jaargang 2 - nummer 2
februari 2009

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

 •  
  Tips, teksten en reacties zijn welkom bij de redactie.
   

  Verheldering van de geest
  door: Aernoudt Knecht

  Het knisperende wintervuur heeft mij de afgelopen weken warmgehouden en veel oude belemmerende structuren in mij opgebrand. Ik staarde naar buiten, door de ijskristallen op de ramen, en overzag mijn leven... Wat was er goed, wat had ik niet meer nodig? Met dankbaarheid voedde ik het vuur met de dingen die mij tot hier hadden gebracht, maar die ik nu moest loslaten om verder te groeien...

  Wilbert Alix in het land
  In februari is Wilbert Alix op bezoek in Nederland en Vlaanderen. Wilbert kan prachtig vertellen en hij heeft mijn werk en visie de afgelopen jaren sterk geïnspireerd. Op vrijdag 18 februari geeft hij een voordracht en workshop in Utrecht: www.body-wise.nl. Op zaterdag 19 februari geeft hij een voordracht, en van 20 t/m 22 februari een workshop, bij het Oost West Centrum in Antwerpen: www.owc.be.

  Professionele Trancedans Jaaropleiding
  In het najaar start een professionele opleiding waarmee je diepgaande persoonlijke ervaring kunt opdoen met trance, dans en muziek, en kennis en perspectief ontwikkelt om deze gereedschappen in te zetten voor jezelf en/of in een professionele praktijk. Binnenkort publiceren we alle gegevens en start de aanmeldprocedure. Wil je graag meedoen, laat dan nu alvast je gegevens achter op: www.trancedans.net/opleiding.

  Intussen kijk ik uit naar de Liefdesdans met Els op Valentijnsdag in Rijswijk, naar de eerste Trancedans sinds lange tijd in Eindhoven, en een lente-workshop in Antwerpen.

  En ik heb enorm veel zin in de samenwerking met Els, Roel en Griet in Orval. Op naar de lente!

   

  Ontwaken in Spirit!
  intensieve 5-daagse workshop van 15 t/m 19 april 2009
  La Ferme du Bois-le-Comte, Orval, Ardennen

  In deze workshop word je uitgenodigd
  de maskers van beperkende conditionering en afgescheidenheid
  af te leggen en thuis te komen
  in de sacrale dimensie van het Nu.

  Zweethutceremonie
  (Trance)dans Rituelen met Live Muziek
  Heilig Bad Ritueel
  Vuurritueel
  Spiritboot Ritueel
  Soul Retrieval Ritueel
  Gebedssnoer maken
  Verhalen
  Sjamaanse Klankhealing

  kijk eens op onze website:
  www.OntwakenInSpirit.be

  TIJDSTIP wo 15 april 18u tot zo 19 april 16u
  LOCATIE La Ferme du Bois-le-Comte, Orval, Ardennen
  BEGELEIDING Roel Crabbé, Griet Heylen, Els Van Sonhoven
  en Aernoudt Knecht
  BIJDRAGE €649 vóór 18/3
  €697 ná 18/3

  Herbronnen in de Ongerepte Natuur!
  Mei is de maand waarin we de vruchtbaarheid van het leven vieren. Het is het ideale tijdstip om onze verbinding met Spirit te herstellen en contact te maken met de genezende krachten van de natuur.

  Hoeve ‘La Ferme du Bois-le-Comte’
  De locatie voor deze vijfdaagse is bekend om zijn indrukwekkende omgeving met velden, bossen en waters. Er worden heerlijke biologisch-vegetarische maaltijden geserveerd. Dit is een plek waar je gedragen wordt, en waar je kan herbronnen. De ideale plek om te Ontwaken in Spirit!

  --- meer info en inschrijven >>

   

  Ed Nissink: Authenticiteit, het pad naar jezelf
  168 pagina's | Uitgeverij Ankh-Hermes | november 2007
  ISBN: 9020202006
  door: Els Van Sonhoven

  --- bestel dit boek >>

  Wanneer kinderen geboren worden, zijn ze authentiek. Gedurende het opgroeien komen daar lagen overheen waardoor deze echtheid en het daarbijhorende geluk verborgen raken. Tijdens het socialisatieproces nemen kinderen veel over van de overtuigingen van de mensen die hen omringen: ouders, school, leraars, vriendjes, televisie,… Hierdoor leren ze een heleboel mooie en goede dingen, maar krijgen ze ook met de paplepel ingegoten hoe ze het beste hun werkelijke persoonlijkheid kunnen onderdrukken om niet uit de toon te vallen in hun omgeving.

  Ed Nissink, docent aan de Academie voor Polyenergetische Therapie, legt in dit boek helder uit welke principes werkzaam zijn bij het onderdrukken van de authentieke persoonlijkheid, welke symptomen dat met zich meebrengt, en hoe je ongezonde indoctrinatie kan herkennen en ontmantelen. Wanneer je contact maakt met je eigen waarheden en talenten en weer vanuit je kern gaat leven, vallen maskers af en verliezen status en macht hun gewicht. Je ontdekt wie je werkelijk bent en hoe je het leven kunt leiden waarvoor je op aarde bent gekomen.

