Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Rob Hopkins

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Ted Andrews - Luisteren naar Dieren

Rob Hopkins: Transitie-handboek

276 pagina's | Uitgeverij Jan Van Arkel | 2009
ISBN: 9789062244850

--- bestel dit boek in België >>

--- bestel dit boek in Nederland >>

 

“Een positieve visie van de toekomst daagt onze cultuur uit om open te staan voor verandering, en om een geest van creativiteit te aanvaarden die de structuur van onze cultuur verandert.“ (David Spangler)

In 2006 startte Rob Hopkins in het Engelse stadje Totnes het eerste Transitie Initiatief (Transition Town). Dit was het begin van een wereldwijde beweging, die in het najaar van 2008 ook in Nederland en Vlaanderen actief werd. Inmiddels zijn er in de Lage Landen al meer dan vijftig Transitie Initiatieven opgestart. Transitie Initiatieven zijn lokale gemeenschappen die aan de slag gaan om hun eigen stad, wijk, dorp of (ei)land meer zelfvoorzienend te maken en veerkrachtig tegen schokken van buitenaf, zoals piekolie (zie het artikel ‘Trancedans in Transitie’), klimaatverandering en een economische crisis.

Het Engelse ‘Transition Handbook’ uit 2008 bevat een schat aan informatie en inspiratie voor lokale initiatiefnemers. Op 17 mei 2009 verscheen de Nederlandse vertaling, dankzij een team van 50 vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland. De integrale vertaling is aangevuld met drie hoofdstukken die niet in de Engelse uitgave staan: Economieën in Transitie, Transitiesteden en -dorpen in Vlaanderen, en Transition Towns in Nederland. Ook de bronnenlijst is sterk uitgebreid en bevat veel Nederlandstalige bronnen.

< vorige pagina