Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Masaru Emoto

gepost door: Els van Sonhoven


< vorige pagina

Masaru Emoto - het Geheime Leven van Water

Masaru Emoto: Het geheime leven van water

Paperback | 181 Pagina's | Uitgeverij Ankh-Hermes
ISBN10: 9020284398 | ISBN13: 9789020284393

--- bestel dit boek >>


De Japanse professor Masaru Emoto ontwikkelde, samen met zijn studenten, een fototechniek om het effect van taal op water vast te leggen. Uit hun onderzoek komt duidelijk naar voor dat water informatie opneemt uit de omgeving en vasthoudt. Water heeft dus een geheugen. Water dat vervuild is of dat blootgesteld werd aan onrespectvolle taal (‘you fool’, ‘je bent stout’) ziet er lelijk en ziek uit. Water dat werd blootgesteld aan respectvolle taal (‘ik hou van je’, ‘dank je’) vormt prachtige kristallen. De kracht van het gesproken woord om leven te creëren is dus erg krachtig.

Op verschillende plaatsen in de wereld is men bezig met experimenten die verder bewijs leveren voor Emoto’s bevindingen. Zo zei een groep van 300 mensen een reeks lutherse gebeden aan het meer van Luzern (Zwitserland). Aanvankelijk ziet het water er ziek uit, na het gebed laten de foto’s prachtige kristallen zien.
Een tienjarig meisje deed het volgende experiment. Ze zaaide zonnebloemen in twee potjes. Op het zakje met zaad, het bloempotje en de gieter, schreef ze “you fool” voor het ene potje, en “thank you” voor het andere. Ze sprak dezelfde woorden ook elke dag tegen de plantjes tijdens de verzorging. De plant die blootgesteld werd aan “thank you’ groeide hoog en had weelderige bladeren. In scherp contrast daarmee had de plant die werd blootgesteld aan `you fool` een misvormde stengel en verrimpelde bladeren.

Mensen bestaan voor 70% uit water. Wat gebeurt er met mensen als ze blootgesteld worden aan een omgeving die geen respect voor hen heeft? Ze worden ongelukkig, ze worden ziek, ze worden depressief. Zonen van inwijkelingen hebben 8 keer meer kans om een psychose te krijgen dan de gemiddelde bevolking. Het zou me niet verbazen dat de discriminatie die hen ten deel valt in de maatschappij daar een belangrijke rol in speelt.

Waterzuivering is dus niet iets dat zich enkel afspeelt bij de waterzuiveringsbedrijven. Het is een levenwijze waar elk individu aan bijdraagt, door respectvol om te gaan met de omgeving. Een levenswijze die gezondheid en levensvreugde creëert. Een levenswijze die het mogelijk maakt om samen te werken met mensen van verschillende culturen. Een levenswijze die levensnoodzakelijk is om de huidige globale crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden.

   ”Misschien is de vervuiling van water niets meer dan de vervuiling van de menselijke ziel. De moderne maatschappij kan zo niet verder ontwikkelen. Wat zal er nu met ons gebeuren? Waterkristallen, schitterende diamanten, nieuwe hoop, het begin van een nieuw avontuur…(Masaru Emoto)

lees meer --- Masaru Emoto: het Waterkristal Orakel -->

 

< vorige pagina