www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 5 nr. 2 - april 2012

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact
Inschrijven voor: abonnement op e-zine

 
 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Ontwaken
Het landschap ontwaakt en overal ontluiken er knoppen en bloemen. Ik verwonder me steeds opnieuw wat het met de aarde doet, en ook met mezelf, als het licht en de warmte van de zon terugkeren. Met dit wonder van scheppingskracht, waarbij de grond letterlijk openbarst, laat de natuur ons zien dat er heel wat levenskracht verscholen zit in de winterse duisternis.

WellspringIk wil graag nog eens alle mensen bedanken die ons de voorbije periode hebben geholpen om van onze plek een prachtige tempel te maken. We zijn gezegend met zoveel liefdevolle, vlijtige, creatieve en inspirerende vrienden. De komende tijd is er nog vanalles te doen. Neem gerust contact op als je betrokken wil zijn.

Begin mei zullen we, samen met onze vrienden en collega's van de trancedans training, onze nieuwe ruimte inwijden met enkele trancedansen. Van 17 t/m 20 mei is de eerste retraite gepland. Wil je meedoen? Er zijn nog enkele plekken vrij.

Ik wens dat hier de komende jaren nog vele prachtige momenten van verademing, groei en levenskracht beleefd worden, en dat deze zich als rimpelingen over de aarde verspreiden. Geluk is besmettelijk!

 
 

~ activiteit in de kijker ~
4-daagse retraite ~ lente 2012

 

Ontwaken aan de Bron
17 t/m 20 mei 2012

met: Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht
locatie:
Wellspring, Zuid-Eifel

deelname: vanaf 350 euro
inclusief verblijf en alle maaltijden

Max. 10 deelnemers:
info & inschrijven->

 

WellspringMuziek

Meditatie

Trance

Dans

Ritueel

 

WellspringWellspring Het is een tijd is een tijd vol veranderingen, waarin we oude structuren afwerpen en ruimte maken voor de geboorte van nieuwe mogelijkheden.

Het voorjaar is een prachtig moment om de intenties te zaaien die we de komende tijd in onszelf willen laten ontluiken en tot bloei laten komen.

Tijdens deze voorjaarsretraite werken we met klank, muziek, meditatie, ritueel, gebed, droomtijd- en lichaamswerk.

We maken contact met de levensbron in onszelf en activeren onze scheppingskracht.

 
 

www.Well-spring.eu/Ontwaken

 
 

~ festival ~

21 april 2012
Paramatma Open Air

 
 

Op zaterdag 21 april vindt in Antwerpen het Paramatma openluchtfestival plaats. Het Sanskriet woord Paramatma betekent: ‘de universele ziel, die overal in het universum aanwezig is en ons allemaal met elkaar verbindt’. Het Paramatma Festival brengt verschillende subculturen samen. Naast feesten op goatrance en wereldmuziek en genieten van de decoratiekunst, kan je ook deelnemen aan lezingen, meditaties en workshops, waaronder een drumcirkel, lachyoga, boventoonzingen, soundhealing, trancedans en veel meer.

Trancedans begeleiders Dimitri, Esta, Els en Aernoudt werken mee aan het festival. DJ Mantradeli (Dimitri) draait muziek tijdens en na de trancedans op het hoofdpodium, en DJ Polyesta (Esta) draait ‘s avond op de grasweide heerlijke wereldmuziek. Aernoudt geeft een lezing over trancedans, en Els over extatisch activisme.

 
 

Wanneer: 21 april 2012
Start: zaterdag 10.30u – Einde: zondag 03.00u
Waar: Fort 2 in Wommelgem
Inkom: 15 euro (geen voorverkoop)

Het Paramatma Festival is een initiatief van Wim Demaere, in samenwerking met David Luyten, Jelle van Leeuwen en meer dan 100 vrijwilligers. Voor het volledige programma, zie website.

Wees welkom om op 21 april mee het leven en de liefde te vieren!

 
 

www.Paramatma-OpenAir.be
www.facebook.com/eenkronkelverder

 
 

~ muziek- en boekbespreking ~
door Els Van Sonhoven

Jonathan Goldman ~ The Divine Name

 
 

In veel spirituele tradities wordt verteld dat klank (trilling) de oorspronkelijke scheppingskracht van het universum is. In het boek ‘The Divine Name’ vertelt Jonathan Goldman over zijn zoektocht naar de wortels van een oude Joodse traditie, die eeuwenlang niet meer beoefend werd: het chanten van de heilige naam van God. Het hedendaagse geschreven Hebreeuws kent enkel medeklinkers, maar dat is niet altijd zo geweest. In de zesde eeuw voor Christus werden de Hebreeuwse letters Y (Yod), H (Hey) en V (Vav) nog gebruikt als klinkers. Samen vormen ze de naam YHVH, in het Nederlands uitgesproken als ‘Jahwe’.

De klinkerreeks YHVH gelijkt sterk op klinkerreeksen uit andere spirituele tradities, die gezongen worden met de intentie om de chakra’s in balans te brengen. Het boek en de bijbehorende instructie-CD bevatten oefeningen die je leren klinkerzingen vanuit de intentie om meer welzijn in je leven te creëren. Er wordt langzaam toegewerkt naar het zingen van de klank YHVH, die alle universele klinkers in een sterk geconcentreerde vorm bevat.

