www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 4 nr. 2 - mei 2011

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact
Inschrijven voor: abonnement op e-zine

 
 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht

 
 

Trancedans in de Raadzaal

 
 

TrancedansHet is donderdag 14 april 2011. We begeleiden een trancedans in de raadzaal van de gemeente Heemskerk. De gemeente heeft veel aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van haar werknemers, en organiseert daarom al voor de vierde maal een gezondheidsbeurs. Vandaag kunnen de werknemers van de gemeente tijdens de werkuren terecht in het gemeentehuis voor lekkere fruitdrankjes, info over gezonde voeding, het meten van hun cholesterol, een weldoende massage, een drumcirkel, een trancedans, ...

We verzorgen vandaag een lichte workshop, waarin de dansers kunnen ervaren hoe eenvoudig en heilzaam het is om af en toe je dagelijkse werkzaamheden te onderbreken en uit je lineaire gedachtenstroom of tunnelvisie te stappen. Dat doet deugd en vergroot je creativiteit. In één van zijn boeken schrijft Paulo Coelho over een vrouw die samen met haar collega’s van de bank elke dag een uurtje trancedanst, voor ze aan het werk gaan. Hierdoor verbeteren de sfeer en de productiviteit zodanig dat ze promoveert.

De kwaliteit van de klank uit de muziekinstallatie in de raadzaal, is vreselijk. Ik pruts aan de knoppen, probeer uit te vinden waarom het geluid zo vervormt, en kom tot de conclusie dat ik er niets aan kan veranderen. Ik blijf gekluisterd aan de knoppen, en de stress van de situaltie houdt me in de greep.International Year of the Forests 2011Els nodigt me uit om het los te laten, en om haar weer te vergezellen in een spel met de instrumenten die we hebben meegebracht. De overgave van de geblinddoekte dansers die door de zaal bewegen laat me zien dat het geen belemmering is dat de muziek een beetje piept en kraakt. De eenvoudige instrumentjes die we bespelen brengen enorm veel bezieling in de ruimte. Het ritme heeft me weer gevonden, ik sta weer open, en ik ben dankbaar dat het zo leven zo eenvoudig is.

Achterin de zaal staat een bronzen buste van Koningin Beatrix, die instemmend lijkt toe te kijken. Ik zou haar graag willen uitnodigen om ook een blinddoek om te doen, en met ons mee te dansen...

 
 

~ activiteit in de kijker ~

 
 

Baden in de Levensstroom
Herbronningsvakantie

 
 

TrancedansTrancedansZin om te dansen en te drijven?

We reizen in de zomer weer naar Bad Sulza, Duitsland, om er te genieten van de helende eigenschappen van het 250 miljoen jaar oude zuivere zoute zeewater uit de Trias-zee, het grootste ondergrondse zoutwatermeer van Europa.


We willen je graag uitnodigen om ons te vergezellen, en je onder te dompelen in:

~ Trancedans ~ Visualisaties ~
~ Droomtijd Klankreizen ~
~ Aqua Wellness ~

 
 

Wellnesspark Toskana Therme - 7 t/m 12 juli 2011
- Meer info & inschrijven >

 
 

~ Trancedans foto's ~

... blote voeten in het gras...
door Els Van Sonhoven

 
 

In de zomer van 2010 werden we door de VRT gevraagd om mee te werken aan een korte reportage over trancedans. We organiseerden een zomerse dans waarbij een filmploeg opnames maakte. Tijdens de dans maakte Els enkele prachtige foto's, die je in de nieuwe fotogalerij op onze website kan bekijken.

 
Trancedans

Trancedans

Trancedans
 

--- zie 9 nieuwe foto's, in groot formaat, online -->

 
 

~ website in de kijker ~

The Shift Network
Gratis Teleconferenties

 
 

Lindie Lila ~ Return of the GoddessThe Shift Network is een organisatie die cursussen en conferenties organiseert, en die daarmee wil bijdragen aan de Transitie naar een meer kwaliteitsvolle samenleving. Ze bieden zowel betaalde als gratis programma’s aan.

