Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Matthieu Ricard

gepost door: Els Van Sonhoven

< vorige pagina

Matthieu Ricard - Monk Dancers Of Tibet

Matthieu Ricard: Monk Dancers Of Tibet

Paperback | Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ASIN: B0007XAW80 | ISBN10: 1570629749

-- bestel boek bij Amazon.com ->

 

Matthieu Ricard (°1946) is een boeddhist monnik die verblijft in het Shechen Tennyi Dargyeling klooster in Nepal. Hij doctoreerde in moleculaire genetica in 1972, waarna hij zich op de praktijk van het Tibetaanse boeddhisme concentreerde en naar de Himalaya reisde om in de leer te gaan bij oa Kangyur Rinpoche en Dilgo Khyentse Rinpoche. Sinds 1989 is Matthieu Ricard de franse tolk van de Dalai Lama.

Matthieu is board member van het Mind and Life Institute, een samenwerking tussen wetenschappers, boeddhistische geleerden en mediteerders. Hij schreef artikels voor ‘Destructive emotions’, samengesteld door Daniel Goleman en is betrokken bij het onderzoek naar het effect van hersentraining in Madison-Wisconsin, Princeton and Berkeley.

Hij vertaalde vele boeddhistische teksten. De dialoog met zijn vader 'De Monnik en de Filosoof' werd in 21 talen vertaald. In 'Oneindig dichtbij' gaan Matthieu Ricard en Trinh Xuan Thuan in gesprek over boeddhisme en de aard van het heelal. Zijn boek 'Gelukkig Leven' was een bestseller.

Matthieu Ricard is de auteur en fotograaf van ‘Monk dancers of Tibet’, een prachtig fotoboek waarin de geschiedenis van het Tibetaanse boeddhisme en de dansende monniken uitgebreid wordt behandeld. De opbrengst van dit boek gaat naar verschillende humanitaire projecten in Azië.

Lees het artikel --- De Heilige Dansen van Tibet -->

bekijk het filmpje --- Matthieu Ricard - Habits of Happiness -->


“Matthieu’s spirituele leven en zijn camera zijn één,
een bron van beelden, vloeiend en eeuwig.”
(Henri Cartier-Bresson)

< vorige pagina