jaargang 1 - nummer 6
december 2008

 

redactie: Els Van Sonhoven
vormgeving:
Aernoudt Knecht

 •  
  Tips, teksten en reacties zijn welkom bij de redactie.
   

  Midwinter - door het oog van de duisternis
  door: Aernoudt Knecht

  In deze periode van het jaar krijgen we de zon nog maar nauwelijks acht uur per dag te zien. De dagen worden korter en korter. Het licht neemt af en de duisternis neemt toe. Het keerpunt waarna de dagen weer gaan lengen en de zon weer hoger aan de hemel gaat staan, is dit jaar precies op 21 december om 12:04 uur.

  Iedereen voelt deze verschuiving van licht naar duisternis. Met of zonder kunstlicht, ieder jaar opnieuw maken we een schaduwreis door een donkere winter. Wanneer het buiten donker en koud is, ben je vanzelf meer naar binnen gericht. Je ontsteekt de haard, en terwijl je kijkt naar het knisperende vuur, maak je contact met dingen die diep in jezelf leven, en zelden het daglicht zien.

  De stap van slachtoffer naar levenskunstenaar is het sluiten van een bondgenootschap met de energieën waaraan je onderhevig bent, en deze aan te wenden in je groeiproces. Als de duisternis zich aandient kan je jezelf er maar beter aan overgeven, toch? Als je er tijd en ruimte maakt om het echt te doorleven, kan je door het oog van de duisternis heen gaan... alles opstoken wat je niet meer nodig hebt... tot er enkel witte as over is...

  De vogeltjes fluiten altijd zo mooi wanneer 's ochtends de zon weer opkomt...

  Workshops rond Midwinter:

  Nightvision Trance Midwinter
  20/21 december - Utrecht - met Rudie Tegelaers

  Midwinter - een Visioen uit de Duisternis
  21 december - Sint Truiden - met Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht

  NIEUW: Trancedansen in Eindhoven!

   

  MIDWINTER - een Visioen uit de Duisternis
  zondag 21 december 2008
  Kasteel Nieuwenhoven, Sint-Truiden

  De lege ruimte in de duisternis
  is een oceaan vol oude herinneringen en ongekende mogelijkheden!

  In deze dagworkshop krijg je de kans om je te verbinden aan de energie van Midwinter en ruimte te maken voor een actueel groei- of helingsproces op je levenspad. Midwinter is het ideale moment om je ogen te sluiten en op zoek te gaan naar de prachtige dingen die in je schaduw leven. We doen twee trancedansen, brengen verborgen schatten naar het licht van je bewustzijn, maken muziek en delen onze verhalen... Een lunch op het Kasteel is inbegrepen.

  TIJDSTIP zondag 21 december 2008, 10u tot 17u30
  LOCATIE Kasteel Nieuwenhoven, Engelbamp 55-57, Sint-Truiden
  BEGELEIDING Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht
  BIJDRAGE €50,-inclusief kasteel-lunch
  MEENEMEN blinddoek, witte danskleding, dekentje,
  evt. krachtvoorwerpen en/of muziekinstrumenten

  --- meer info en inschrijven >>

  Aansluitend: Kerstdiner en Pianoligconcert met Steven Vrancken
  Het is mogelijk om na deze workshop deel te nemen aan een Kerst Kasteeldiner in de Haardzaal om 18u (€20). Direct daarop kan je jezelf onderdompelen in een zalig Pianoligconcert van Steven Vrancken, om 20u (€20). Inschrijven voor het diner en/of pianoligconcert kan via:
  info@kasteelnieuwenhoven.be.

   

  Baka Beyond ~ Journey Between
  door : Els Van Sonhoven

  --- tracks online beluisteren >

  Baka Beyond ontstond toen muzikanten Su Hart en Martin Cradick in 1992 naar Zuidoost-Kameroen reisden om er te gaan leven met de Baka, een jagers-verzamelaars-stam in het regenwoud. Daar namen ze muziek op van de Baka, die later gebruikt werd in hun eerste album ‘Spirit of the forest’. Baka Beyond brengt muzikanten van verschillende achtergronden en culturen samen, waardoor een fusie ontstaat van Keltische en andere muziekstijlen met traditionele Baka muziek. Ondertussen maken muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk, Bretagne, Senegal, Sierra Leone en Ghana deel uit van het project. Een groot deel van de opbrengst van de muziek wordt gebruikt om de levensomstandigheden in het regenwoud te verbeteren, en op vraag van de Baka werd er een muziekhuis gebouwd met opnamestudio. Dit filmpje geeft een mooi beeld van het muziekproject:

  http://www.youtube.com/watch?v=ji6APnBLCoI

  Wil je meer lezen over de Baka Forest People, hun leven in het regenwoud, hun liederen en muziekinstrumenten, neem dan eens een kijkje op:

  http://www.baka.co.uk/baka/

   

  Ontwaken in de Droom
  over slapen, waken, hersengolven, dromen en trance
        door: Aernoudt Knecht

