Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Paulo Coelho

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Paulo Coelho: De heks van Portobello

Pocket | 272 pagina's | Singel Pockets | augustus 2010
ISBN10: 9041331824 ISBN13: 9789041331823

bestel dit boek bij -- Bol.com (Nederland) ->
-- Azur.be (België) ->


Sherine, een zigeunermeisje uit Transsylvanië, wordt geadopteerd door de familie Khalil, maronitische christenen* uit Beiroet. Wanneer oorlogsgeweld hen dwingt uit te wijken naar Londen, wordt Athena (zoals ze zichzelf noemt) een regelmatig kerkbezoeker van de katholieke kerk in haar buurt. Ze maakt er een gewoonte van om iedere ochtend even gitaar te spelen voor de Maagd Maria en ze bouwt een vriendschap op met pater Fontana. Op de dag dat de jonge vrouw haar scheidingspapieren tekent, weigert de priester haar de communie te geven. Athena en haar zoontje verlaten de kerk om er nooit meer terug te keren. Ze ontmoet andere manieren om haar spiritualiteit te beleven, en gaat op zoek naar haar wortels.

Wanneer Athena begint te trancedansen geraakt ze uit haar depressie. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, en al gauw dansen zij en haar collega’s op de bank elke dag een uurtje voordat zij naar hun werk gaan. De sfeer en de productiviteit verbeteren zodanig, dat Athene een job krijgt aangeboden in Dubai…

* De maronitische kerk is een tak van de katholieke kerk die, hoewel onderworpen aan het gezag van Rome, oosters-orthodoxe rituelen gebruikt en van de priesters geen celibatair leven verlangt.

< vorige pagina