Van 7 mei tot 13 mei vindt voor de tweede keer de ‘Inspiring Women Summit’ plaats, een gratis virtuele teleconferentie waarin inspirerende vrouwen vertellen over hun werk en hun visie op de wereld. Je kan luisteren naar sprekers zoals Barbara Marx Hubbard, Jean Houston, Lyne Mc Taggart, enz... Omdat de teleconferentie plaatsvindt in de Verenigde Staten, zijn de live-uitzendingen voor ons vaak midden in de nacht. Maar je kan de interviews downloaden en achteraf beluisteren.

Je schrijft jezelf in door je emailadres in te vullen, en staat daarna op de verzendlijst van The Shift Network. Je kan gemakkelijk weer uitschrijven als je dat wenst (via de link onderaan hun mails).

 
 

De archieven van de vorige teleconferenties zijn gratis toegankelijk:

The Sacred Awakening Series
The Healthy Money Summit
Greenshifters
The Next Evolution of Health
The Enlightened Business Summit

 
 

www.TheShiftNetwork.com

 
 

~ muziekbespreking ~

Lindie Lila
Return of the Goddess ~ Sacred Chants for Women

door Els Van Sonhoven

 
 

Lindie Lila ~ Return of the Goddess“Mijn muziek is volksmuziek, eenvoudig maar krachtig. Ik gebruik elementen van ruimte en intimiteit om me persoonlijk te verbinden met de ziel van mijn publiek. Het is een veranderde bewustzijnstoestand en een heel persoonlijke ruimte om te delen – dat moment van eenheid in een lied, dat is wat het allemaal de moeite waard maakt – die momenten met gewoon ik, de muziek, mijn medemuzikanten en ons publiek.” Lindie Lila

Lindie Lila  is een singer songwriter uit Zuid-Afrika. Ze studeerde Jazz en verdiepte zich in buikdans. Na vijf jaar gepassioneerd buikdansen opende ze haar eigen dansstudio en begon ze op te treden als danseres. Ze begon toen ook intensief muziek te schrijven. Samen met Jason Tamba en Ronan Skillen vormde ze de muziekgroep Bayembi Spirit. In 2008 kwam het album Moondance uit en werd ze gevraagd om het themalied te schrijven voor de Internationale Godinnenconferentie in Franschoek. Dat resulteerde in ‘Mama Gaia’, een loflied voor Moeder Aarde.

‘Return of the Goddess’ is een album vol engelstalige medicijnliederen, die je gemakkelijk kan meezingen. Sommige liederen ken ik al jaren, maar ik ontdek er ook enkele nieuwe pareltjes tussen. Het (mee)zingen van deze liederen brengt je al snel in een meditatief bewustzijn, waarin geen plaats is voor negatieve gedachten. De stemmen weven de helende taalklanken tot een diep gevoel van heelheid, verbondenheid met jezelf, verbondenheid met de anderen op de planeet, en verbondenheid met Moeder Aarde. Vooral ‘Born of water’ en ‘Cauldron of Changes’ zijn liederen die genezing en positieve verandering ondersteunen. Maar alle liederen op het album nodigen uit tot zingen en dansen.

De volgende mensen werkten mee aan ‘Return of the Goddess’: Lindie Lila, Chris Tokalon, Amanda Tiffon, Nomfi Xaluvo en Liesl Spies. De CD werd opgenomen bij Earthrise Studio door Trish Bailey.

 
 

--- tracks online beluisteren -->

 
 

Vrouwencirkels Wereldwijd

 
 

TrancedansOp 2 juli 2011 (Nieuwe Maan) zullen op veel plaatsen in de wereld vrouwencirkels plaatsvinden. Deze vrouwencirkels delen dezelfde intentie: zich verbinden met de energie van Moeder Aarde, met de vreugde een vrouw te zijn en met de vibratie van het hart. Zoals de spin haar mooie web weeft, activeren wij een web van vrouwelijke verbondenheid en wij geven deze energie aan de wereld. Meer info vind je – in het nederlands - op de website Worldwide Women Web.