  1 - De schermerzone tussen Waken en Slapen
  2 - Hersengolven en Lagen van Bewustzijn
  3 - Droombewustzijn, de Creatieve Laag
  4 - Ontwaken en de Droom Dansen
  5 - De Collectieve Droom van onze Planeet

  In vijf korte teksten wil ik laten zien wat het betekent om te ontwaken in de droom. Met ons bewustzijn stemmen we onszelf af op verschillende lagen in onszelf en de realiteit om ons heen. Het droombewustzijn speelt een sleutelrol in het overbruggen van ons onderbewuste en ons bewustzijn, en in het opschonen van ons mentale en energetische systeem. Dromen doen we meestal ’s nachts en onbewust, maar er zijn technieken om bewust te dromen en meesterschap over de droomwereld te ontwikkelen. Kijk mee waarom dat nuttig is voor je persoonlijke leven en voor het collectieve leven op onze planeet.

  lees het artikel op onze website >>

   

  Trancedans met Live Droomtijd Concert, september 2008
  www.GeblinddoekteDanser.net/Droomtijd
  door: Ann uit Assenede

  "... De kentering komt op het moment dat ik loslaat en me volledig overgeef aan de muziek. LOSLATEN IS OVERGAVE AAN WAT IS. Het gevoel dat ik zoveel meer bent dan mijn fysieke omhulsel, vervult mij met vreugde. Ik voel dat de spirits met me meedansen. Ik voel dat ik veilig kan zijn wie ik ben.

  De energie begint volop te stromen in en rond mijn lichaam, en het is net of mijn handen in vuur en vlam staan. Mijn handen dansen hun eigen dans. Ik kan me vrij verplaatsen en met mijn handen de energie van de ander voelen zonder die persoon aan te raken, zoals insecten hun voelsprieten gebruiken om hun weg te vinden....

  Wanneer de dans eindigt krijg ik een matje toegeschoven. Ik lig nog maar net neer, of er wordt met veel warmte en zachtheid een dekentje over mij heen gelegd. Dat is een zalig gevoel!" ... lees verder online >>

   

  The Big Ask - Act Now!
  spotter: Els Van Sonhoven

  --- bekijk de film op onze website >>

  De videoclip ‘The Big Ask’ werd gemaakt door de Friends of the Earth groepen om campagne te voeren in verschillende landen in Europa. De grote vraag is een sterke klimaatwet, om de uitstoot van broeikasgas ieder jaar te reduceren met tenminste 3%, met als doel minstens 90% reductie in broeikasgasemissies tegen 2050. In Engeland, waar de campagne reeds twee jaar loopt, is ondertussen een klimaatwet gestemd, die de overheid verplicht de emissies te reduceren. De ‘Big Ask’ clip werd op 27 november 2008 gelanceerd in het Belgische Federaal Parlement. Het is de bedoeling dat deze zinderende clip een eigen leven gaat leiden via internet, en vertoond wordt in verschillende steden.

  www.TheBigAsk.be/nl

  Vanaf januari gaat mijn nieuwe project MoederAarde.org van start. Op deze website wil ik een link leggen tussen ecologie en spiritualiteit, en informatie geven over verschillende wereldbewegingen die oplossingen bieden om de levenskwaliteit op de planeet te verbeteren. Een van de eerste projecten is het inzamelen van geld dat WWF kan gebruiken om het zeeleven te beschermen. Van maandag 10 augustus tot zondag 16 augustus 2009 zal op Kasteel Nieuwenhoven in Sint-Truiden (B) het eerste Moeder Aarde-festival plaatsvinden. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MoederAarde.org, dan kan je je alvast inschrijven voor de nieuwsbrief:

  www.MoederAarde.org

   

  LOSSE TRANCEDANSEN

  Antwerpen - 8/1
  NIEUW - Eindhoven - 16/2
  Oss - 13/12
  Rijswijk - 14/2

  AVONDREEKSEN

  22 januari t/m 26 maart
  De Zeven Tempels van de Ziel (9x) Antwerpen:
   met Sara Dykmans
  en Frans Van Herck

  30 januari t/m 27 maart
  Reis door de Chakra's (8x)
  Antwerpen:
   met Aernoudt Knecht
  e.a.

  WORKSHOPS

  20-21 december
  Nightvision Trance Midwinter
  Utrecht:
  Rudie Tegelaers

  21 december
  Midwinter - Visioen ud Duisternis
  Sint Truiden:
  Els Van Sonhoven en Aernoudt Knecht

  27 december
  TD met Live Droontijd Concert
  Rijswijk:
  Aernoudt Knecht
  en Roger Vossen

  3 januari
  DiepteTrance - Healing Trance
  Aartselaar:
  Aernoudt Knecht
  en Roel Crabbé

   

  www.Trancedans.net
  Voel je vrij om dit bericht door te sturen!
  Tips, teksten en reacties zijn welkom bij de redactie.