www.Trancedans.net

Trancedans E-zine
jaargang 3 nr. 5 - november 2010

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

Tips en reacties zijn welkom: contact

 
 

Inhoud

 

~ voorwoord ~
door Aernoudt Knecht

 
 

TrancedansTransformatie
Alles is voortdurend in verandering. Het leven is als een oceaan waarin de getijden regelmatig keren. Het wassende water spoelt momenteel de grond onder veel gevestigde instituten vandaan. Vormingscentrum Arcana (Natuurlijk Genezen vzw), waar ik van 2004 tot 2008 werkte en sindsdien bijna al mijn Antwerpse workshops gaf, heeft de deuren gesloten. Daarmee eindigt ruim drie decennia gespecialiseerd vormingswerk. De sluiting was onvermijdelijk. In 2003 schrapte het Ministerie van Cultuur de subsidies aan 14 vormingsinstellingen, waaronder Arcana. Enkele jaren later werd de organisatie BTW-plichtig en sinds dit jaar mocht ze ook geen opleidingscheques meer aanvaarden. Alle activiteiten bij Arcana zijn stilgelegd en de organisatie is in vereffening gesteld. Ik wens alle ex-collega's veel inspiratie en succes op hun verdere pad!

 
 

TrancedansNieuwe locaties en nieuwe formules
Door deze nieuwe situatie veranderen de locatie, het concept en de prijs van de avondreeks in Antwerpen. Je leest hier meer over in de rubriek 'activiteit in de kijker'.

Ook de opleiding 'Trancedans en Transformatie' verandert van vorm en gaat door op een nieuwe locatie. Onze vrienden van WCUD (World Children Unity Dance) brachten ons in contact met Château Frandeux, een kasteelhoeve vlakbij Rochefort. Een prachtige plek in de natuur, waar we volop ruimte hebben om ons over te geven aan het proces van dansen, leren en transformeren. De opleiding staat open voor mensen die een persoonlijk transformatieproces willen aangaan en voor mensen die trancedans begeleider willen worden.
--- Lees meer op onze website -->

 
 

~ activiteit in de kijker ~

Trancedansen in Antwerpen

 
 

maandelijks op vrijdagavond
14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 6 mei en 17 juni 2011
steeds van 20:00 tot 22:30 uur

Theaterzaal van 't Werkhuys, Zegelstraat 13, 2140 Borgerhout (Antwerpen)

 
 

TrancedansVanaf januari doen we maandelijks een trancedans in de theaterzaal van 't Werkhuys in Borgerhout. We keren daarmee terug naar een plek waar we jaren geleden ook al trancedansen deden.

Omdat we deze workshops in eigen beheer organiseren kunnen we de prijs flink laten zakken. Als je voor de hele reeks inschrijft krijg je nog eens ongeveer 10% korting. Je kan er ook voor kiezen om één of enkele avonden mee te dansen. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang om je plek te reserveren.

 
 

vanaf nu 40% in prijs verlaagd!
reeks van 6 vrijdagavonden: 80 euro (13,50 euro per dans)
losse avond: 15 euro

 
 

--- meer info & inschrijven -->

 
 

~ film ~
door Els Van Sonhoven

 
 

Shiva Rea ~ Liberation Dance
“Ik buig voor de transformatie van lijden en de hergeboorte van een groene cultuur voor de toekomst.”

 
 

TrancedansShiva Rea is danslerares, yogadocente en vredesactiviste. Toen ze 17 was, deed ze anderhalf jaar vrijwilligerswerk in Kenya, en deze ervaring veranderde haar leven. Ze ontmoette er bijzondere leraars en prachtige mensen die het leven dienen op een vaak onzichtbare manier.

Shiva zet zich in voor het project Trees For The Future, dat al dorpen in 58 landen heeft geholpen om meer dan 50 miljoen bomen te planten en voedselbossen aan te leggen. Ze is de bezielster van het project ‘Global Mala’, waarbij tienduizenden yoga-beoefenaars wereldwijd tegelijkertijd yoga doen om geld in te zamelen voor het goede doel, waaronder de strijd tegen klimaatverandering. Je leest meer over ‘Global Mala’ op de Nederlandse website Yoga Online.

In dit filmpje neemt Shiva Rea je mee in een vuurdans voor vrijheid en vrede...
-- film online bekijken -->

 

~ audioboek-bespreking ~
door Els Van Sonhoven

 
 

Shiva Rea ~ Yoga Trance Dance
“Een energetische bewegingsmeditatie om je creatieve levenskracht te bevrijden.”

 
 

TrancedansIk hou ervan om elke dag wat te dansen, waarbij ik stretch- en andere oefeningen verwerk in mijn dans. Daarbij laat ik komen wat vanzelf ontstaat en waar mijn lichaam zin in heeft. Onlangs vond ik op de boekenafdeling van emusic het audioboek ‘Yoga Trancedance’ van yogadocente en danslerares Shiva Rea, bestaande uit 2 CD’s, die elk ongeveer 70 minuten duren.

