Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Ontwaken in de Droom

over slapen, waken, hersengolven, dromen en trance

artikel door: Aernoudt Knecht
printen:
Ontwaken in de Droom
1 - De schemerzone tussen waken en slapen
2 - Hersengolven en niveau's van Bewustzijn
3 - Droombewustzijn, de Creatieve Laag
4 - Ontwaken en de Droom Dansen
5 - De Collectieve Droom van onze Planeet

 

Wat betekent het om te ontwaken in de droom? Met ons bewustzijn stemmen we onszelf af op verschillende lagen in onszelf en de realiteit om ons heen. Het droombewustzijn speelt een sleutelrol in het overbruggen van ons onderbewuste en ons bewustzijn, en in het opschonen van ons mentale en energetische systeem. Dromen doen we meestal ’s nachts en onbewust, maar er zijn technieken om bewust te dromen en meesterschap over de droomwereld te ontwikkelen. Kijk mee waarom dat nuttig is voor je persoonlijke leven en voor het collectieve leven op onze planeet.

1 - De schemerzone tussen waken en slapen

In wereldbeschouwingen zoals het Boeddhisme en bij de Australische Aboriginals, gaat men ervan uit dat we de realiteit dromen. De droom is dan ook een vaak gebruikte metafoor in spirituele cirkels. Men zegt dat een hoger bewustzijn wordt bereikt door ‘wakker te worden uit de droom’. Maar is wakker worden wel wat we willen? Het is mijn ervaring dat vervullende spirituele ervaringen, het opvangen van reflecties uit de ether van de planeet en het zich laten ontvouwen van het leven volgens de rimpelingen van synchroniciteit, een vorm van dromen vereisen.

Het is te eenvoudig om ervan uit te gaan dat waken beter is dan dromen, of omgekeerd. Het gaat om de verhouding tussen beide, en welke keuze je op ieder moment maakt. Het gaat om de barrière, de synaps, tussen slapen en waken. Er is een soort schemerzone, die we allemaal kennen, waarin zich een stroom van beelden en indrukken aan je ontvouwt die je nog nét bewust kan waarnemen, vlak voor je in slaap valt.

Laten we eens kijken wat het betekent om te slapen, te dromen of wakker te zijn. En wat is de positie en de waarde van trance daarbinnen? Laten we eens een uitstapje maken in de wetenschap en kijken naar de werking van de hersenen, naar hersengolven en niveau's van bewustzijn.

--- lees verder-->