--- Boek bestellen ->
--- CD bestellen ->

De muziek-CD ‘The Divine Name’ bevat twee nummers. Een intro van 4 minuten met de naam ‘The Awakening’: De boventonen van een zingende klankschaal en een mannelijke stem die de klinkers YHVH zingt, lijken in spiralen om elkaar heen te dansen. In ‘Harmonic Revelations’, dat 1 uur duurt, wordt dit thema verder uitgediept. De boventonen nemen toe en worden gedragen door een ohm-klanktapijt met een sterk trillend effect. Kunstenaar Jonathan Quintin maakte prachtige bewegende mandalabeelden bij de ‘Divine Name’, die je hier kan bekijken.

De muziek is erg krachtig en kan diep doorwerken in lichaam en geest. De eerste keer dat ik luisterde naar ‘The Divine Name’ had ik griep. De symptomen namen af en ik voelde me beter. Dat effect duurde enkele uren, daarna namen de klachten weer toe. Toen ik de muziek weer opzette, namen de klachten weer af.

Hierdoor werd ik erg enthousiast, maar merkte na een tijdje dat de muziek zo krachtig is dat ze ook te sterk kan werken, en dat dingen losgetrild kunnen worden die daar (nog) niet klaar voor zijn. Als je werkt met deze klankmeditatie is het belangrijk om langzaam op te bouwen en goed te doseren.

Jonathan Goldman is muzikant, schrijver en leraar. Hij is een autoriteit op het gebied van soundhealing, specialiseerde zich in boventoonzingen en is de directeur van de Sound Healers Association. Hij studeerde bij klankvirtuozen uit wetenschappelijke en verschillende spirituele tradities. Van zijn boeken is enkel ‘Genezende Klanken’ in het Nederlands vertaald. Zijn muzikale oeuvre bestaat uit meer dan 25 CD’s, waaronder: ‘Chakra Chants’, ‘The Ultimate Om’, ‘Medicine Buddha’ en ‘Dolphin Dreams’.

--- hier kan je zijn muziek beluisteren ->

Je kan gratis een korte chakra-klankmeditatie downloaden op de website van Jonathan Goldman, of beluisteren en bekijken op YouTube.

 
 

www.HealingSounds.com

 
 

~ website in de kijker ~
door Els Van Sonhoven

Temple of Sacred Sound

 
 

Groepsmeditaties kunnen de criminaliteitscijfers doen dalen. Het wetenschappelijke onderzoek naar de verdere effecten van groepsmeditaties is volop aan de gang. Er zijn verschillende online ontmoetingsplaatsen waar mensen samenkomen om te mediteren voor vrede en harmonie op de planeet. Eén van die plaatsen is ‘The Temple of Sacred Sound’, een initiatief van Jonathan Goldman. Het is een interactieve website met drie meditatiekamers. In elke kamer klinkt een andere mantraklank die je kan meezingen, terwijl je naar prachtige mandalabeelden kijkt. Je kan er elk moment van de dag terecht, maar het hoogtepunt is World Sound Healing Day, dat elk jaar plaatsvindt op 14 februari, en waarvan de effecten ook telkens gemeten worden.

 
 

www.TempleOfSacredSound.org

 
 

~ collega in de kijker ~

Nens Stam

 
 

Het is een groot geschenk om via de Trancedans opleiding allerlei interessante mensen te mogen ontmoeten, ieder met hun eigen karakter en talenten. Vorig jaar leerden we Nens kennen, een bijzonder fijne en liefdevolle vrouw, die met haar sprankelende wijsheid en ontroerende nederigheid, het groeiende netwerk van trancedans begeleiders verrijkt. We verwelkomen Nens als gewaardeerd collega.

“Ik koester de rimpelingen die dartelen over het water wanneer mijn adem zich vermengt met de twinkelende golven. Mijn ziel ontwaakt, een diepe zucht, dansend naar een nieuw leven...” Nens

 
 

www.FlowEnergy.be

 
 

~ nieuwe rimpelingen ~

Trancedans in Wimmertingen (Hasselt)
Nens Stam biedt trancedansen aan in Wimmertingen, vlakbij Hasselt.
Je vindt alle informatie op haar nieuwe website. Neem eens een kijkje op:
www.FlowEnergy.be

Trancedans in Heerlen

Nicole Nacinovic biedt trancedansen aan in Heerlen.
Neem eens een kijkje op:

www.Trancedans.net

 
 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode

 


~ Workshops ~

 

Antwerpen - NIEUWE LOCATIE -- 13 april 2012 ->
Diest - NIEUW -- 26 mei 2012 ->
Eindhoven -- 28 april 2012 ->
Gent -- 12 april 2012 ->
Heerlen - NIEUW -- 20 april 2012 ->
Rijswijk -- 29 april 2012 ->
Wimmertingen NIEUW -- 2 februari 2011 ->

 


~ Training ~

 

Trancedans en Transformatie ~ Training
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
2 modules vanaf 30/7/2012 -- info & inschrijven --->

 


~ Retraites ~

 

Ontwaken aan de Bron ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
17 t/m 20 mei 2012 -- info & inschrijven --->

Golven van Vrede ~ 7-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
16 t/m 22 juli 2012 -- info & inschrijven --->

Bewuste Evolutie ~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
4 t/m 7 oktover 2012 -- info & inschrijven --->

Sacrale Duisternis '~ 4-daagse retraite
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
13 t/m 16 december 2012 -- info & inschrijven --->

Geboorte van het Licht ~ 4-daagse viering
Wellspring, St. Thomas, Zuid-Eifel
20 t/m 23 december 2012 -- info & inschrijven --->Workshop op locatie, programma op maat?

www.Trancedans.netBericht doorsturen