, want Gert en Maggie - in danskringen bekend als 'Hartenmagie' zijn allebei zeer gepassioneerde dansers. De afgelopen jaren volgden ze een intensief opleidingstraject bij diverse nationale en internationale dansdocenten en choreografen (oa. 5-Ritmes, Authentic Movement, Tribal Dance, Ritual Dance, Ecstatic Dance, Butoh, Biodanza, Creative Dance, Chacra Dance en Sacred Dance).

Ze deden ook de opleiding Trancedans en Transformatie, en we verwelkomen hen graag in ons groeiende en bloeiende netwerk van Trancedans begeleiders. Deze zomer organiseren ze nog enkele trancedansen en twee dansvakanties in Frankrijk. Op hun website vind je meer info.

“Als iedereen samen danst, is er vrede.” Gert en Maggie

 
 

www.WCUD.be
www.HartenMagie.be

 
 

~ website in de kijker ~
door Els Van Sonhoven

Gratis Online Vredesconferentie

 
 

De Shift Network organiseert een gratis online Vredesconferentie voor de Zomer van Vrede. Deze begint op maandag 25 juni, en duurt de hele zomer lang. Je kan er nieuwe manieren leren om conflict op alle niveaus te transformeren, innerlijke vrede te cultiveren, en je omgeving meer vredevol te maken.

Elke vrijdag komen jonge wereldleiders aan het woord, en elke zondag zijn er meditaties en gebeden voor wereldvrede uit verschillende tradities. Bij de sprekers zijn: Arun Gandhi, Alice Walker, James O’Dea, Jean Houston, Neale Donald Walsch, Grandmother Flordemayo, ...

De conferentie is in het Engels, en de opnames blijven 48 uur online staan. Je kan de bijdragen van vorige vredesconferenties gratis downloaden in de mediabibliotheek: Peaceweek 2011 & 2010 en Youth Rising for Peace Summit.

 
 

Summer Of Peace Summit 2012

 
 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode

 


~ Workshops ~

 

Antwerpen -- 22 juni 2012 ->
Diest -- 23 juni 2012 ->
Gent -- 21 juni 2012 ->
Eindhoven -- 23 juni 2012 ->
Hasselt -- 27 juni 2012 ->
Heerlen -- 22 juni 2012 ->
Heerlen/Maastricht -- 24 juni 2012 ->
Rijswijk -- 28 oktober 2012 ->

 


~ Training ~

 

Trancedans en Transformatie ~ Training
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
2 modules vanaf 30/7/2012 -- info & inschrijven --->

 


~ Vakantie ~

 

Zomerweek ~ 7-daagse doe-vakantie
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
16 t/m 22 juli 2012 -- info & inschrijven --->

 


~ Retraites ~

 

Bewuste Evolutie ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
4 t/m 7 oktover 2012 -- info & inschrijven --->

Sacrale Duisternis '~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
13 t/m 16 december 2012 -- info & inschrijven --->

Geboorte van het Licht ~ 4-daagse viering
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
20 t/m 23 december 2012 -- info & inschrijven --->

Ontwaken aan de Bron ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
9 t/m 12 mei 2013 -- info & inschrijven --->Workshop op locatie, programma op maat?

www.Trancedans.netBericht doorsturen