Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Louann Brizendine

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Louann Brizendine - De Vrouwelijke Hersenen

Louann Brizendine: De Vrouwelijke Hersenen

Paperback | 304 Pagina's | Uitgeverij Sirene
ISBN10: 9058314340 | ISBN13: 9789058314345

-- bestel boek bij Bol.com ->


De nieuwe hersenwetenschap heeft snel verandering gebracht in onze kijk op de neurologische verschillen tussen mannen en vrouwen. Zo bereiken mannen en vrouwen dezelfde doelen, met gebruik van verschillende hersencircuits. Tot ze acht weken oud zijn, zien alle foetushersenen er vrouwelijk uit: voor de natuur is ‘vrouwelijk’ de standaard geslachtsinstelling. Een enorme golf testosteron, die in de achtste week van de zwangerschap komt opzetten, maakt van dit uniseks brein mannelijke hersenen door een aantal cellen in de communicatiecentra uit te schakelen en cellen toe te voegen in de geslachtsdrift- en agressiecentra.

‘De vrouwelijke hersenen’ is een baanbrekend werk dat aan het begin staat van een nieuw tijdperk in de menselijke geschiedenis. Tot voor kort werden vrouwelijke dieren systematisch uit wetenschappelijke onderzoeken geweerd, omdat men van mening was dat hun menstruatiecyclus de resultaten in de war zou sturen. Vrouwelijke wetenschappers zoals Louann Brizendine brachten daar verandering in. Op speelse wijze volgt zij de ontwikkeling van de vrouwelijke hersenen vanaf de geboorte, tijdens de puberteit, zwangerschap, bevalling, menopauze en verder.

Dr. Louann Brizendine (VS) is neuroloog en psychiater. Ze is als arts afgestudeerd aan Yale en als neurobioloog aan Berkeley, en was als staflid verbonden aan de Harvard Medical School. Ze is oprichter van de Women’s and Teen Girl’s Mood and Hormone Clinic.

< vorige pagina