Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Jonathan Goldman ~ The Divine Name

gepost in e-zine De Geblinddoekte Danser door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Jonathan Goldman - The devine name

Jonathan Goldman: The Divine Name


   In veel spirituele tradities wordt verteld dat klank (trilling) de oorspronkelijke scheppingskracht van het universum is. In het boek ‘The Divine Name’ vertelt Jonathan Goldman over zijn zoektocht naar de wortels van een oude Joodse traditie, die eeuwenlang niet meer beoefend werd: het chanten van de heilige naam van God. Het hedendaagse geschreven Hebreeuws kent enkel medeklinkers, maar dat is niet altijd zo geweest. In de zesde eeuw voor Christus werden de Hebreeuwse letters Y (Yod), H (Hey) en V (Vav) nog gebruikt als klinkers. Samen vormen ze de naam YHVH, in het Nederlands uitgesproken als ‘Jahwe’.

De klinkerreeks YHVH gelijkt sterk op klinkerreeksen uit andere spirituele tradities, die gezongen worden met de intentie om de chakra’s in balans te brengen. Het boek en de bijbehorende instructie-CD bevatten oefeningen die je leren klinkerzingen vanuit de intentie om meer welzijn in je leven te creëren. Er wordt langzaam toegewerkt naar het zingen van de klank YHVH, die alle universele klinkers in een sterk geconcentreerde vorm bevat.

--- Boek bestellen ->
--- CD bestellen ->

De muziek-CD ‘The Divine Name’ bevat twee nummers. Een intro van 4 minuten met de naam ‘The Awakening’: De boventonen van een zingende klankschaal en een mannelijke stem die de klinkers YHVH zingt, lijken in spiralen om elkaar heen te dansen. In ‘Harmonic Revelations’, dat 1 uur duurt, wordt dit thema verder uitgediept. De boventonen nemen toe en worden gedragen door een ohm-klanktapijt met een sterk trillend effect. Kunstenaar Jonathan Quintin maakte prachtige bewegende mandalabeelden bij de ‘Divine Name’, die je hier kan bekijken.

De muziek is erg krachtig en kan diep doorwerken in lichaam en geest. De eerste keer dat ik luisterde naar ‘The Divine Name’ had ik griep. De symptomen namen af en ik voelde me beter. Dat effect duurde enkele uren, daarna namen de klachten weer toe. Toen ik de muziek weer opzette, namen de klachten weer af.

Hierdoor werd ik erg enthousiast, maar merkte na een tijdje dat de muziek zo krachtig is dat ze ook te sterk kan werken, en dat dingen losgetrild kunnen worden die daar (nog) niet klaar voor zijn. Als je werkt met deze klankmeditatie is het belangrijk om langzaam op te bouwen en goed te doseren.

Jonathan Goldman is muzikant, schrijver en leraar. Hij is een autoriteit op het gebied van soundhealing, specialiseerde zich in boventoonzingen en is de directeur van de Sound Healers Association. Hij studeerde bij klankvirtuozen uit wetenschappelijke en verschillende spirituele tradities. Van zijn boeken is enkel ‘Genezende Klanken’ in het Nederlands vertaald. Zijn muzikale oeuvre bestaat uit meer dan 25 CD’s, waaronder: ‘Chakra Chants’, ‘The Ultimate Om’, ‘Medicine Buddha’ en ‘Dolphin Dreams’.

--- hier kan je zijn muziek beluisteren ->

Je kan gratis een korte chakra-klankmeditatie downloaden op de website van Jonathan Goldman, of beluisteren en bekijken op YouTube.

< vorige pagina