  Meer boekbesprekingen op onze website.

   

  Evelyn Glennie ~
  How to listen to music with your whole body


  speelduur:
  32 min
  door: Els Van Sonhoven

  De Schotse percussionist en componist Evelyn Glennie werd bijna helemaal doof op de leeftijd van twaalf. Toen ze wilde gaan studeren aan de Royal Academy for Music in London, wilde deze haar aanvankelijk niet accepteren op basis van haar handicap. Ze was het daar niet mee eens, en wist hen te overtuigen haar toch aan te nemen, door hen duidelijk te maken dat luisteren naar muziek veel meer inhoudt dan geluidsgolven die je trommelvlies beroeren. Hiermee schiep ze een precedent, en vanaf dat moment konden de muziekacademies in het Verenigd Koninkrijk niemand meer weigeren op basis van een handicap. Glennie werkte samen met verschillende klassieke orkesten van over de hele wereld, en met artiesten zoals Björk.

  In deze demonstratie op TED deelt ze haar ervaringen over het luisteren naar muziek met je hele lichaam.

  bekijk de film online >>

   

  James Asher & Vinayakram ~ Bravado Masala
  door: Aernoudt Knecht

  --- tracks online beluisteren >

  De succesvolle muzikale carrière van James Asher loopt al drie decennia. Na een periode waarin hij vooral op non-commerciele basis muziek maakte, bracht Asher in 1990 zijn eerste album, The Great Wheel, uit. Sindsdien volgden vele albums, en Asher is dan ook één van de meest bekende artiesten in onze kringen. Zijn albums zijn in te delen in twee genres: percussion-ethnic-fusion en de zachtere 'New Age' klanken. Zijn meest bekende albums zijn Feet in the Soil 1 & 2.

  Vorig jaar bracht Asher een nieuw album uit, een samenwerkingsverband met Mahesh Vinayakram, virtuoos Indiaas zanger. Mahesh komt een uit beroemde muzikale Indiase familie, en Asher en Mahash werkten al eerder samen op het album Drums Of Fire. Bravado Masala is een opvallend rustig en zacht album, sfeervol en melodieus, en voor mensen die gewend zijn om te dansen op de opzwepende percussie van Asher misschien even wennen. Desalniettemin staan er enkele zeer dansbare nummers op dit album.

  Vaak bestaat een trancedans-mix, zoals we die gebruiken in onze workshops, uit een afwisseling van zachte en stevige klanken. Nadat je eerst loskomt en de energie in beweging brengt met snellere ritmes, sta je meer open om zachte en subtielere klanken op je in te laten werken. In de opleiding zullen we daar dieper op in gaan.


   

  Workshops

  14 maart
  Give Away Night Vision
  Westbroek:
  Rudie Tegelaers

  22 maart
  Ontwaken van de Natuur in jezelf
  Antwerpen:
  Aernoudt Knecht e.a.

  22 maart
  Intentie
  Antwerpen:
  Sara Dykmans
  en Frans Van Herck

  28 maart
  TD met Live Droontijd Concert
  Aartselaar: Aernoudt Knecht,
  Roger Vossen e.a.

  15 t/m 19 april
  Ontwaken in Spirit!
  Orval:
  Aernoudt Knecht, Els Van Sonhoven, Griet Heylen en Roel Crabbé

  16 t/m 19 april
  Masker als Medicijn
  Heyd:
  Sara Dykmans
  en Frans Van Herck

  4 t/m 9 juli
  TD & Aqua Wellness Zomerweek
  Bad Sulza:
  Aernoudt Knecht, Els Van Sonhoven, Roger Vossen en Kathleen Havermans

  Losse Trancedansen

  Antwerpen - 27/2
  GRATIS - Antwerpen - 1/3
  NIEUW - Eindhoven - 16/2
  Groningen - 27/2
  Oss - 28/3
  Rijswijk - 14/2
  Utrecht - 18/2

   

  Avondreeksen

  6 februari t/m 27 maart
  De Vier Elementen (6x)
  Leuven:
   met Sara Dykmans
  en Frans Van Herck

  8 mei t/m 26 juni
  Reis door de Chakra's (8x)
  Antwerpen:
   met Aernoudt Knecht
  e.a.

   

  Jaaropleiding

  vanaf 22 oktober 2009
  Lesjaar 2009/2010
  Sint-Truiden: Aernoudt Knecht, Els Van Sonhoven, Rani Goederee, Roel Crabbé, Geert van Coillie, Roger Vossen e.a.

   

  www.Trancedans.net
  Voel je vrij om dit bericht door te sturen!
  Tips, teksten en reacties zijn welkom bij de redactie.