Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Paul Uccusic

gepost door: Aernoudt Knecht


< vorige pagina

Masaru Emoto - het Geheime Leven van Water

Paul Uccusic: de Sjamaan in ons

288 pagina's | Uitgeverij Ankh-Hermes | november 1993
ISBN: 9020256084

-- bestel boek bij Bol.com ->


Paul Uccusic werd geboren in 1937, en studeerde scheikunde, natuurkunde en wiskunde aan de universiteit van Wenen. Hij werkte als journalist voor verschillende Weense bladen, en verdiepte zich in esoterie, spiritualiteit en heling. In 1981 ontmoette hij Michael Harner en intussen is Uccusic het hoofd van de Europese afdeling van Harner's Foundation for Shamanic Studies.

Dit boek is een typische expressie van de 'Foundation for Shamanic Studies', waar Uccusic als lesgever aan verbonden is. Hij geeft een mooi en helder overzicht van wat sjamanisme is, en hoe het in verschillende vormen in de wereld beoefend wordt.

Uccusic beschrijft hoe we de denkwijzen, methoden en technieken van de sjamaan kunnen gebruiken om onze lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren, en om het contact met de kosmos en de natuur te herstellen. Hij behandelt onderwerpen zoals de niet-alledaagse realiteit, krachtdieren, medicijnplanten, de levensboom, andere werelden enz. Het is een handboek bedoeld om je te helpen je eigen sjamaanse weg te bewandelen. Uccusic is er met dit boek zeker in geslaagd het sjamanisme te vertalen naar onze hedendaagse realiteit.

< vorige pagina