Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Layne Redmond: En de drummers waren Vrouwen

a spiritual history of rhythm

gepost in e-zine De Geblinddoekte Danser door: Els Van Sonhoven

< vorige pagina

 

Layne Redmond: En de drummers waren Vrouwen

Een sprituele geschiedenis van het ritme

Paperback | 192 pagina's | A3 Boeken | mei 2012
ISBN10 9077408975 ISBN13 9789077408971

--- bestel dit boek bij Bol.com >>


‘En de Drummers waren vrouwen’ is het verhaal van een vergeten aspect van de vrouwelijke spirituele erfenis. De framedrum werd en wordt traditioneel bespeeld in veel culturen op de planeet. Layne Redmond vond talrijke afbeeldingen van vrouwen die framedrum speelden tijdens rituelen in Egypte, Israel, Turkije, Griekenland, Rome,… sommige meer dan 4000 jaar oud. Aan de hand van deze afbeeldingen, geschiedkundig onderzoek en mythologische verhalen, reconstrueerde Layne de vergeten geschiedenis van de vrouwelijke framedrummers uit het Middellandse Zeegebied. Ze komt tot de conclusie dat het verbannen van de vrouwelijke drummers uit het religieuze leven mee heeft bijgedragen tot het ontkrachten van de vrouw. Dit waardevolle boek helpt om een oeroude traditie, die bijdraagt aan individuele en culturele genezing en transformatie, weer tot bloei te laten komen.

‘When the Drummers were Women’ werd, na 30 jaar onderzoek, in 1997 gepubliceerd bij Random House. De Nederlandse vertaling is van de hand van Isabella Verbruggen en verscheen in 2012 bij A3 Boeken.

(Origineel engelstalig): When the drummers were women

a spritual history of rhythm

Layne Redmond: When the Drummers were Women

Paperback | 224 pagina's | Three Rivers Press | mei 1997
ISBN10 0609801287 ISBN13 978-0609801284

--- bestel dit boek bij Amazon >>

 

 

In deze film spreekt Layne Redmond over

'En de drummers waren vrouwen'


Op 28 oktober 2013 verliet Layne Redmond haar aardse lichaam. Layne was een prachtige vrouw, die de levens van veel mensen beroerde. Ze werd geboren op 19 augustus 1952 en groeide op in Florida. Als getalenteerd framedrumster speelde ze oa. samen met Glen Velez en Tommy Brunjes. Layne deed belangrijk historisch onderzoek naar de geschiedenis van de framedrum, en zette zich met hart en ziel in voor het welzijn van de bijen. 

Toen ze voor het eerst borstkanker kreeg, bracht ze veel tijd door bij de bijen, en zo ontstond het album ‘Hymns from the Hive’. In juni 2013 werd opnieuw borstkanker vastgesteld. Layne noemde de laatste maanden voor ze stierf de mooiste tijd van haar leven, waarin ze veel vreugde beleefde aan het maken van de film Axé Orixá, over de Orisha goden en godinnen van de Yoruba in Brazilië. Ze was ook bezig met een nieuwe versie van ‘When the Drummers were Women’, met nog meer afbeeldingen van framedrummers.  Ze laat een waardevolle erfenis achter voor ons en de komende generaties.

Dank je wel, Layne, voor de prachtige geschenken die ik van je mocht ontvangen. Mijn hart is vol van vreugde, omdat ik weet dat ik je nog vaak zal ontmoeten, dansend op je prachtige muziek, spelend op de lotustamboerijn, tijdens het doen van de bijenmeditatie, ...

Els

< vorige pagina

"The drum represents the first sound. The first sound that we hear in the womb is the sound of our mothers blood, pulsing ..."

Layne Redmond

Layne Redmond: En de drummers waren vrouwen

 

Nieuwe
boekbesprekingen ontvangen?

naam:

email: