Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Jo Eede

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

We are One

We are One
Land en ziel van inheemse volksstammen

224 pagina's | Mana | oktober 2009
ISBN10: 9049103200

dit boek bestellen bij Bol.com (Nederland) >>
Azur.be (België) >>

‘We are One’ is een publicatie van Survival International – de beweging voor inheemse volksstammen. Het boek is een collage van nooit eerder gepubliceerde teksten en prachtige foto’s, die de culturen van diverse inheemse volksstammen laat zien. Het toont hun rituelen, taal, geloof, gemeenschappen, festivals en vaardigheden – die allemaal worden bedreigd door onderdrukking van buitenaf.

Survival International helpt inheemse volksstammen met het verdedigen van hun leven, het beschermen van hun land en het bepalen van hun eigen toekomst. De organisatie streeft naar brede publieke steun, en wil vooroordelen en racisme die ten grondslag liggen aan de vernietiging van inheemse stammen tegengaan.

Door ‘We are One’ te kopen help je mee aan de bescherming en het overleven van de traditionele wijsheid van deze mensen, die nog weten hoe ze in harmonie met de natuur kunnen leven. Hieronder vertelt Xlarema Phuti, Gana Bosjesmanvrouw uit Botswana, over haar ervaringen met trancedans:

“Als ik de trancedans dans, praat ik met de voorouders om me te helpen de zieke te genezen. Ik ben genezer geworden omdat ik eens toen ik sliep, droomde dat ik een genezer was. Zo kwam het tot mij en begon ik met dansen en genezen. Ik was nog maar jong toen ik genezer werd. Ik droomde, en het dansen en genezen begon. Toen ik de trancedans begon te dansen kon ik mensen voelen aan hun bloed en geur, en ik ging dan naar die persoon toe en begon hem te genezen.

Wanneer ik neerval, voel ik het bloed van de voorouders en praat ik met ze; dan voel ik degene die ziek is. Dus als ik neerval en in een trance slaap, is dat omdat ik iets uit het bloed van de zieke heb genomen.

Wanneer ik dans, begin ik me zorgen te maken over de zieke en voel ik dat ik in de gemoedstoestand ben om te genezen. De voorouders spreken tot mij via mijn bloed; ik voel dat er iets gebeurt, iets spiritueels. Als ik de persoon aanraak zoek ik naar de plaats waar de ziekte zich in die persoon bevindt. Ik zie de voorouders met mijn ogen als ik met ze praat in de trancedans.” (Xlarema Phuti, uit ‘We are One, p 128)

Klik hier voor de Nederlandstalige website van Survival International:
www.survivalinternational.nl

 

< vorige pagina