Els organiseert op 2 juli een vrouwencirkel met trancedans ceremonie in Antwerpen, van 19u tot 22u. De ceremonie is gratis. Een vrije bijdrage is welkom om de kosten van de zaalhuur te dekken. Als er meer geld binnenkomt, dan wordt dit overgemaakt aan World Children Unity Dance, een project dat straatkinderen steunt. Ervaring is niet nodig.

-- Graag vooraf inschrijven bij Els ->

 
 

~ collega in de kijker ~

Nandi van Houwelingen

 
 

TrancedansGraag verwelkomen we Nandi van Houwelingen als collega. Nandi deed in 2010 de opleiding tot trancedans begeleider. Ze is een zeer krachtige, getalenteerde en gedreven vrouw. Nandi is Natuurgeneeskundig Holistisch Psychotherapeute en deed daarnaast nog een heleboel andere opleidingen. Ze is de bezielster van Centrum N-Joy in Etten-Leur (NL), waar ze samen met haar man Frans individuele consulten geeft en groepen begeleidt.

“Via Trancedans ontdekte ik de magische wereld die achter mijn blinddoek verscholen zit. In het donker zag ik een wereld van ongekende schoonheid, een wereld vol met wijsheid. In die duisternis heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen en ben ik weer een beetje verder gekomen op mijn levenspad. Het voelt als mijn levenstaak en als thuiskomen voor mijn ziel, om deze wijsheid in te zetten om mijn medemensen kennis te laten maken met hun eigen prachtige innerlijke wereld.”

 
 

www.CentrumN-Joy.nl

 
 

~ ervaring van een danser ~
door Eveline Mientjes

 
 

... ik word bewogen...

Als ik mijn lijf volg en z'n gang laat gaan komt er vanzelf vanalles los.
Dat maakt schoon, het ruimt op.
En dan komt er zo'n moment waarop ik word bewogen,
waarop mijn lijf het overneemt.
Eerst is dat eng en daarna heerlijk bevrijdend.

Trancedans is helend voor lichaam en ziel!
Wat een prachtige ervaring
zo’n weekend vol trancedans en rituelen!
Een ware reis naar binnen.

Ik leerde weer vertrouwen op de diepe wijsheid van mijn lichaam.
Ook nu, een paar dagen later, voel ik mij nog vol van vreugde.
Alsof ik iets heb teruggevonden dat ik lang kwijt was.
Ook enkele lichamelijke klachten die ik al lang had zijn zomaar verdwenen.

Lieve Els en Aernoudt,
heel veel dank voor jullie warme, integere en veilige begeleiding.
Door jullie omhulling kon dit gebeuren.
Liefs van Eveline

www.LevenVanuitJeVreugde.nl

 
 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode

 


~ Losse Workshops ~

 

Trancedans

Antwerpen -- 6 mei 2011 ->
Eindhoven -- 14 mei 2011 ->
Gent -- 12 mei 2011 ->
Rijswijk -- 11 juni 2011 ->
Sint Niklaas -- 14 mei 2011 ->

 


~ Professionele Training ~

 

Trancedans

Trancedans en Transformatie ~ Opleiding
Traject voor dansers en begeleiders
Chateau Frandeux, vanaf 27/5/2011 -- info & inschrijven --->

 


~ Vakantie / Retraite ~

 

Trancedans

Baden in de Levensstroom
6-daagse herbronningsvakantie - zomerprogramma
Toskana Therme, 12 t/m 17 juli 2011 -- info & inschrijven --->

 


~ Benefiet ~

 

Trancedans

Benefiet World Children Unity Dance
dansworkshops volledig t.v.v. project straatkinderen
Antwerpen, 11 en 12 juni 2011 -- meer info --->

Trancedans

Wereldwijde Vrouwencirkel
vrouwencirkel met trancedans ceremonie
Antwerpen, 2 juli 2011 -- meer info --->

 


~ Festival ~

 

Trancedans

Healingfestival
3-daags festival met allerlei workshops
Venwoude, 12 t/m 14 augustus 2011 -- meer info --->Workshop op locatie?
Programma op maat?

www.Trancedans.netWil je dit bericht doorsturen aan een vriend(in) -->
Teksten en reacties zijn welkom: contact -->