TrancedansOp CD 1 neemt Shiva Rea me (in het engels) mee naar de beweging waar yoga en dans elkaar ontmoeten. Haar stem begeleidt me doorheen een reeks oefeningen die tegelijkertijd work-out, meditatie en dans zijn. Ze bouwt de oefeningen langzaam op, van liggend naar zittend, en na een halfuurtje begint de trancedans. Soms kan ik goed volgen maar soms begrijp ik niet wat ze bedoelt. Dat heeft veel te maken met mijn beperkte kennis van yoga en het zou fijn zijn om er beelden bij te hebben. Er bestaat een DVD van Shiva Rea met dezelfde titel, maar die is (nog) niet verkrijgbaar in België en Nederland. Ik geniet er wel van en doe ondertussen nieuwe inspiratie op voor mijn dansimprovisaties.

-- audioboek en muziek online kopen bij Bol.com -->

Het geheel wordt gedragen door de muziek van Geoffrey Gordon en Ben Leinbach. CD2 bevat dezelfde muziek als CD1, maar zonder de stem van Shiva Rea. Erg lekkere muziek om al dansend te mediteren en in trance te gaan.

TrancedansGeoffrey Gordon is sinds 1968 professioneel muzikant en een pionier in de wereldmuziek. Hij begon zijn muzikale carriere als drummer samen met gitarist en filmcomponist David Torn (David Bowie, Tori Amos). Geoffrey werkte mee aan een overweldigend aantal projecten in de theater- dans- en filmwereld en gaf les aan verschillende universiteiten en trainingen. Hij maakte muziek met en voor Carlos Nakai, Nawang Khechog, Tulku, Gabrielle Roth, Krishna Das, Shiva Rea, Merce Cunningham en vele anderen... Naast muziek studeerde hij ook psychologie, filosofie en yoga en verdiepte hij zich in verschillende spirituele en muzikale stromingen. Op MySpace kan je zijn CD ‘Breath of Rama’ beluisteren.

-- CD ‘Breath of Rama’ beluisteren op MySpace -->

Geluidskunstenaar Ben Leinbach won verschillende prijzen als multi-instrumentalist, componist en producer. Hij produceert allerlei soorten muziek, van hip hop tot meditatiemuziek. Uit de intensieve samenwerking met Jai Uttal werden oa. de projecten ‘Spirit for Yoga’ en ‘Music for Yoga and other Joys’ geboren. Ben werkte ook samen met Deva Premal & Miten, en heeft zijn eigen opnamestudio in Californië.

 

~ nieuw artikel: Bevrijding vanuit intentie ~
door Caroline S' Jegers

 

TrancedansInterview met Els Van Sonhoven
in Change Think+ Magazine nr 2

ChangeThink+ is een nieuw driemaandelijks positief magazine voor mensen die bewust willen leven. Het tijdschrift ontstond vanuit de inspiratie van Gina De Groote, en is een samenwerking van een heleboel mensen, waaronder Caroline S’ Jegers. Caroline is danseres, antropologe en journaliste en ze interviewde Els voor het dossier ‘Alles is trilling’ in ChangeThink+ nr 2. Je kan dit interview lezen op onze website-->

Caroline schrijft elke woensdag een kort stukje voor de rubriek ‘nieuws anders bekeken’ op de website van ChangeThink+, en gaat die dag ook op zoek naar het ‘positieve nieuws’ in de Vlaamse media.

www.changethinkpositive.be

Trancedans
 

~ Gedicht: De droom dansen ~

"Verlangen om te zweven
om los te komen van mijn lichaam
om me te laten meevoeren
om te versmelten met de muziek
om me onder te dompelen in de fantasie
om één te worden met mijn dromen
om in een droom te vervloeien
om de droom te dansen
om de droom te zijn..."

Miriam Creten, Kessel-Lo

 

~ Agenda van Activiteiten ~
komende periode
 

 


~ Losse Dansen ~

 

Trancedans

Antwerpen --meer info & inschrijven--->
14 januari 2011

Eindhoven --meer info & inschrijven--->
15 januari 2011

Gent --meer info & inschrijven--->
12 mei 2011

Rijswijk --meer info & inschrijven--->
20 november 2010

 


~ Avondreeksen ~

 

Trancedans

Eindhoven --meer info & inschrijven--->
15/1, 12/2, 12/3, 9/4, 14/5 en 25/6 2011

Antwerpen --meer info & inschrijven--->
14/1, 11/2, 11/3, 8/4, 6/5 en 17/6 2011

 


~ Special ~

 

Trancedans

Trancedans met Live Droomtijdconcert
avondworkshop

Eindhoven, 22 januari 2011 -- info & inschrijven --->

 


~ Retraites en Trainingen ~

 

Trancedans

Baden in de Levensstroom
5-daagse Herbronningsvakantie - midwinter

Toskana Therme, 18 t/m 22 dec 2010 -- info & inschrijven --->

   
Trancedans

Trancedans en Transformatie
Opleiding tot trancedansbegeleider
traject in 2 modules

Chateau Frandeux, vanaf 27/5/2011 -- info & inschrijven --->

 

Workshop op locatie?
Programma op maat?

www.Trancedans.net

Voel je vrij om dit bericht door te sturen!
Tips, teksten en reacties zijn welkom:
---contactformulier-->